Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:49, 01 kwi 2025

Do góry
Patrzyłam na gaury, niektóre już ruszyły, a niektóre jeszcze potrzebują czasu

A kukliki mniej wiecej tak wyglądają:

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:47, 01 kwi 2025

Do góry
Kordina napisał(a)
Obeliski do pozazdroszczenia, mężatego umiejętności również ja robiłam sama drewniane w 22 roku, na razie trzymają

Cieszą bardzo mężaty ma jeszcze coś do wyspawania, mam tylko nadzieję, że czas znajdzie, wiadomo to co własnymi ręcami zrobione cieszy jeszcze bardziej

liliowce zielenią cieszą, orliki, kocimiętki ruszyły

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:44, 01 kwi 2025

Do góry
TAR napisał(a)
Wiosenne kwiatuszki jak to wiosenne, najpiekniejsze i najbardziej oko ciesza. Nie wiem co jest z tymi ciemiernikami, u mnie wlasnie z sadzonki po dwoch latach zakwitl. I to gdzie? W kwasnym przechowalniku i piachu
Wczesniej rosl w przechowalniku mokrym i nie kwitl

Tak wiosenne cieszą, bo wiemy że są zwiastunem rozwijającego się sezonu ogrodowego no to ciekawe co piszesz o tym ciemierniku, chociaż mnie chyba już nic nie zdziwi

moje żółciaki w natarciu w tle widać chwaściory

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:42, 01 kwi 2025

Do góry
antracyt napisał(a)
Super te obeliski
Wysokie są?

Zuza takie na 1,70 m takie pod powojniki o tu trafi jeden

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:40, 01 kwi 2025

Do góry
magewa napisał(a)
Pochwal J. koniecznie fajne te obeliski
ciemierniki i inne wiosenne śliczne -wzdycham do wyplewionych rabat

Pochwalony, chociaż będziesz mogła go w sumie sama pochwalić w sobotę Madzia przeca ci mówiłam, że burdello mam jeszcze, tylko parę rabat jest wyczyszczonych tak jak trzeba, reszta po kawałku robiona, jak skończę to na nowo będę musiała raz jeszcze zaczynać, ale później już będzie coraz lepiej jak byliny zrobią masę

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:36, 01 kwi 2025

Do góry
April napisał(a)
Masz rudego kota na rabacie Fajnie.

Nooo mam przynajmniej na rabacie, chociaż rudego mam też dochodzącego od sąsiadów, takiego 17-letniego staruszka
zwykłe nigry zaczynają łapać kolorki

Wszystkiego po trochu 20:34, 01 kwi 2025

Do góry
mirkaka napisał(a)

Mirka, ależ cudny duet
Reszta Twojej wiosny też piękna
Pozdrawiam
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:34, 01 kwi 2025

Do góry
mirkaka napisał(a)
Mężaty bardzo zdolny, a kot i chyba myszka na rabacie też świetnie wyglądają
Kwiatuchy zdobią

Myszka skrada się za kotkiem

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:33, 01 kwi 2025

Do góry
MartaCho napisał(a)
Śliczna wiosna u Ciebie! Piękne kwiatuchy masz!
Muszę dokupić krokusy takie większe też, bo moje jakieś takie mikro. Kupiłam mieszankę i chyba głównie żółte mi się trafiły! Wasze ślicznościowe.

Martuś też tych większych krokusów muszę dokupić, lubię je za tą widoczność na rabacie, bo reszta to takie mikrusy a część, którą wsadzałam ze dwa sezony temu w ogóle się nie pojawiły...

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:30, 01 kwi 2025

Do góry
LIDKA napisał(a)
Kwiatuszki wiosenne śliczne.
WcOraj kupiłam narcyzy a dziś jeszcze dokupie. Bida u mnie z wiosennymi.

U mnie z tymi wiosennymi na tak duży ogród to jeszcze mam wrażenie że mało, ale z sezonu na sezon mam nadzieję, że i ciemierników przybędzie, krokusy, przebiśniegi, cebulice też się rozsieją.
Dzisiaj tulipanki EE już pokazały główki

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:26, 01 kwi 2025

Do góry
LIDKA napisał(a)
Monika te obeliski super.

Mój chlop ze 2 lata temu spawarkę kupił. Tylko jeszcze nic nie wyspawał. Może syna namówię

Lidziu dziękuję cieszę się, bo troszkę miał czasu to podziałał namów syna skoro spawarka już jest

Ogród Basi i Romka 20:20, 01 kwi 2025

Do góry
Basieksp napisał(a)
Mój największy ciemiernik i jego kwitnące siewki, jest ich dużo, małe i trochę większe, muszę je poprzesadzać

Basiu, ale masz tych ciemiernikowych dzieci
Pamiętasz po ilu latach od wzejścia zakwitły?
Bo ja mam dopiero drugi rok takie maluchy i zastanawiam się jak długo przyjdzie mi czekać na kwiatki
U mnie też sucho i nadal deszczu nie widać
W kamiennym kręgu od początku 20:09, 01 kwi 2025

Do góry
Kilka dni temu przyleciał przywitać się bocian.
Pozwolił z bliska obserwować się jak wcina żaby.
Mam kilka filmików ale tutaj nie można ich wgrać
W kamiennym kręgu od początku 19:44, 01 kwi 2025

Do góry

W kamiennym kręgu od początku 19:43, 01 kwi 2025

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 19:42, 01 kwi 2025

Do góry
Żonkile coraz ładniej kwitną
W kamiennym kręgu od początku 19:40, 01 kwi 2025

Do góry
Wiosna rozgościła się już na dobre

W kamiennym kręgu od początku 19:38, 01 kwi 2025

Do góry
Haniu, Basiu, Bożenko, Edytko, dziękuję za miłe słowa i pozdrowienia
Ciągle jestem w niedoczasie. Kończę rozpoczęte robótki ręczne i działam w miarę pogody w ogrodzie. Już prawie cały ogarnięty prócz jednej rabaty, ale myślę, ze do jesieni się wyrobię
Trawa po pierwszym koszeniu, a jutro czeka mnie solidna praca

Donice czekają
Choroby i szkodniki hortensji, hortensja - Hydrangea 19:24, 01 kwi 2025

Do góry
Cześć. Dołączyłam do forum z powodu tej hortensji. Jestem ogrodniczym świeżakiem. Kupiłam ją trzy tygodnie temu i już po 2-3 dniach zaczęła obsychać na brzegach liści. Trzymam ją w domu na północnym, 'chłodnym' oknie (ok. 17 st., bez kaloryferów). Niestety jest coraz gorzej, liście schną do ich środka. W tym tygodniu (tzn. końcówka marca) zaczęły przekwitać i brązowieć kwiatki. Przesadziłam ją po raz drugi, żeby zobaczyć, co się dzieje. Jak dla mnie to nic się nie zmieniło od pierwszego dnia, nic nie gnije na tyle wyraźnie, żeby było widać. Korzenie to zbita kula, którą trochę roztargałam i to tyle (dopiero w tę niedzielę...). Rok temu, w czerwcu, kupiłam podobną sadzonkę i dała radę, wytrzymała lato i tę zimę również. Ta niestety wygląda jak na zdjęciach. Przez długi czas nie wiedziałam, co robić, bo te liście po prostu były zielone, ale przyschnięte, jakby nie pobierały wody, a teraz zaczęły już pękać, schnąć i pojawią się takie białe...'cosie' tzn. nie jest to nalot... to jakby wykwit, w świetle to się nawet lekko błyszczy. Czy to jest pleśń? Nie zostaje to na palcach. Nie wiem, co dalej robić, bo w sumie, do czego to przypasować, jakiej choroby? Proszę Forum o pomoc.

Przy ścieżce 19:05, 01 kwi 2025

Do góry
vita napisał(a)
Ostatnio znaleziona siewka różowej przylaszczki, chyba nasionko przeniesione przez mrówkę, bo daleko od innych kępek

W zbieranych i sadzonkowanych do doniczek też się pojawiają.

Białe formy przylaszczki są trudniejsze w uprawie. W tym roku wykopałam i podzieliłam, przesadziłam do doniczek. Chyba miały w starym miejscu zbyt mokro, może też zbyt dużo cienia?
Dawno nie kwitły i to spowodowało moją decyzję. Znajdę im nowe miejsce, bardziej korzystne.

A to gwiazda, przylaszczka Cramera, siewka od Moni Czekam aż otworzy kwiaty i wypuści te swoje, cudowne, marmurkowe liście

masz rękę do tych drobinek, ja bym się bała że w doniczkach je zmarnuję
Moja cramera wypuściła listki, na kwiatki muszę jeszcze poczekać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies