A jeszcze, wygooglałam sobie "to tu to tam łopatkę mam grafika" i oprócz Twojego ogrodu Gruszeczko znalazły się całkiem apetyczne łopatki wieprzowe, pieczone, duszone
taką łopatkę to i ja mam, z wolnowara
Masz dobrze, u nas tak rach ciach nie poszło, za mały kredyt dostałam hahaha
Jako samotna matka z dzieckiem na utrzymaniu i na własnej działalności byłam nie bardzo wiarygodna dla banku, więc teraz musimy najpierw zarobić by coś zrobić, ale widać światełko w tunelu
U nas też prostota, wiele rzeczy robimy sami i wymyślamy sami.
Dziś zaczęliśmy malować boazerię... niedługo powędruje na skosy, ale to może po świętach już bo się nie wyrobimy z malowaniem.
Sporo mam u siebie żywotników w różnych odmianach. Wciąż są, więc wciąż jeszcze zalety przeważają nad wadami.
łopatka wieprzowa w sezonie zimowym ma zdecydowaną przewagę.
Rytla- budowa trwała krócej niż zmagania ogrodowe, stąd różnice ilościowe.
Aniu, budowa to był bardzo ciekawy okres w naszym życiu. Z natury tak mam, że jeśli mam się czymś zająć, to najpierw zgłębiam temat. Niektóre budowlane tematy były na tyle pasjonujące, że postanowiłam je zgłębić bardziej. Jestem chyba dociekliwa....
Jolu, śnieżnie było w środę wieczorem, w czwartek było błoto pośniegowe, w piątek buro i ponuro, a dzisiaj słonecznie i bezwietrznie. Pogoda zmienna jest...bardzo.
Buziaki!
Zimozielone
Agatko, kredyt to taki trochę sznur na szyi. Z racji wieku problemy z oddychaniem mogą nam się zrobić samoistnie. Dla własnego bezpieczeństwa zapożyczyliśmy się rozsądnie. O ile w ogóle jest bezpieczne zapożyczanie.
Staram się powściągać swoje rozpasanie konsumpcyjne. Przy wyborze :mieć czy być wciąż większą wagę przywiązuję do tego drugiego. Pojawienie się na świecie dzieci spowodowało, że samym być już się nie dało ogarnąć rzeczywistości. I pojawiły się dylematy trwające do dziś.
W roli inspiracji jeszcze nie występowałam. Nie wiem, czy sprostam.
Ale chętnie i bez obaw wystąpię w roli kogoś, kogo cieszą rabaty ze zwykłymi roślinami.
wiraż
sad
Wykiełkował szpinak na wiosenny zbiór. Ładnie się rozrosły wysiane w lutym dzwonki Poszarskiego.
Tawuły nippońskie mają ozdóbki, a przedpłotowa przybiera na masie
Pozostaję w nieustającym oczekiwaniu na wzrost moich iglastych i liściastych drzew.
To są zdjęcia z ostatnich dni?! Aż trudno uwierzyć
U nas śnieg topnieje, topnieje, ale jakoś stopnieć nie może.
A Twoje rabaty to dla mnie wspaniała inspiracja - zimozielonego szkieletu w sumie jest na nich niewiele, a mimo to wyglądają pięknie i obficie.
Mam wielką nadzieję, że u mnie zastosowanie liściastych krzewów i krzewinek da podobny efekt
Szybko zimozieloność uzyskałam tylko na froncie. Tam wsadzałam rośliny zaraz po kupnie działki. W narożnikach są serby i daglezje- w tym sezonie wystrzeliły, ale zza krzaków jeszcze je słabo widać. Krzaki mi pasują, one nawet w stanie bezlistnym potrafią tworzyć coś foremnego. Tuj jako przesłony jakoś u siebie nie widziałam.
Niedzielny poranek