Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

Sylvana 18:39, 03 gru 2016

margaretka3 napisał(a)
W temacie książek dla dzieci, to mogę podrzucić sporo tutułów, bo my sporo czytamy i wypożyczamy z 4 bibliotek. Fajne: "Rozbójnik Hotzenplotz", "Mały duszek", "Niewidzialny Tonino" i inne książki Rodariego, "Przygody Małego Wodnika", no i bardzo ulubione przez moje dzieci książki Meleszki z serii Czerwone krzesło za pomysłowość i bujną wyobraźnię autora, co przekłada się na arcyciekawe przygody bohaterów. Mój 8-latek nadal lubi serię o Panie Brummie, Małym Kruku Skarpecie i Mamie Mu.

Zapisałam, dziękuję...niestety moja wieś nie posiada takiego przybytku jak biblioteka więc kupuję co się da....powoli miejsce na półkach się kończy.
Sylvana 18:40, 03 gru 2016

Anda napisał(a)

Moja zaczęła czytać (albo słuchać) Lilianę jak miała siedem lat.
Tego autora niestety nie znam. Znasz Catarinę Kruusval? Fajne książki dla dzieci pisze

Nie znam, ale zanotowałam sobie w swoim "książkowym" zeszyciku - dziękuję
Sylvana 18:40, 03 gru 2016

Anda napisał(a)

Mamę Muh i Skarpetę też znamy, bardzo fajne. Hotzenplotza moja córcia też polubiła, nie wiedziałam, że też jest przetłumaczony Szkoda, że mało polskich książek dla dzieci jest tłumaczonych na niemiecki.

To już dwa głosy na rozbójnika - szukałam w necie ale nie można na razie kupić...poszukam jeszcze.
Sylvana 18:42, 03 gru 2016

Agatek napisał(a)

aa to "już - tylko..." to chyba każda tak ma
szczególnie jak jest jeszcze dziecko, bo o wszystkim trzeba pamiętać za siebie, dziecko, męża, psa, kota, chomika ...
bo później jest "dlaczego tego nie zabrałaś ... miałaś tyle czasu ..."
zaproszeniem kusisz śmiesznie będzie wołać nasze dzieci

Kuszę kuszę może się skusisz

Co do tego powyżej to niestety prawda
Sylvana 18:45, 03 gru 2016

kasja83 napisał(a)

U Ciebie Sylwia jeszcze tak rudo, tak jesiennie...U mnie już wszystko bezlistne i smętne. Ja swoją kosiarkę już schowałam-choć widze, że lisci jest jeszcze trochę i byłoby co pozbierać.

Już nie jesiennie - zimowo było wczoraj - powstały dwa bałwany nawet, ale dziś już plucha. Nad staw nie da się zejść bo zamiast trawnika jest jezioro, a jeszcze opady zapowiadają na przyszły tydzień...
Liście nadal leżą niestety
Sylvana 18:46, 03 gru 2016

Dominika11 napisał(a)
te Twoje migawki są powalające

Domi nie ma już co focić....łapię promyczki słońca, bo ostatnio ich mało
Sylvana 18:55, 03 gru 2016

Iwk4 napisał(a)
Przeczytałam o niepasujących mamach. Dobre
Kochane są te maluchy ze swoim widzeniem świata.

Zdrówka synkowi życzę. A e-M tak sobie pochodzi do czasu. Mój dziewiętnastolatek nigdy nie chorował. Zimą bez skarpet potrafił wyjść i krótkim rękawie. I nic. A wczoraj lekarz zdiagnozował pierwsze zapalenie oskrzeli...

Widoki masz śliczne. Słoneczko fajnie kolory maluje.

Kochane maluchy....teraz u nas jest etap - nieeeeee - nie zrobię, nie chcę, nie będę, nie żądz mną, nie pójdę, nie zostanę, nie zjem, nie wypiję......

Dziękuję w imieniu synka - już jest lepiej, 5 tygodni mamo nudzi mi się dało mi nieźle w kość, ale w poniedziałek nareszcie do przedszkola...ufffff.
Zdrówka życzę dla Twojego syna....nie wiem jak to robił/robiliście, że tyle czasu nie chorował....może coś podpowiesz?

W słoneczku nawet chwasty są ładne...kiedyś pokazywałam

Pozdrowienia ślę i zdrowia dla Ciebie, bo czytałam, że miewasz się ostatnio nie najlepiej.
Sylvana 18:56, 03 gru 2016

Zana napisał(a)

Idealnie w punkt!

Fajnie, że wróciłaś
Sylvana 18:59, 03 gru 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Czy to jest zwykły dąbek czy ten amerykański wybarwiający się w miedź i czerwienie?
Pytam bo miałam dwa spore już...ja na mój ogród...zwykłe , ale non stop łapały mączniaka....nie do pozbycia.... i pozbyłam się dębów Posadziłam na ich miejsce amerykańskie... bo Em się uparł na dęby.... i te nie łapią go wcale , ale to maleństwa, choć i tak ładnie podrosły

Nie wiem co to - kupowany bez nazwy.
Prawdopodobnie Green Pillar.

Tu wstawiałam zdjęcia
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6307-kamienny-ogrod-patykiem-malowany?page=220

Mącznika nie zauważyłam do tej pory, za to ma jakieś świństwo na korze....muszę sprawdzić co to.
Sylvana 19:20, 03 gru 2016

Moje rośliny zwariowały....albo zimy nie będzie....znów

Azalia wypuszcza listki

Szafirki już wszystkie się pokazały

Tawlina cała w pąkach a bukszpan....

Ciemierniki będą kwitły