Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Niny

Ogródek Niny

rzulieta 12:53, 28 lip 2015

Te same nasadzenia co są na tej wielkiej rabacie powtórzyć tam przy ławce w kąciku z hortensjami. Bedzie spójnie.
rzulieta 13:03, 28 lip 2015

rzulieta 13:14, 28 lip 2015

Już wiem że ławki tam nie będzie w żwirowym kółku gdzie teraz stoi ławeczka. Sąsiad nie chce podciąć gałęzi swoich sosen.One puszczają soki(żywice) i mi na huśtawkę polecą. Szkoda mi będzie huśtawki.
Czyli tu u dołu z lewej strony.
Tess 13:23, 28 lip 2015

Masz prawo wezwać sąsiada do usunięcia przechodzących na Twoją nieruchomość gałęzi (pisemnie, żeby mieć dowód), a jak nie usunie w wyznaczonym przez ciebie terminie, usunąć możesz sama. Art. 150 kodeksu cywilnego.
iwka 13:37, 28 lip 2015

Jak moje świerki przerosły do sąsiada i przeszkadzały im przy koszeniu trawnika to sama poszłam i przycięłam, chociaż sąsiad nic nie mówił

edit. dopiszę tylko, że widziałam jak męczyli się z tym koszeniem, prawie na kolanach za kosiarką chodzili
Margeritka 17:25, 28 lip 2015

Ninka ile w Tobie zapału,pędzisz z tym ogrodem jak szalona,
Shemsi 17:29, 28 lip 2015

Z trawą potwierdzam, że wystarczy dobrze zadbać. U nas teoertycznie ziemia fatalna na trawnik - tak twierdzili wszyscy sąsiedzi dookoła, u których trawy oczywiście nie uświadczysz, jak zobaczyli, że zabieramy się za trawnik i nie zamierzamy nawozić nowej. Odpowiednio dużo pracy przed sianiem, dobrze przemyślany wybór mieszanki traw i trawkę mamy bardzo przyzwoitą, jakbym jeszcze w tym roku nie zaniedbała nawożenia, to byłby cud miód
Shemsi 17:29, 28 lip 2015

Dubel. To dopiszę, że pod mirabelkami mamy bardzo ładną trawę. Trudniej jest pod kasztanowcem, gdzie dociera mniej słońca i wody, ale jak się włoży trochę więcej pracy, to i tam jest ładnie. Także może warto przemyśleć tam trawkę, jeśli inne rozwiązania miałyby być bardziej problematyczne
rzulieta 18:26, 28 lip 2015

a jakie gatunki traw macie u siebie Werka? Ja chcę zlać roundapem to na jesień i potem raz jeszcze a potem przekopać dwa razy i wybrać zielsko. Zasiać dopiero na wiosnę. Nie wiem czy się uda. Mam nadzieję że tak. Na rabatę pod wisienką muszę nawieźć ziemi. Wszędzie muszę nawieźć ziemi hehe
rzulieta 18:27, 28 lip 2015

Ide po wino ze spritem. Nie umiem dziś myśleć. Gardło mnie boli.
Ktos chce?