Minęły 3 lata odkąd ten wspaniały świat Ogrodowiska pożarł mnie całkowicie i zostawił trwały ślad w moim sercu i umyśle...
Każdy rok przynosił ogromne zmiany - w moim małym zielonym świecie... Choć styl pozostał - bo jest częścią mojej osobowości - to ilość zmian w moim ogrodzie jest wręcz powalająca...
Dziś wiem że jest tak jak ma być... Trochę dziko, trochę poukładanie, bardzo tajemniczo z mnóstwem... niespodzianek
Nowy wątek zaczynam momentem, który zrobił na mnie piorunujące wrażenie, momentem od którego gdy patrzę na skaleczone dłonie i kładę się z bolącym kręgosłupem to w myślach kołaczą mi się cudownie uzdrawiające słowa Danusi...
Danusiu dziękuję, dodałaś mi skrzydeł a umysł napełniłaś spokojem i pewnością siebie...
Życzę Ci dalszych sukcesów Ogrodowy Czarodzieju
Oszalałam na widok tej fotki dla mnie mega energetyczna hehe a taka spokojna
Napisz proszę instrukcję jak takie cudo wykonać.
Kosmosy też takie kiedyś miałam a Dorota ma teraz. Nie wiem co to za nasiona, a patrzyłaś im w oczy mają tam jakieś zawiązki kwiatów?
Patrzyłam do mojego zawilca nowo zakupionego - niestety nie widzę tam nic na sadzonki,poszukam tego instruktażu to wyślę link.
Za to są tam malutkie odrosty i kiedyś takie odebrałam i bez problemu się rozmnożyły. Teraz też tak zrobię.
Tu proponuję zrobić ładny żywopłot bez mieszania gatunków. Zwłaszcza te sosny mnie niepokoją, bo za 10 lat to będą już drzewa... duże drzewa, tracące gałęzie od spodu...
To moje roślinkowe przedszkole a raczej chyba żłobek bo dzieciaczki latosie
Głównie limki anabelki trzy rodzaje krzewuszki buksy berberysy no i cisy które same mi się wysiały .
Na zimę chyba muszę wstawić towarzystwo do szklarni .
Takie ścieżki dziewczyny robią z krawężników betonowych połozonych na płask. No to jak większośc kulek jest w linii to poprawiłabym tą jedną i wyrównala z resztą ale to ja. No i tak patrzę na tą rabatę i widze tam funkie ... tam masz cień? Bo nie wiem jak szalwia da sobie radę? I jaka masz odmianę szałwii?
Chyba połączę tą rabatę z rabatą za altaną, niebieska linia, bo przy brzegu chodnika trawa mi nie urośnie, ponieważ tam jest wylany beton, dla umocnienia brzegów chodnika
Trzmieliny niech zostaną. Pod nie teraz pasują rozplenice o czarnych kłosach, ale potem będzie zbyt cieniście. Może bordowe żurawki takim pasem wokół placyku?
A pod śliwą dwie hortensje w nogach np. odmiana 'Bobo' niska. Będzie pięknie.