Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Kondziowy ogrod cz II 15:53, 27 lip 2015

Do góry
Kondzio napisał(a)
a niczym daje wiosna im kompostu

To one same ze siebie takie kolory mają??? O te mi chodzi.

Mala_Mi napisał(a)
I hortensjowy front.. myślę, że będzie miał dużo fotek..

Kondziowy ogrod cz II 15:50, 27 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)

No, po tym cieszeniu widać, że ich nie masz
Koszmar, mam wędrowniczka w odległości ponad dwóch metrów od rośliny macierzystej.

Kondzio, a drugie pytanie?
a niczym daje wiosna im kompostu
Kondziowy ogrod cz II 15:48, 27 lip 2015

Do góry
Kondzio napisał(a)
Na razie nie ma odrostów ale nawet jak by miał to bym sie cieszył bo mam gdzie go sadzić jeszcze a jak sie u mnie rozpanoszy za bardzo to zawsze moge komuś go sprezentować roślina ta jest bardzo miododajna i moje pszczółki maja czym robic dla mnie miodek

No, po tym cieszeniu widać, że ich nie masz
Koszmar, mam wędrowniczka w odległości ponad dwóch metrów od rośliny macierzystej.

Kondzio, a drugie pytanie?
Kondziowy ogrod cz II 15:45, 27 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Dziewczyny, wieeeelkie dzięki za pokazanie ogrodu Kondzia

Kondziu - chylę czoła. Cudo stworzyłeś. Bajka!

Mam dwa pytania (na początek)
1. czy milin ma u Ciebie podziemne odrosty, a jeżeli tak, to jak sobie z nimi radzisz?

2. Czym traktujesz hortensje ogrodowe, że mają tak piękne kolory?
Na razie nie ma odrostów ale nawet jak by miał to bym sie cieszył bo mam gdzie go sadzić jeszcze a jak sie u mnie rozpanoszy za bardzo to zawsze moge komuś go sprezentować roślina ta jest bardzo miododajna i moje pszczółki maja czym robic dla mnie miodek
Kondziowy ogrod cz II 15:36, 27 lip 2015
Do góry
Tess napisał(a)

1. czy milin ma u Ciebie podziemne odrosty, a jeżeli tak, to jak sobie z nimi radzisz?

mam pomarańczowy-czerwony milin - ma odrosty - nie radze sobie - plewie na ile moge
Kondziowy ogrod cz II 15:33, 27 lip 2015

Do góry

Dzień dobry! Wintergreen wita wszystkich! 15:05, 27 lip 2015

Do góry
witaj
dokładnie tyle samo szerokości (6 m) ma ogród Toszki. Niestety, Toszka nie ma wątku, więc obejrzeć będzie trudno.
Obsadziła go cisami.
Ogródek Iwony 22:33, 26 lip 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Iwonka kolorów u Ciebie multum super
Maki bardzo mi się podobają,ale takich ładnych jak u Ciebie to nie widziałam raczej znam takie polne
Trawa, a w niej te kwiatki też mi się podoba

I znowu wracam do poprzedniego tematu.
Zostaw Iwonko to ciurkadełko tam gdzie jest. Chcesz przemalować to maluj (tak jak pisałam wcześniej ten kolor mnie nie razi) A co z stołem i ławką też zmienisz kolor, bo teraz ciurkadełko mahoń nawiązuje do nich.

Zostaw tą donice i zrób obwódkę jak Tess radziła.

Tych zmian u Ciebie to nie ma końca - odpuść trochę

I najważniejsze odpocznij w końcu i ciesz się tym pięknym ogrodem, bo ciągle coś w nim zmieniasz - odetchnij w końcu

Miłej niedzieli Iwonko

Mirelko, rady pełne troski
Ciurkadełko zostanie na swoim miejscu. Jutro sprawdzę, jak szarość do niego będzie pasować
Obwódkę w przyszłości zrobię. Tylko nie mam jeszcze bukszpanów. Fajnie by wyglądały już takie wyższe
Mirelko, na dzień dzisiejszy tylko drobne szlify i będę czekać, aż wszystko zakwitnie. Teraz czekam na hortensje i zawilce

Ogródek Iwony 12:38, 26 lip 2015

Do góry
Iwonka kolorów u Ciebie multum super
Maki bardzo mi się podobają,ale takich ładnych jak u Ciebie to nie widziałam raczej znam takie polne
Trawa, a w niej te kwiatki też mi się podoba

I znowu wracam do poprzedniego tematu.
Zostaw Iwonko to ciurkadełko tam gdzie jest. Chcesz przemalować to maluj (tak jak pisałam wcześniej ten kolor mnie nie razi) A co z stołem i ławką też zmienisz kolor, bo teraz ciurkadełko mahoń nawiązuje do nich.

Zostaw tą donice i zrób obwódkę jak Tess radziła.

Tych zmian u Ciebie to nie ma końca - odpuść trochę

I najważniejsze odpocznij wkońcu i ciesz się tym pięknym ogrodem, bo ciągle coś w nim zmieniasz - odetchnij wkońcu

Miłej niedzieli Iwonko
Odcienie zieleni 22:05, 25 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Ja spec? Proszę Cię...
Nie mogę niczego doradzić, bo zupełnie nie wiem, o które miejsce chodzi. Nawet plan Twojej działki znalazłam, ale i tak nie wiem, o która chodzi. Pokaż zdjęcia, podaj wymiary.

Nooo, spec oczywiście, niejednokrotnie czytam Twoje trafne wypowiedzi w innych wątkach, wiem wiem musze zrobic zdjecia...i poprosze o radę
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 21:52, 25 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Pochłaniacz czasu śliczny. Ten uroczy dołek w brodzie po mamusi czy tatusi?

po tatusiu po mamusi ma dołek gdzie indziej

czysty tatuś z niej
Dwa ogrody 21:35, 25 lip 2015

Do góry
Gabrielo, modrak w takim razie musi poczekać na posadzenie, bo zainstaluję go już w nowym. Ma kwiatostan, może uda mi się zebrać nasiona
i dalia z budleją

Tess, to typowy wiejski warzywnik, jak pozbierasz to i owo, to obiad ugotujesz bez codziennych wyjazdów do miasta na zakupy Busz na rabatach jest, owszem, szczególnie kiedy wycinam jedne byliny, by zrobić miejsce następnym
a to owoc ale nie z warzywnika, tylko stopowca, pierwszy raz się takiego dochowałam i to wcale niemały

yoku, nie jest powiedziane, że każdy musi mieć warzywka, ja po prostu jestem wygodna, nie chce mi się jeździć po przysłowiową marchewkę i pietruszkę
no to zamiast koperku limonkowo
"W kolorze blue" 19:51, 25 lip 2015

Do góry
bacha2224 napisał(a)

Halo halo a ja bym chciała karton werbeny,pliska.

Kartonu nie mam, ale sporo jeszcze jest - za odbiorem osobistym.
Ogródek Niny 07:46, 25 lip 2015

Do góry
iwka napisał(a)
ja niestety jestem przeciwna żwirkowi pod wiśnią, będzie straszny kłopot z opadającymi kwiatkami, potem liście. Miałam kiedyś sporo, przy świerkach i niestety poległam z czyszczeniem go, wyglądał okropnie. Fajnie by wyglądała właśnie jak radzi Tess ,lekko podwyższona rabata z czymś zadarniającymi. Olbrzymi łan jarzmianki i super by było

powiem ci ze ta jarzmianka to mi sie marzy pieknie by bylo miec taki lan tylko albo niebieski albo bialy.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:11, 24 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ola, nadrobiłam zaległości
Masz śliczny, klimatyczny tarasik z pięknym widokiem. Trawki fajnie tam będą wyglądać Dobranoc

Dobry wieczór Dziś tarasik z perspektywy leżaczka

inag napisał(a)
Pięknie! Jak z katalogu!
Szkoda tylko, że tak zostały spakowane... wystarczyła odrobina chęci i można było zrobić wysoki karton by nie łamać roślin. Ja nie miałabym sumienia w taki sposób pakować pięknych roślin...

Szkoda, przyznaję że jestem trochę rozczarowana bo wybrałam szkółkę, która jest tak wychwalana ale sadzonki całkiem fajne

jazzy napisał(a)

A to jeśli tak, to jednak mam gracki uff

Ja też ale ale, gdzie Ty masz swoje, chowasz przed światem ?!!
Poka i to już !!

waldek727 napisał(a)

Nieeeeee no, bez przesady.
Ja bym je posadził max co 46,5 cm

http://www.vmvj.fr/wp-content/uploads/172560.jpg

Wiedziałam, wiedziałam że skopię ten projekt a coś mi mówiło żeby dać gęściej ... Jakoś będę musiała nauczyć się z tym żyć
A serio to chodziło mi o odległość od wjazdu gdzie każde 10cm ma znaczenie

siakowa napisał(a)

hahahahaha
Olu bardzo mi się podoba klimat jaki tworzysz w ogródku

Kaśka miło mi bardzo, uczę się od najlepszych

leon60 napisał(a)
Olu pięknie z grackami ! a jukka może zostać póki co

No też tak uważam a jak się rozrosną wysadzę ją, dla mnie to minuta osiem

07_Rene napisał(a)

piękna inspiracja
u Ciebie jak się rozrosnie będzie ten sam efekt.
sąsiedzi już zazdroszczą.?

Narazie sąsiedzi słyszą tylko jak przewalam kamulce wte i wewte Czasem cię zastanawiam co sobie myslą : A inspracja cudowna, na moich piaskach efekt niemożliwy do uzyskania
PS. Róże dziś czyściutkie

Tess napisał(a)
Grackami się przestań stresować.
Wsadzone, teraz tylko nie zalać albo nie przesuszyć i dadzą radę. Wydaje mi się mało prawdopodobne, aby w tym roku jakoś więcej "nabrały ciała", ale w przyszłym roku przyrost już będzie widoczny.

Wiem, że jukki na O. nie są cenione (ba, sama wywaliłam je z ogrodu po wejściu na O.), ale jeśli je lubisz (ja lubię bardzo) zostaw. Dobrze się już obecnie komponuje. A jak trawy się rozrosną, będzie świetnie. Bo właśnie wysokie trawy swoją lekkością przełamują "ciężkawość" jukk.
A Toszka swego czasu radziła - nie pamiętam, komu - że do jukki można dodać kule bukszpanowe - będzie nowocześnie i elegancko.

Proszę na pw info, gdzie nie kupować.

Tessiu Jukki lubię bardzo a w moim księżycowym krajobrazie wpasowały się myślę idealnie Rzeczywiście interesujące może być połączenie z ich z kulkami buksowymi. Inspiracja do przemyślenia Narazie zgadzają się z trawkowym sąsiedztwem i niech tak zostanie jak najdłużej

LewOgrodowy napisał(a)

Gracillimus ma jeden jasny pasek biegnący przez środek, a Morning Light ma dodatkowo jasne obrzeża. : )

No i teraz muszę chyba zwrócić honor szkółce, którą posądziłam o pomyłkę. Kajam się

Trawka, którą podejrzewałam, że nie jest a chyba jednak jest grackiem:

A to ML :

Zmylił mnie też pokrój tej trawki, jest niska i bardzo rozłożysta. Może to kwestia stanowiska ?
A to nowy połamaniec:

ewa004 napisał(a)
Śliczny ,klimatyczny tarasik .
A Gracki ....tam jest ich miejsce

Mówisz ? Pomału oswajam się z nimi

Ewkakonewka napisał(a)
Fajny pomysł z grackami

Gdyby nie O. nigdy bym na to nie wpadła

malkul napisał(a)

będzie idealnie z nimi
śliczny tarasik

Gosiu, gdyby jeszcze całą resztę szło zmienić ale... jak się nie ma co się lubi ... Inspirujesz i motywujesz kobieto nie tylko mnie

Kuba napisał(a)
Z gracillimusami o niebo lepiej, a teraz pokaź gdzie przesadziłaś carexy

Jeśli nawet źle to wygląda to nikt nie namówi mnie na wysadzenie ich stamtąd. Wszystkie paznokcie pałamałam przy zdejmowaniu ponad 20cm warstwy kamlotów

Typografia ogrodu 22:50, 24 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Asiu, z czego masz te murki zrobione? (oba)

Pierwsze to betonowenplyty do wymiany ( niestety i na szczęście). Drugie murowane-powstały później i się sprawdzają
Ogród na Batuty 22:44, 24 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Przyznam szczerze, że tego zupełnie nie rozumiem Gdybym miała tak piękny duży taras, w dodatku od strony południowej, to chciałabym posiedzieć na nim w otoczeniu pięknych , wysokich traw, które dawałyby cień i odgradzały od ciekawskich oczu sąsiadów. Jak nie lubisz traw, to wyobraż sobie cos innego
Murek dookoła z jak najtańszych materiałów, tylko z dobrą izolację od podłoża, a potem tynk i przestanie Was ta skarpa prześladować.
Ale to Twój tron

Hejka, źle się zrozumiałyśmy☺. Nie zależy mi na donicach (w sensie gazonach) dlatego pytam o pomysły na inne rozwiązanie. Tak jak pisałam, idealne dla mnie byłyby palisady, ale za drogie są. Chodzi o to, że za obwódką z bukszpanu do murka (z czego by nie był) będzie jeszcze ok 60 cm ziemi i dopiero koniec murka. Nie wiem czy dobrze tłumaczę, bo mąż mi mówi, że ja to nieźle potrafię nagmatwać w głowie . Właśnie dla tego kawałka ziemi będzie ta rewolucja na wiosnę.
Tess, czytasz w moich zagmatwanych myślach ... od razu też o trawach pomyślałam.
Ogród na Batuty 22:33, 24 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Przeczekaj te upały i posadź te ogrodowe. Im wcześniej, tym lepiej, żeby zdążyły się do zimy solidnie zakorzenić w gruncie. A i łatwiej roślinom w gruncie, niż w doniczkach.

Dzięki Tess tak zrobię!
Ogródek Niny 21:51, 24 lip 2015

Do góry
ja niestety jestem przeciwna żwirkowi pod wiśnią, będzie straszny kłopot z opadającymi kwiatkami, potem liście. Miałam kiedyś sporo, przy świerkach i niestety poległam z czyszczeniem go, wyglądał okropnie. Fajnie by wyglądała właśnie jak radzi Tess ,lekko podwyższona rabata z czymś zadarniającymi. Olbrzymi łan jarzmianki i super by było
Dwa ogrody 20:46, 24 lip 2015

Do góry
Laaał, jaki wielki warzywnik! A czego w nim nie ma!
A ja nawet skrzynek z koperkiem nie mam, Wstyd jak beret
paniprzyroda napisał(a)

Tess, roślinki jak roślinki ale za to u Ciebie inny piękny busz

Dla mnie zupełnie nieznane. A busz u Ciebie już jest na rabatach, tylko chyba tego nie dostrzegasz.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies