Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Na zielonej... trawce :) 11:35, 24 sie 2017

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Zawsze podziwiam ten bujny zaczes na Twoim trawniku!
Mój dziadek robił sobie takiego loka grzebieniem, który nosił w tylniej kieszeni od spodni...
Mistrzostwo!

Na zielonej... trawce :) 11:34, 24 sie 2017

Do góry
Johanka77 napisał(a)
A tak przy okazji to wpadnij proszę i doradź mi w sprawie hortek, jak potrafisz... Padają mi neofity!

Wpadne ale popołudniem lub wieczorkiem... teraz nieczasowa jestem
Na zielonej... trawce :) 11:33, 24 sie 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Gapię się! Ależ cudnie w każdym kadrze.

Angelika, w sprawie odkurzacza będę Cię męczyć, w wolnej chwili napisz jaką Twój odkurzacz ma średnicę rury na końcu - ten mój za wielki, ciężko mi z nim idzie, eM każe mały kupować, mam tylko model wybrać, a nie chcę kolejnej wtopy.

Edytko mój ma jakieś 27cm średnicy... a to kupiłaś już jakiś między czasie?

Dzięki
Na zielonej... trawce :) 11:28, 24 sie 2017

Do góry
Aniu eM ma działalność (stąd tez drugi wjazd) więc taki kąt gospodarczy był niezbędny - choć miejsca na wszelakie sprzęta, meble ogrodowe, rowery itp ciągle mało...
W planach mamy może w przyszłym roku postawić na miejscu placu zabaw (który swoje już stoi i zastanawiamy się jaki będzie jego stan po zimie) spory "pawilon - altanę" z frontem i boczną ścianą w całości oszkolne z dużą kanapą narożną. Pierwotnie miało to wyglądać coś jak ma Ola, ale na urlopie w Zakopcu znależliśmy coś co super się nada Po sezonie wszelkie rowery, kosiarki itd będą tam lądować

U mnie ciutkę krótszy jest frontowy wjazd niż zaznaczyłam na kartce i dom ma większą powierzchnię - jakiś maławy mi się narysował

Takie nikczemne myśli są bardzo niebezpieczne dla rabat oczywiście... jak taka jedna zakiełkuje w głowie to koniec... u mnie tak było jak na O. trafiłam

Na zielonej... trawce :) 09:41, 24 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
A tak, że drona nie posiadam, a chciałam Wam choć trochę zobrazować zarys ogrodu... to trochę pobazgrałam po kartce

ps. Brzozowy mniejszy tylko za duży na rysunku

Cudne zdjęciaNo patrzam i myśle, gdzie ja miałam głowę jak rysowałam tylne plany....Szkoda, że wcześniej Cie nie zmolestowałam o taki rysunek....
Teraz rozumiem, dlaczego u Ciebie tak symetrycznie to wygląda to co masz przeznaczone na kąt gospodarczy i podjazd, jest u mnie załadowane roślinami. Jeszcze różnica jest taka, ze ja mam dalej cofnięty w głąb działki dom i podjazd do garażu jest dłuższy.....

Narodziła się w mojej głowie nikczemna myśl (nikczemna dla moich tylnych rabat) - wszystko do poprawki....

Dzięki Angel
Lawendowy zawrót głowy 08:18, 24 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

No patrz ja tu dumam, które wybrać, a Ty masz po problemie - masz oba - dobre podejście

Z ekranów to czerwone buki chodziły mi po głowie... na hortensjową... tylko ta cena....

ps. Z umbrami masz rację to u Edyty widziałam

Jeszcze nie mam ale będą ))

Widziałam u Ciebie te propozycje bukowe pięknie to wygląda tylko trochę czasu potrzebuje na taki efekt Może znajdzieszvs dziesięć wv przystępnej cenie )) Ja mam bukow dość moje ciągle nie chcąc rosnąć pnie mają już grube a liście zżera zdobniczka bukowa
Na zielonej... trawce :) 22:40, 23 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Jedyne ujęcie jakie mogę zrobić z góry to takie ze zjeżdżalni dzieci (wszelkie z okien dachowych nie łapią nawet połowy)

Zawsze podziwiam ten bujny zaczes na Twoim trawniku!
Mój dziadek robił sobie takiego loka grzebieniem, który nosił w tylniej kieszeni od spodni...
Mistrzostwo!
Na zielonej... trawce :) 22:38, 23 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

No ta, bo on do siadania (czy też leżenia) służy to tak go opisałam

Czyli leżysko
Ogród wśród pól i wiatrów 21:21, 23 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Nie dziwię się, piękne są
Co do funki mam na rabacie jednej jako wypełniacz kulek sosnowych na pniu. I chyba też wywalę, podzieliłam ale jakoś nie zachwycają mnie, podsychają i takie byle jakie... w suie podoba mi się tylko wiosną jak jest taka świeża, soczyście zielona. Wwidzę że masz runiankę ile czasu zajęło jej zagęszczenie - myślę nad nią i bluszczem pospolitym - jedno z dwóch wybiorę

Angelika, runianka już chyba czwarty rok tu rośnie. Jakoś na początku tworzenia ogrodu ją sadziłam. Nie pałam do niej wielką miłością, czasem mi się wydaje taka "papierowa", bez życia. Może trzeba o nią bardziej zadbać, nie wiem. A bluszcz mam taki ogrodowy, z większymi liśćmi, i powiem CI bardzo fajny jest, lubię go. Ładnie i szybko rośnie. Jest naprawdę OK

A funkie.. ja je jednak lubię. Z żalem będę usuwać

PS. Daj ten super extra sprawdzony pomysł na ogórki Jeszcze jeden zbiór szklarniowy na pewno będę miała, więc chętnie bym coś polecanego skopiowała

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:35, 23 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Śliczności, ale takie ogromniaste? Super - czekam aż moje będą takie

W kolejnym sezonie zobaczysz już różnice
Typografia ogrodu 20:34, 23 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Mmmm..... uczta dla oczu

ps. Wianek anabellowy masz na gąbce - nie więdną Ci ?
nie na sianie. Gąbkę tez mam w domu oczywiście ale uznałam ze niech się starzeje jak lato zwiędnąć nie zdążyłyby fotka była 3 minuty po upleceniu. Dawno nic nie zrobiłam to dla relaksu choc było
Typografia ogrodu 20:24, 23 sie 2017

Do góry
Mmmm..... uczta dla oczu

ps. Wianek anabellowy masz na gąbce - nie więdną Ci ?
Na zielonej... trawce :) 20:14, 23 sie 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Angelika Ty wiesz co ja myślę o Twoim ogrodzie. Nie odzywam się bo ile mogę powtarzać to samo
Komplementy wszystkie bardzo zasłużone

Na zielonej... trawce :) 20:13, 23 sie 2017

Do góry
asiak napisał(a)

Angelika, nieziemsko masz u siebie... ach

Merci
Na zielonej... trawce :) 20:13, 23 sie 2017

Do góry
Front dla Iwonki choć czekają go jeszcze poprawki

w tym tygodniu na pewno wylecą te dwa wielkie potwory - hakuro...

Na zielonej... trawce :) 20:08, 23 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Jedyne ujęcie jakie mogę zrobić z góry to takie ze zjeżdżalni dzieci (wszelkie z okien dachowych nie łapią nawet połowy)

Angelika, nieziemsko masz u siebie... ach
Na zielonej... trawce :) 20:03, 23 sie 2017

Do góry
ryska napisał(a)
Nieprzyzwoicie perfekcyjno-pięknie masz.

O Reni nowy avatarek

Dzięki
Na zielonej... trawce :) 20:02, 23 sie 2017

Do góry
inka74 napisał(a)
2 wjazdy masz na działkę??? Zaczynam żałować, że u mnie połowa metrażu.

Hmm... a mąż nie musi na dach wejść antenę poprawić? zdjęcia z góry by cyknął choć plan mega pomaga. Poproszę trochę więcej zdjęć przodu!

Tak mamy dwa wjazdy... działkę okala droga z trzech stron... dodatkowa brama wjazdowa fajna sprawa - choć ona dla eMa głównie (na tyłach ma swoje graty robocze )

Foty frontu coś tam wrzucę za momento
Na zielonej... trawce :) 20:00, 23 sie 2017

Do góry
gobasia napisał(a)
Dziewczyny wiecie co? tak przegladam te fotki i sobie myślę ,że po takim trawniku to i boso bym się bała stąpać

calości też jakoś nie mogę sobie wyobrazić ....

Angeliko
pozdrawiam serdecznie

Można boso...
i w butach....
i fikołki można...
i poleżeć...
turlać też...
wszystko można

również pozdrawiam

Na zielonej... trawce :) 19:58, 23 sie 2017

Do góry
Ojej Sylwia ale mi teraz centymetrów dodałaś Dzięki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies