Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

SlonecznyOgrod 12:16, 23 sie 2017

Jeżuuu... Ale jeżówkowo u Ciebie. One Ci się wysiewają, że tak gęsto czy się rozrosły?
jolka 13:23, 23 sie 2017

Daria, one się same sieją i zapylają Zaczęło się od trzech krzaczków białych, potem się jeszcze porobiły różowe, a teraz jeszcze zielone
AngelikaX 14:08, 23 sie 2017

O zakupy były - i jak już przetestowany? Ciekawa też jestem bardzo, bo ma mniejsze koła niż mój i zastanawiałam się czy nie grzęźnie w żwirku

Przetworowo i u mnie wczoraj było - w słoiki poszło 20kg pomidorów (lubię bardzo tą czynność - zwłaszcza obierać pomidorwy ze skórki - jakkolwiek to brzmi )

Twoja rabata frontowa z miłorzębem to mistrzostwo - nie zliczę ile razy na pintereście został ten kadr zapinowany swoją drogą zapytam jak wysoko szczepionego masz tego miłorzęba? piekny okaz

I trawnik lecę zobaczyć - foty są?

AngelikaX 14:12, 23 sie 2017

Trawnik super zieloniutki, ale te Twoje hortensje... raj normalnie raj! Wszystko takie wypasione u Ciebie
jolka 14:15, 23 sie 2017

Angelika zakupy przetestuję prawdopodobnie dzisiaj. Co robiłaś z pomidorów?? Bo ja w kwestiach przetworowych słaba jestem, więc chętnie sprawdzone przepisy wdrożę

Miłorząb szczepiony na wysokości mojej, znaczy jakieś 170 cm.
Teraz się ładnie zagęścił, jak go ciachnęłam wiosną.

Trawnik wrzucę, jak skoszony będzie. Ale ostatnio już parę razy słyszałam "o, jaka miękka trawka"
Całą prawdę o pielęgnacji trawnika napisałaś u siebie: nawozić-podlewać-kosić. Ot, co.

jolka 14:20, 23 sie 2017

AngelikaX napisał(a)
Trawnik super zieloniutki, ale te Twoje hortensje... raj normalnie raj! Wszystko takie wypasione u Ciebie

Z limek jestem w tym roku zadowolona Są wielkie, jest ich dużo. O to mi chodziło. Ta rabata z jeżówkami tradycyjnymi też się zrobiła samowystarczalna - sama się sieje, kwitnie masowo i nawet już tak nie zarasta tak bardzo.

Do dopracowania mam tzw. "ryneczek lidla" czyli rabatę z jeżówkami odmianowymi, pełnymi (muszę stamtąd powywalać funkie i dosadzić więcej jeżówek), no i wciąż do dopracowania rabata z vaniklami. Myślę, że w przyszłym roku już będzie prawie dobra

AngelikaX 14:23, 23 sie 2017

Niby nic odkrywczego... a efekty są

Po teście daj cynka jak odkurzacz się sprawuje

Pomidory zaparzam wrzątkiem, obieram, kroje na ćwiartki co by było łatwiej blendować, doprawiam, zagotowuje i sru do słoików - nic specjalnego (pomidorówkę z takich lubimy najbardziej) Ale np. ogórki konserwowe robiłam z kilku przepisów z neta i mam jeden miodzio - także jakbyś szukała to podzielę się

miłorząb cudny, ja mam mniejszy okaz gdzieś na metrze szczepiony - lichotka w porównaniu do Twojego

I na fotki tawki po koszeniu tez poczekam

AngelikaX 14:27, 23 sie 2017

jolka napisał(a)

Z limek jestem w tym roku zadowolona Są wielkie, jest ich dużo. O to mi chodziło. Ta rabata z jeżówkami tradycyjnymi też się zrobiła samowystarczalna - sama się sieje, kwitnie masowo i nawet już tak nie zarasta tak bardzo.

Do dopracowania mam tzw. "ryneczek lidla" czyli rabatę z jeżówkami odmianowymi, pełnymi (muszę stamtąd powywalać funkie i dosadzić więcej jeżówek), no i wciąż do dopracowania rabata z vaniklami. Myślę, że w przyszłym roku już będzie prawie dobra

Nie dziwię się, piękne są

Co do funki mam na rabacie jednej jako wypełniacz kulek sosnowych na pniu. I chyba też wywalę, podzieliłam ale jakoś nie zachwycają mnie, podsychają i takie byle jakie... w suie podoba mi się tylko wiosną jak jest taka świeża, soczyście zielona. Wwidzę że masz runiankę ile czasu zajęło jej zagęszczenie - myślę nad nią i bluszczem pospolitym - jedno z dwóch wybiorę
Luki 21:07, 23 sie 2017

Kurcze ja się znowu polarkami zachwycam bo bardzo mi się podobają i rosną u mnie bardzo dobrze, chociaż traktowanie miały dość kiespkie
jolka 21:21, 23 sie 2017

AngelikaX napisał(a)
Nie dziwię się, piękne są
Co do funki mam na rabacie jednej jako wypełniacz kulek sosnowych na pniu. I chyba też wywalę, podzieliłam ale jakoś nie zachwycają mnie, podsychają i takie byle jakie... w suie podoba mi się tylko wiosną jak jest taka świeża, soczyście zielona. Wwidzę że masz runiankę ile czasu zajęło jej zagęszczenie - myślę nad nią i bluszczem pospolitym - jedno z dwóch wybiorę

Angelika, runianka już chyba czwarty rok tu rośnie. Jakoś na początku tworzenia ogrodu ją sadziłam. Nie pałam do niej wielką miłością, czasem mi się wydaje taka "papierowa", bez życia. Może trzeba o nią bardziej zadbać, nie wiem. A bluszcz mam taki ogrodowy, z większymi liśćmi, i powiem CI bardzo fajny jest, lubię go. Ładnie i szybko rośnie. Jest naprawdę OK

A funkie.. ja je jednak lubię. Z żalem będę usuwać

PS. Daj ten super extra sprawdzony pomysł na ogórki Jeszcze jeden zbiór szklarniowy na pewno będę miała, więc chętnie bym coś polecanego skopiowała