Ph zmierz zwykłym kwasomierzem z płynem Helliga. Kosztuje 20 zł i jest dobry, najlepiej pokazuje.
Pył to nie problem - to prawdopodobnie Rh. yakushimanum więc pył / mączka jest rzeczą naturalną przy tej grupie różaneczników, meszek może być biały lub żółtawy.
Problemem jest kolor liści i to że się zwijają.
Zbadaj najpierw pH i oczywśscie rozgrzeb ściółkę, może jest za grubo., Radzę sprawdzić czy nie mają za mokro. Rozgrzeb nasadę krzewu i zobacz czy nie gnije pieniek.
olbrzymie kule z ognika są na Wawelu w Krakowie. Prawie zimotrwałe, teraz wyglądają cudnie z czerwonymi koralami tu i tam. mają ze 3m wysokości i średnicy
W zasadzie 98% z cisa, ale mam z bukszpanu (także rzadkość - ze złocistego) i można z innych liściastych robić.
Kule możesz ciąć ze wszystkich krzewów liściastych, nawet jaśminowca.
Udalo mi się złapać ostanie 7 paczek - do tego 15 paczek Czosnków Krzyśków i kilka pączek tulipanów Mount Tacoma, mam je już drugi sezon i są piękne! Dużo też cebulek przybyszowych wyprodukowały więc polowałam na kolejne porcje.
Już nie mogę się doczekać - tak wogóle od zawsze najbardziej kręciły mnie tulipany Mam teraz swój skrawek ziemi i cieszę się z nich jak dziecko
Ostatnio też podobają mi się w typie ice cream i parroty.
Pozdrawiam