Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Moja codzienność - ogród Oli 19:35, 26 mar 2017

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Skoro Wy tu o jeżówkach, to pytanie mam.
Jak one powinny po zimie wyglądać?
Bo moje jakny nieżywe...

Te wusokie trawy na drugim planie to jaki miskant?
Mam na myśli zdjęcie z domem.

Sebek już odpowiedział
Coś jeszcze, coś więcej... 18:08, 26 mar 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

Piękna wiosna u Ciebie, wezmę się za te róże w tym tygodniu. Ale porządeczek u Ciebie.Ja nie robię oprysków na start ale chyba w końcu trzeba będzie zacząć bo w zeszłym sezonie mi pare roślin wypadło. Pozdrawiam!
Anna i Ogród 17:40, 26 mar 2017

Do góry
Sebek ja co roku to też chyba nie dam rady wymyślać nowych wianków. Jeśli po wiośnie temu nie wyblakną kolory to w przyszłym roku też zawiśnie na drzwiach.

Mój ubiegłoroczny nie nadawał się.
Mój ogród pod górkę... 16:54, 26 mar 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

Wyglądają swietnie!

Dzięki
Moja codzienność - ogród Oli 16:30, 26 mar 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

Mają wyglądać na nieżywe - ruszą za parę tygodni
A na zdjęciu Miskant Morning Light
Madżenie ogrodnika sezon 2017 16:22, 26 mar 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Pamiętasz odstęp czasowy pomiędzy promanalem, a miedzianem? Wczoraj leciałem tym drugim i się zastanawiam czy mógłbym jeszcze dziś pokropić rośliny tym pierwszym?

Oficjalnie wg źrodel chyba trzeba a ze 3 dni odczekać . Jesli jednak dam rade jutro o przyzwoitej porze wróce , to za stosuje promanal, czyli też po 1 dniu. Potem ju nie bede miala czasu
Coś jeszcze, coś więcej... 16:16, 26 mar 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
[i]

Wrzuciłbym tez coś z Dubaju, ale nijak nie mogę podpiąć go pod cokolwiek, więc... trudno Przeżyjecie?

nie przezyjemy dawaj tu na watek

krokusy w trawach super
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 16:01, 26 mar 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Vertigo miałem w 2015 - na pewno chcesz tego potfffora?
One się pojawiają pomiędzy jednorocznymi nawet w Casto - tylko wyglądają niepozornie

Luki napisał(a)
Tak to Vertigo i jak Sebek piszę czym większą donice dostaną tym większe potfory rosną, jest jeszcze Rubrum, która kwitnie i ma fajne kotki
Tylko u mnie krokusy się tak obijają, ale jak praktycznie słońca brak to kwiatki chęci na rozbicie nie mają.

O dzięki chłopaki
będę polować w casto, bo wysyłkowo mi się nie uśmiecha, strasznie dużo sobie krzycza plus przesyłka

i tak chcę te potffffffffory hahahahaha,
strasznie fajnie u Was w donicach wyglądały

Łukasz krokusy wyjdą w swoim czasie , u mnie przekwitną, będe cieszyć oczy Twoimi
u mnie na rabacie z tymi fioletowymi wielkokwiatowymi na żwirze widać jaki wpływ ma słoneczko, po brzegu już się otwierają, bardziej przy ścianie domu tylko same listki

Łukasz a Ty ostatnio miałeś VERTIGO CZY RUBRUM?
Anna i Ogród 15:47, 26 mar 2017

Do góry
U mnie wiosenny wianek jeszcze nawet w głowie powstał - powiesiłem sprzed 6 lat i... pewnie jeszcze trochę powisi
Moja codzienność - ogród Oli 15:23, 26 mar 2017

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Skoro Wy tu o jeżówkach, to pytanie mam.
Jak one powinny po zimie wyglądać?
Bo moje jakny nieżywe...

Te wusokie trawy na drugim planie to jaki miskant?
Mam na myśli zdjęcie z domem.

Mają wyglądać na nieżywe - ruszą za parę tygodni
A na zdjęciu Miskant Morning Light
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:47, 26 mar 2017

Do góry
Ogród brzytwa
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 13:39, 26 mar 2017

Do góry
A już liczyłem na więcej zdjęć
Madżenie ogrodnika sezon 2017 13:23, 26 mar 2017

Do góry
Pamiętasz odstęp czasowy pomiędzy promanalem, a miedzianem? Wczoraj leciałem tym drugim i się zastanawiam czy mógłbym jeszcze dziś pokropić rośliny tym pierwszym?
Madżenie ogrodnika sezon 2017 13:07, 26 mar 2017

Do góry
Graby to ja kochana cięlam pod koniec lutego. Skoro masz młode sadzonki to przygnieść je w czerwcu. Spokojnie bez paniki
Teraz tylko symbolicznie ucięliśmy czubki tym, ktore nie udało nam sie rowno we wrezsniu przyciąc, bo gdy sa pełne lisci nie widać ich kształtu. Nie tnij juz teraz jesli nie musisz. Ja mam juz 6 letnie graby na tyłach, zdrowe, mocne, nawet plączą im nie zaszkodzic.

Sebek nie tylko klęłam przy cieciu róz, ale mnie tak zaatakowały, ze z zakrwawiona twarzą chodziłam....

Kawa wreszcie mnie ogród nie drazńi, bo jako tako uprzątnięty

Luki wertykulator, z areatorem, dobre nozyce do cięcia, walec z kolcami, rozdrabniacz do gałezi i i kilka sekatorów to niezbędnik wymgającego ogrodnika. My wertykulator kupiliśmy kilka lata temu za niewiele ponad 200 zł i swietnie sie sprawdza na takim malutkim trawniczku

Makao jak dam radę to dzisiejsze krokusiki fotkę. Tylko za chwile sałatami na rowery i obiad w terenie

Mirela wczoraj widziałam już pierwsze kwiaty tulipanów, za kilka dni zakwitną. Szafirki tez już łebki z ziemi wystawiły, zaczyna się Magnolia pokazała dzisiaj kolorek. Mamy regularną wiosnę

Frezja moja laurowiśnia rośnie jak szalona, tniemy dwa razy w sezonie obcinając jej metrowe przyrosty... U mnie rośnie jak chwast więc tnę ją bez litości

Kindzi ten ciemiernik po prostu przekwitł dlatego jest zielony, to hybryda
Coś jeszcze, coś więcej... 13:04, 26 mar 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

cudnie to wygląda
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 12:54, 26 mar 2017

Do góry
Tak to Vertigo i jak Sebek piszę czym większą donice dostaną tym większe potfory rosną, jest jeszcze Rubrum, która kwitnie i ma fajne kotki
Tylko u mnie krokusy się tak obijają, ale jak praktycznie słońca brak to kwiatki chęci na rozbicie nie mają.
Ogrodowa przygoda Łukasza II 12:44, 26 mar 2017

Do góry
Agnieszko będę musiał jeszcze je czymś prysnąć, chociaż miedzian już dostały, ale po 4 godzinach deszcz padał.

Wiesz goście z takich co sobie rączek nie lubią brudzić ale na szczęście bukszpany posadziłem, a to było najważniejsze by jakiś efekt był bo niestety jak zwykle swoje się w domu nasłuchałem, ale ma być pozytywnie w wątku, więc trzeba temat przemilczeć

Jolu niestety z niczego nie ma nic, a czasem szkoda Zapraszam.

Sebek wiesz przydałaby mi się przynajmniej raz lżejsza wiosna

Olu chyba poradnik jak nie brać się za zmiany w istniejącym ogrodzie, bo obecnie też działam tak jakby od tyłu z pracami
Bardzo dziękuję
Ogród Małej Mi 2017 12:32, 26 mar 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Zawsze jak klnę przy wycinaniu traw i bylin to myśle o Tobie I jakoś od razu mi lżej

Trawy idą szybko... z wyjątkiem tych do skubania ..
I byliny o masakra, bo chodzenie po rabatach to jak poruszanie się o polu minowym

Edit.. pomocnik ogrodnika do traw

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies