Maxiu uroczy. Jolu, żeby wgrywać zdjęcia na ogrodowisku najlepiej się tutaj zalogować, a wcześniej założyć swój ogród w "nasze ogrody". Wejdź w forum i poczytaj w "sprawy techniczne"...Drzewa się pięknie przebarwiają, co widać na drogach, w górach. Pozdrawiam.
cd. mojej jesieni...
Chwila słońca - szkoda, że taka krótka. Bardzo lubię tę rabatkę. Jeszcze jak wisterię, powojnik i róża się rozrosną będzie miodzio )) kiedyś ją jeszcze powiększę
Ostatnie róże. Bo nie wiem czy Young Lycidas i Boscobel przed mrozami zakwitną. Pąki mają
Tu Giardina, MW i NN z różanki, która jest do przesadzenia.
Jeżówka nadal kwitnie...
Kwiaty z balkonu przenieść musialam już do domu tzn. pelargonie i bugenwillę, jeszcze ładnie kwitną
a na ogrodzie różyczki tłoczą pięknie oczywiście nie wszystkie ale dzisiaj pięknie wyglądaly w słoneczku pomimo nieprzyjemnego wiatru, a jutro ma znowu padać
Maritim
Basiu ruch i więcej nic dzisiaj znowu na króciutko udało mi się usiąść do kompa, żeby choć trochę napisać wchodzę na O., ale nie piszę tylko oglądam fotki w ogrodach U mnie lało wiało, był mróz a teraz od 2 dni nieprzyjemny wiatr w ogrodzie nic nie robiłam, bo jestem lekko poturbowana aż się denerwuję czy zdążę z pracami ogrodowymi przed zimą Wszystkie pigwy przerobilam na dżem i nalewkę, nalewka z pigwy i owoców pigwowca po niedzieli odleję sok i dodam do niego alkohol. A z pigwowca owoców zrobiłam sok i przetarłam rozgotowane owoce na pulpę swietna sprawa do deserów
Dwie ciekawostki - ciągle kwitnie mi 1 lawenda. Nie wiem co z nią zrobić. Zostawić czy ściąć. Druga ciekawostka - jak duży może być liść surmi/katalpy aurea? Paluchy po sadzeniu muszę pranie w ręku zrobić.