Dziękuję bardzo bardzo
Podoba mi się ... bo jest proste i wypełnione z przodu ... nawet bez koloru się broni Mało tego eM wyraził aprobatę
Jedynie jedna rzecz mi sie tutaj nie podoba ... zgadnij?
Dbam Aguś, tym bardziej że pogoda sprzyja..... wypoczynkowi, ciągle pada.
Zaplanowałam jeszcze przesadzenie kilku traw ale jeśli nie dam rady to trudno, świat się nie zawali.
Moje anabelki też brzydkie i tych sadzić już nie będę ale vanilki tak, właśnie za ich kolorek.
Dobry wieczór Asiu. Przyszłam pochodzić po Twoim ogrodzie. Jest na co popatrzeć.
O proszę, jakbym płot sąsiada i moje tujki widziała. Nie dalej jak miesiąc temu karczowałam winobluszcz, bo już zaczynał wrastać w ziemię i przed tuje wyłaził. Ale kurcze nie umiem się na winobluszcz gniewać. On tak ie fajne tło dla mojego ogrodu stanowi i teraz tak ślicznie się przebarwia. A liście, że opadają, nie szkodzi, przecież chyba nadają się na kompost, prawda?
Kupa roboty za Tobą a domek jaki śliczny po remoncie. Szacun za ciężką pracę. Pozdrawiam Asiu.
Narysowałam pierwszy raz w życiu plan mojego ogrodu . Proszę się nie śmiać z moich zdolności plastycznych . Plan jest bardzo uproszczony bo nie umieściłam na nim wszystkiego . Są tylko elementy które na pewno zostawię ( chyba) . Zrobiło się jakoś pusto i teraz dopiero widzę jak dużo pracy mnie czeka . Układ rabat które miałam jest teraz dla mnie nie do przyjęcia ,muszę wymyślić coś innego . A oto plan . Taki tylko poglądowy i nie całkiem w skali ale póki co to dla mnie wiedza tajemna .
S-sosna
Ś-świerk
B-brzoza
D-dereń
J-jabłonka
O-orzech
K-kosodrzewina
I-iglaki
C-conika
T-taras
W-weranda
Ch-chodnik
Al-miejsce na altanę
Przez ostatni rok jakoś mało pokazywałam mojego "ogrodu", który zmienił się bardzo i powoli uczę się na nowo go lubić, ubierać w kolory, znowu zagęszczać
kilka fotek z całego roku zamieszczam
na początek w klimacie jesieni