a wiesz że ja tez wczesniej cisów nie chciałam ale im częściej na nie patrzę tym bardziej lubię. poza tym choroby bukszpanów skutecznie mnie z nich wyleczyły, ja idę w cisy
ja to wogóle po 2 latach siedzenia w domu się rozmasliłam..
zaległe fotki, szału nie ma
na początek świdośliwy. coś czuję zę za pare lat jak mi serby urosną to śś będą gwiazdami jesiennych przebarwień na froncie. teraz bardziej zachwycają jarzabki i brzozy poza ogrodzeniem
rudbekie..moje odkrycie dzięki forum. w życiu bym ie pomyslała ze będę mieć żółty w ogrodzie zmienią miejscówkę bo tu sa od czapy ale podobaja mi się!
i przekwitająca werbena
[img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/127/1275921/original.JPG[/img]
Piękne kwiaty i jak długo ciesza kolorem w ogrlodzie! 4 miesiące!
Oczywiście w następnych miesiącach ich już nie będzie w ogrodzie, ale zdjęcia mam, od czasu do czasu będzie dzien daliowy!
9 marca br na rozpoczęcie sezonu ogrodowego napisałam:
Mam nadzieję, że ten rok będzie rokiem dalii, płomiennych, ognistych, białych, żółtych, nakrapianych, paskowanych, pełnych, kołnierzykowych, kaktusowych, dekoracyjnych, pomponowych! A najlepiej wyhodowanych własnoręcznie z nasionka!
No i co? Były u Was dalie? Bo u mnie tak!
W lipcu
w sierpniu
Jeśli chodzi o to kółko przy tarasie, to jedną z koncpecji mam taką, zeby dac tam wielopniowe drzewko i tylko kilka dużych kul buksowych/cisowych i je wyżwirować. Tylko nie wiem czy nie za pusto by było.
Coś w tym stylu.
Nie wiem tylko czy to nie będzie "od czapy"..
wiesz co mamy podobny areał a u Ciebie jakoś więcej sie wydaje..moze ja tez mam miejsce na tulipanowca? hmm..
Ty tam pod umrami korę miałaś? jezu nie znoszę jej zdejmowania w rewolucjach.. miłej pracy Edyta!
Pierwsza wiśnia, jest wciągnita w rabatę frontową - to widać na tym zdjęciu.
A tu koniec rabaty - przy okazji widać, że powiększam rabatę z serbami, kiedyś już to było omawiane i zdecydowałam się ją poszerzyć aż do posadzonych drzew, na razie tylko na fragmencie jest zdjęta darń.
ooo Ania widzę, że u Ciebie tez się brązy dostały ... kurde u mnie też, bukszpany ehhh
Ania mam pytanie do OW, czy do pryskiwacza jak pobieram te 75ml to pobieram tylko to co rozpuściło się w wodzie (bez osadu - na czerwono) czy mieszam i z całości pobieram 75ml (na zielono)