Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Rytla 19:58, 29 lis 2016

A jeszcze, wygooglałam sobie "to tu to tam łopatkę mam grafika" i oprócz Twojego ogrodu Gruszeczko znalazły się całkiem apetyczne łopatki wieprzowe, pieczone, duszone
taką łopatkę to i ja mam, z wolnowara
lojalna_ 19:26, 01 gru 2016

Jak u Ciebie nadal bezsnieznie?
AgataP 16:44, 03 gru 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Lucy, Agatko, cieszę się, że mogłam zapewnić czytelniczą rozrywkę.
U nas też jest turbinka ale dodatkowo mamy sterowniczek regulujący procesem spalania. My tylko wrzucamy drewienka i włączamy przycisk, automatyka pięknie reguluje resztę.
Lubię ikeowskie dodatki, bo są tym, czym są i nie udają niczego więcej. Czysty pragmatyzm.
A dylematy budujących zawsze będą takie same: marzenia i rzeczywistość. Co wybrać?
Postawiliśmy na rzeczywistość, żeby uniknąć wieloletniego rozbabrania. Rach- ciach i już.

Masz dobrze, u nas tak rach ciach nie poszło, za mały kredyt dostałam hahaha
Jako samotna matka z dzieckiem na utrzymaniu i na własnej działalności byłam nie bardzo wiarygodna dla banku, więc teraz musimy najpierw zarobić by coś zrobić, ale widać światełko w tunelu

U nas też prostota, wiele rzeczy robimy sami i wymyślamy sami.
Dziś zaczęliśmy malować boazerię... niedługo powędruje na skosy, ale to może po świętach już bo się nie wyrobimy z malowaniem.

Jak ogród? pokazuj coś inspiracją jesteś dla mnie
Gruszka_na_w... 17:50, 03 gru 2016

mirkaka napisał(a)

Zywotniki zimą mają faktycznie kolor nieciekawy ale za to jak ruszą wiosną to nie mogę się napatrzyć na ich soczyste barwy Szczególnie wszystkie żółto-zielone

Sporo mam u siebie żywotników w różnych odmianach. Wciąż są, więc wciąż jeszcze zalety przeważają nad wadami.

Rytla napisał(a)
Szybciej było przestudiować tamte wpisy, niż nadgonić tutaj!

Rytla napisał(a)
A jeszcze, wygooglałam sobie "to tu to tam łopatkę mam grafika" i oprócz Twojego ogrodu Gruszeczko znalazły się całkiem apetyczne łopatki wieprzowe, pieczone, duszone
taką łopatkę to i ja mam, z wolnowara

łopatka wieprzowa w sezonie zimowym ma zdecydowaną przewagę.
Rytla- budowa trwała krócej niż zmagania ogrodowe, stąd różnice ilościowe.

AnnaCh napisał(a)
Też przeczytałam dziennik
Taki z Ciebie Bob Budowniczy i kierownik budowy jak ze mnie

Aniu, budowa to był bardzo ciekawy okres w naszym życiu. Z natury tak mam, że jeśli mam się czymś zająć, to najpierw zgłębiam temat. Niektóre budowlane tematy były na tyle pasjonujące, że postanowiłam je zgłębić bardziej. Jestem chyba dociekliwa....

lojalna_ napisał(a)
Jak u Ciebie nadal bezsnieznie?

Jolu, śnieżnie było w środę wieczorem, w czwartek było błoto pośniegowe, w piątek buro i ponuro, a dzisiaj słonecznie i bezwietrznie. Pogoda zmienna jest...bardzo.
Buziaki!
Zimozielone

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 18:12, 03 gru 2016

AgataP napisał(a)

Masz dobrze, u nas tak rach ciach nie poszło, za mały kredyt dostałam hahaha
Jako samotna matka z dzieckiem na utrzymaniu i na własnej działalności byłam nie bardzo wiarygodna dla banku, więc teraz musimy najpierw zarobić by coś zrobić, ale widać światełko w tunelu

U nas też prostota, wiele rzeczy robimy sami i wymyślamy sami.
Dziś zaczęliśmy malować boazerię... niedługo powędruje na skosy, ale to może po świętach już bo się nie wyrobimy z malowaniem.

Jak ogród? pokazuj coś inspiracją jesteś dla mnie

Agatko, kredyt to taki trochę sznur na szyi. Z racji wieku problemy z oddychaniem mogą nam się zrobić samoistnie. Dla własnego bezpieczeństwa zapożyczyliśmy się rozsądnie. O ile w ogóle jest bezpieczne zapożyczanie.
Staram się powściągać swoje rozpasanie konsumpcyjne. Przy wyborze :mieć czy być wciąż większą wagę przywiązuję do tego drugiego. Pojawienie się na świecie dzieci spowodowało, że samym być już się nie dało ogarnąć rzeczywistości. I pojawiły się dylematy trwające do dziś.
W roli inspiracji jeszcze nie występowałam. Nie wiem, czy sprostam.
Ale chętnie i bez obaw wystąpię w roli kogoś, kogo cieszą rabaty ze zwykłymi roślinami.
wiraż

sad

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 18:20, 03 gru 2016

Wykiełkował szpinak na wiosenny zbiór. Ładnie się rozrosły wysiane w lutym dzwonki Poszarskiego.

Tawuły nippońskie mają ozdóbki, a przedpłotowa przybiera na masie

Pozostaję w nieustającym oczekiwaniu na wzrost moich iglastych i liściastych drzew.
makadamia 09:54, 04 gru 2016

To są zdjęcia z ostatnich dni?! Aż trudno uwierzyć
U nas śnieg topnieje, topnieje, ale jakoś stopnieć nie może.

A Twoje rabaty to dla mnie wspaniała inspiracja - zimozielonego szkieletu w sumie jest na nich niewiele, a mimo to wyglądają pięknie i obficie.
Mam wielką nadzieję, że u mnie zastosowanie liściastych krzewów i krzewinek da podobny efekt
Gruszka_na_w... 15:11, 04 gru 2016

makadamia napisał(a)
To są zdjęcia z ostatnich dni?! Aż trudno uwierzyć
U nas śnieg topnieje, topnieje, ale jakoś stopnieć nie może.

A Twoje rabaty to dla mnie wspaniała inspiracja - zimozielonego szkieletu w sumie jest na nich niewiele, a mimo to wyglądają pięknie i obficie.
Mam wielką nadzieję, że u mnie zastosowanie liściastych krzewów i krzewinek da podobny efekt

Asiu, zdjęcia to świeżynki.

Szybko zimozieloność uzyskałam tylko na froncie. Tam wsadzałam rośliny zaraz po kupnie działki. W narożnikach są serby i daglezje- w tym sezonie wystrzeliły, ale zza krzaków jeszcze je słabo widać. Krzaki mi pasują, one nawet w stanie bezlistnym potrafią tworzyć coś foremnego. Tuj jako przesłony jakoś u siebie nie widziałam.

Niedzielny poranek

Gruszka_na_w... 15:16, 04 gru 2016

Gruszka_na_w... 15:20, 04 gru 2016

I detale

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies