Na moje oko (i pobrane tutaj nauki ) z prawej strony brakuje piętra...zanim iglaczki ruszą hmm. Dlatego przed nimi śliwa wiśniowa pissardii? może da radę.
Witam,
Bardzo proszę o rady i opinie:
Jest tak:
Pod płotem tuje 'Smaragd', w rogu jodła koreańska 'Silberlocke', przed siatką sąsiada hortensje 'Limelight' miskant 'Morning Light' a za miskantem, czego na zdjęciu nie widać zwykła jodła koreańska (mała sadzonka)
Oj tak, Agnieszko.
Urlop w tym roku pomimo,że dość intensywny był bardzo udany.
Najbardziej cieszę się z minionego spotkania z córcią
Vanilka, podwiązałam, bo się wykładała za bardzo
Kupiona jako Silwer Dolar wątpię już ,że to ona.Raczej podobna mi jest do Vanilki
W maju przywiozlem drzewka na balkon i bylo wszystko ok.
Od jakiegos czasu robi sie kolorowo ale nie rozowo.
1. Po lewej, najbardziej zielony, pojedyncze brazowienia pojawiaja sie gdzieniegdzie.
2. Srodkowy Conica od srodka i gory zaczyna brazowiec na max
3. po prawej zbladla, jakby caly zielony kolor z niej wyssalo i jest sucha w dotyku.
Czy to choroby, brak swiatla, wody za duzo/ malo czy poprostu sezonowosc? Chociaz ta blada chyba jednak w potrzebie.
Nie nawoze ( moze powinienem, jesli tak to co stosowac? ), uzywam tylko wody.
Czarnych plamek (grzyby) nie widze, robali tez nie.
W zalaczeniu foto.
Za wszelkie sugestie z gory wielkie dzieki.
Dziękuję kochana
Tak tam jest łagodny klimat, deszcz podlewa co raz wszystko.Trawniki jak marzenie.
W parku kilkumetrowe, , szerokie,piękne, dorodne, krzewy rododendronów,azali.
Na wiosnę to musi być przepiękny widok
Ale chmurki często spore,deszcz co raz, teraz tam bylo dużo chłodniej niż u nas.Cóż trzeba sie do tego przyzwyczaić.
Oczywiście, kilka host łapie już jesienne ubarwienie.Kilka przypalonych słońcem.
Póki jeszcze cieplo to ładnie wygladają..Do przymrozków i kaput będzie
Szkoda mijającego lata
Wczoraj jeszcze upala, cudnie.Ale sucho.A dziś już chłodniej, zachmurzyło się.
ale póki co ogrody jeszcze zielone, ładne
Proszę podpowiedzieć,czy lepiej zlikwidować trawę i poszerzyć rabatę?jakimi roślinami ją wypełnić?czy berberysy na obrzeżach mogą zostać?mam obornik który mogłabym wykorzystać na polepszenie gleby w tym miejscu.
Jest to miejsce gdzie znajduje się oczyszczalnia,trawa i tak kiepsko w tym miejscu rośnie,słońce cały dzień,jest to widok z tarasu.Danusiu i drogie koleżanki proszę o pomoc!