Najbardziej spodobało mi się podzielenie na strefy kolorystyczne, od wejścia zwróćcie uwagę na subtelność w tym zestawieniu. Wszystko jakby przydymione, przypudrowane, niesamowite. Talent po prostu
W tej kompozycji cudna była także ta jeżówka, muszę taką mieć, koniecznie
Właśnie wszędzie na Ogrodowisku czytam, że cebule w B poszły na pniu a u mnie w B leżą tego całe góry. Czy przebrane mocno, tego nie wiem, ale i czosnki duże widziałam w dwóch kolorach i ogrom gatunków tulipanów. Ja jedynie hiacyntów trochę dokupiłam w moim ulubionym kolorze, niziutkich czosnków i czekam na czosnki główkowate konkretnego gatunku, bo ich na pewno nie było. Może moje rejony nie ogrodowiskowe A swoją drogą zagłębie sklepów B mam u siebie. W promieniu kilku km mogłabym naliczyć ich do 10.
czyli tam na tych 60cm bym posadziła obwódke a potem w miare poszerzania rosliny środkowe a hortki po całosci pod tujami
lub wersja zielona jesli chcesz linie proste w ogrodzie
dostałam od mamy hortensję , mam ją w donicy i muszę przesadzić do gruntu proszę o pomoc w zidentyfikowaniu jej, czy jest bukietowa czy ogrodowa , itd, i mam jeszcze takie małe i też od mamy i nie wiem co to za odmiana
ps czy mogę te małe - 3 szt jeszcze przesadzić w inne miejsce ?
dorzucam fotki z ogrodu mamy tak wyglądają u niej ( zdjęcia dziś robione ) - mam na myśli te co u mnie małe
ROD-owska nie RODowska nie ma to znaczenia. Robisz wg. swojego poczucia estetyki
Ja widzę za to tuje niewypielone (pod nimi!). Ta trawa szybko opanuje rabatę i będzie problem z pieleniem.
Asiu, daj mi ze dwa dni - miałam taki nawał pracy, że padałam na twarz. O myśleniu nawet myśleć nie chciałam