Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:24, 15 wrz 2016

Do góry
Kolejny piękny wrześniowy dzień za nami.

Po pracy kolejne zebranie w szkole. Godziny codziennie strasznie uciekają ale udało mi się co nie co zrobić w ogrodzie.

Troszkę przycięłam formowaną tuję dzisiaj, dwie wierzby i katalpę.
11 kretówek zlikwidowanych ...mam już dość tych kretów!!!
Taka zabawa w kotka i myszkę
Codziennie pełno kretówek w ogrodzie

Kosolkowa Pasja 22:23, 15 wrz 2016

Do góry
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:23, 15 wrz 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Puk. puk. Czekam na pojawienie się na wątku.

Jestem co mam zrobić, mam już nadzieję że od poniedziałku biorę się za ogród żwawo i zobaczę efekty pracy - znaczy bardzo bym chciała

Ewa dziękuję cudne jest

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:20, 15 wrz 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
U mnie samokończących pomidorów w tym roku nie palikowałam, stały prosto do pewnej lipcowej wichury połączonej z deszczem. Po niej położyły się na ziemi. Sadziłam do ziemi, w której rok temu rosła fasolka (jesienią liście przekopałam jak zielony nawóz), nie dawałam ani kompostu, ani obornika, co dwa tygodnie w czerwcu i do połowy lipca podlewałam gnojówką z pokrzywy, potem już nie. Zimą tę rabatę posypywałam popiołem z drzew liściastych (potas). Owocują bardzo dobrze
Twoje chyba miały za dużo azotu (wpływa na rozrost zielonej masy), bo i obornik i kompost i pokrzywa.
Furtka świetnie się wpisuje w klimat ogrodu, fajne ma zawiasy i kształt. Dalie cudne. Koktajl wygląda apetycznie!
Pięknych chwil u schyłku lata życzę!

Bardzo dziękuję Ci za ten wpis, ja pomidory przeazotowałam to pewne.
Teraz cieszę się papryczkami, cukiną, bakłażanami no i maliny jesienne się zaczynają.

a te pomidorki same się wysiały z kompostu

Działeczka Asi :) 22:17, 15 wrz 2016

Do góry
Marta napisał(a)
Miłego kopania

Taaaa.... dziękuję

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:16, 15 wrz 2016

Do góry
Kondzio napisał(a)
Pięknie

to chyba jakoś inaczej leciało

Kosolkowa Pasja 22:15, 15 wrz 2016

Do góry
Jeszcze trochę porannych widoczków

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:14, 15 wrz 2016

Do góry
Justyna napisał(a)
Mira, jagodnik boski! Faktycznie wejście jak do raju, jeszcze z tym światłem Melon mniam, aż ślinka leci na jego soczysty widok. Bylinówki bardzo ciekawe i bogate. Już się nie mogę doczekać relacji z angielskich wojaży.

Justynko byłam kiedyś u Ciebie i się pocieszałam, widziałam też ten wpis i miałam coś powklejać, ale mam małą niemoc która musi minąć i na pewno dam znać

na razie moje płody - jest ich trochę i zastanawiam się czy nie zrobię degustacji
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:11, 15 wrz 2016

Do góry
toby napisał(a)

Ciekawe czy się rozsieje Oby tak!

Nie wydaje mi się żeby te szyszki się wysiewały

za to wysiewa mi się i zarasta w zielniku co tylko
tu mizuna którą już wyrwałam więc jest młoda

Ogród, mydło i powidło. 22:09, 15 wrz 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
fajny ten miskant
ty to masz nosa...wiedzialas ze wygra ??

Mam chody w Jury
Natknęłam się na kilka opisów że to jeden z najpiękniejszych miskantów, pooglądałam fotki i wylądował na liście chciejstw no i przypadkiem na Edenie go dostałam.
heptakodium chińskie:

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:06, 15 wrz 2016

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Piękne ścieżki, a ta ogromna trawa z pierwszego zdjęcia zauroczyła mnie, czy to jakaś odmiana rozplenicy?
Gdybyś miała zbędne siewki tej trawy chętnie wymieniłabym się za coś z mojego ogródka.

Dorotko ta trawa to rozplenica Moudry, nie ma problemu na wiosnę mogę się podzielić

chyba musze zrobić listę co komu obiecałam

przybywa mi dzieł sztuki

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:03, 15 wrz 2016

Do góry
ryska napisał(a)
Piękny masz ogród Mirko. O otwarciu jagodnika poczytałam i o pomidorach.
W swej hodowli też popełniłam jakieś błędy, bo w szklarni nie zawiązały mi się owoce na pierwszym i piątym piętrze. Pierwsze pewnie z powodu zimna i moje zapylanie nie pomogło ale piąte nie mam pojęcia.
Cudne drinki i dekoracje, aż mi moja kawa mniej smakuje

Błedy na piętrach to już wyższa szkoła jesteś usprawiedliwiona

nie wiem co mam pokazać żeby kawa lepiej Ci smakowała, może dalie takie ciasteczka do kawy

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:59, 15 wrz 2016

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Poczytałem i pooglądałem piękny Twój ogród Mirko. A i spotkanko było. Też się cieszę jak pada deszcz, wtedy czuję się usprawiedliwiony od roboty.

Zbyszku jak mi miło że tu zajrzałeś. Deszcz by mi się przydał żeby lepiej sie pracowało bo sucho znów . Pracy teraz nie brakuje zwłaszcza jak się na bieżąco nie działa.

Rozchodniki też trzeba rozmnożyć skoro Danusia tak zachęca

Daleki od ideału..... 21:55, 15 wrz 2016

Do góry
Zapraszam

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:54, 15 wrz 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
To ja zapytam o rozmnożenie tych zawilców, bo dziś kupiłam mocną sadzonkę 'Bressingam Glow' - ten paluszek to ma być paluszek korzonka czy łodygi?

Biały kolor we wrześniu w ogrodzie to rzadkość.

To poszukaj w bryle korzeniowej takich zgrubień, wytnij delikatnie, oczyść z bocznych korzoneczków i taki połóż w doniczce i lekko przysyp, najlepiej kilka takich

tez mam nową doniczkę ale jeszcze nie patrzyłam do korzeni a mam ochotę to zrobić
mimo że jestem zagubiona w ilości prac

wolisz jesienią żółte

Podwórkowa rehabilitacja 21:51, 15 wrz 2016

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Reniu, miałam na myśli pomidorki, ale kto wie może i z heliotropem jeszcze raz spróbuję. Może pasowałby na brzeg rabaty pod moimi oknami kuchennymi, już kiedyś tam rósł i miał się dobrze.

Nie ma sprawy.
Poznajesz? Piękny ma kolor. Może uszczknę kawalątek? Gdzie kupowałaś?

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:48, 15 wrz 2016

Do góry
marzena napisał(a)
Mira, cieszę się, ze bukszpany dobrze rosną, a ja z kolei mam piękną dalię od Ciebie, zerknij, bo ją umieściłam

Widziałam, i nawet pomyślałam że też masz taką nie pamiętałam że to z moich zasobów
Przechowaj bulwę choćby w doniczce

Gabrysia mówiła że u mniej są wyższe od niej

Typografia ogrodu 21:46, 15 wrz 2016

Do góry
A jadąc po modrzew cyknelam nasze żurawie.budzą mnie co dzień i codziennie wieczorem zapowiadając noc wracając z pola do lasu i lecsc nad naszym domem.moje ukochane ptaki,widać coś?
O....! 21:46, 15 wrz 2016

Do góry
marzena napisał(a)

Wchodzę tu po długim niebycie a Ty chcesz mnie o zawał przyprawić ? Ten widok nocami mi się śni !
Jak Ty to robisz, że wszystko takie zdrowe? ja mam trzy rabatki na krzyż a i tak zaniedbane to i owo.
Ps. Rozkoszne te fotki "raz na lewo, raz w prawo" model nie z tej ziemi
Pozdrawiam
Ogródek Ewy 21:46, 15 wrz 2016

Do góry
Nallar napisał(a)
Wzdłuż ogrodzenia posadzone są rośliny wysokie, żywotniki, jałowce, trochę liściastych (oznaczone zieloną linią)
Między zieloną linią a trawnikiem mają iść Hortensję, doradź proszę Bożenko jakie stanowisko będzie dobre dla hortensji których listę znajdziesz pod zdjęciem.

Anabelle, Vanille-Fraise, Phantom, Diamantino, Magical Candle, Diamant Rouge, Wim's Red, Limelight, Silver Dollar, Mega Mindy, Polar Bear.
Bardzo liczę na Twoją pomoc.

Trudna sprawa najbardziej zacienione będą narozniki i strona południowa bo wysoki żywopłot będzie dawał długi cień. Tutaj powinny sobie poradzić-Anabelki, Silver Dollar , Wim's Red i Polar Bear. Najważniejsze, żeby wyższe odmany rosły w kątach ,niższe pośrodku . Vanille Fraise i Diamant Rouge na najbardziej nasłonecznione miejsca. Reszta powinna sobie poradzić w lekkim półcieniu. Generalnie wszystkie hortensje bukietowe lubią słońce , wyraźnie mają większe kwiatostany, ładnie się przebarwiają no i krzaki są bardziej zwarte. Na niedobór słońca reagują wypuszczaniem nadmiernie długich, wiotkich pędów i późnym kwitnieniem. Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies