Tess zamawiałam u nich..... Czas realizacji zamówienia z przedpłatą trwał 2 miesiące..... Otrzymałam spleśniałą holcus. Bo kurier pojechał z przesyłką do innego miasta..... A carexy były tak małe, źe pod lupą trzeba było oglądać. Ale to było wiosną.
Madzenko Ty mi napisz plizzzz co Ty z tą diablcą robisz ,że ona tak zarąbiście kwitnie ...zahinotyzowałaś ją , czy jak ??? buziam wieczornie
Nie chwalmy dnia przed zachodem... To jej pierwszy rok, podsypana azofozką, podlewana to rośnie... Zobaczymy jak będzie po zimie. Po przekwitnięciu za późno ją otrzygłam. Wiosną muszę ponownie to zrobić.
Aniu moja encyklopedio ogrodowa jak dobrze wiedzieć, że ciemierniki tak długo kwitną, nie pamiętałam ale myślałam, źe zielone są na początku a nie na końcu kwitnienia
Polecano mi w centrum ogrodniczym w ubiegłym roku. Ogrodnik nie miał w sklepie ale twierdził, że w swoim ogrodzie z powodzeniem stosuje, trzeba spróbować
Oj, nie sadź jałowca. A co byś powiedziała na gloterię, jako zadarniającą?
Zimozielona, kwiaty białe, a jesienią pięknie się brzebarwia i ma kuleczki.
Madżenka ma. Gloterię, nie kuleczki.
A w zasadzie to i kuleczki ma
Ula po trzech latach będziesz się cieszyć ogrodem, po 5 latach zaczyna się robić dżungla. Rośliny dopiero w drugim roku po posadzeniu aklimatyzują się i zaczynają rozrastać, uodparniają na warunki atmosferyczne.
Dzisiaj zestresowaną koleżankę z pracy zabrałam ze sobą na zakupy do centrum ogrodniczego. Pooglądałyśmy sobie cudeńka, powzdychałyśmy. Zakochałam się w donicy za 929 zł!!!! kto widział takie ceny??? Ja siem zapytowuję ...
10 perwiosnków po 1 zł po dokonaniu zakupów koleżanka miała banana na twarzy Ja kupiłam tylko 3
Wystarczy kwiatuch i chce się żyć
No. Gdzie te porady dot domu pasywnego?
- niski pobór energii
- wykorzystywanie świtła słonecznego do ogrzewania domu - przeszklenia od południa, minimalne lub w ogóle przeszklenia od północy
- najczęściej rekuperacja w celu odzyskiwania energii
- bardzo dobra izolacja, ocieplenie domu
- często pompa ciepla
Bardzo popularne w Niemczech, bo dopłaty od rządu...
W mojej gminie nawet do ekologicznego ststemu grzewania nie było dopłat...