Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:51, 13 paź 2012

Do góry
Oj rzeczywiście, chyba to madryckie słonko do nas przywiozłaś, tylko o ciepełku zapomniałaś Czytam, że bezobsługowo u Ciebie teraz w ogrodzie??? Hmmm, a mi chwasty jakoś nie chcą odpuścić
Brzózki dziś zostały u mnie posadzone i choć nie są idealne, jak te w zimozielonym, to i tak mi się podobają Dzięki za wszystkie dobre rady, że mnie ostatecznie do nich przekonałaś
Aha, w razie czego, nie szukaj u mnie fotek - ciemno się zrobiło, zanim zjechałam do domu i nie zdążyłam zrobić...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:42, 13 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Bożesz Ty mój!!! IDEAŁ!!!!!!!!!!!!!!

Aga, jak się cieszę, że spodobało się, zamiast kury chyba kwiatki jakieś jutro zakupię, co Ty na to?

Nie to teraz to już przesadziłaś że się spodobało??? Przecież jest BOSKO, ale nie mogę każdego zdjęcia zacytować Czy kura czy kwiatki - mój Boże, przecież i tak będzie BOSKO!!!
Zimozielony ogród przy białym domu 21:38, 13 paź 2012

Do góry
PIĘKNIE! PIĘKNIE! PIĘKNIE! No rozdwojenia jaźni dostanę! Jedna pozostała wierna miłości do bukszpanowego, druga oszalała dla zimozielonego, zdradzając ten z lustrami
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:16, 13 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Aga, jak się cieszę, że spodobało się, zamiast kury chyba kwiatki jakieś jutro zakupię, co Ty na to?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:13, 13 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 07:55, 13 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
I jeszcze parę fotek ogrodu o zimnym poranku (było 0st.C)

Oszronione kulki bukszpanowe wyglądają cudnie i fiolet lawendy złagodniał. Lawenda ma dużo gałązek ze świeżymi pąkami - ciekawe, czy jeszcze zakwitną...

Przeuroczo Aguś w ten poranek u Ciebie
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 11:43, 12 paź 2012

Do góry
To ja tam widzę lawendę - duuuużo lawendy pod kulkami trzmielinowymi, kulki bukszpanowe i miskanty pod ścianą, plama jakichś czerwonych berberysków dla koloru... Dobrze, że zima idzie, pomyślimy
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 11:30, 12 paź 2012

Do góry
Gabi no i gdzie fotki nowo zakupionych serbów? Zaniedbujesz nas dziewczyno Ale ponieważ nie jestem ostatnio lepsza, to czekam cierpliwie dalej
Kubusiowo 11:17, 12 paź 2012

Do góry
Gosia, marnujesz talent!!! A właściwie liczne talenty - ogrodniczy, cukierniczy i każdy inny wytwórczy Masz takie cóś w łapkach, że potrafisz stworzyć misterne cudeńka! Normalnie zazdraszczam
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 11:13, 12 paź 2012

Do góry
aga_pe napisał(a)
dziś wstąpiłam do sklepu ogrodniczego tak tylko nacieszyć oko. Gdy dostrzegłam na płocie wyprzedaż, zaraz pognałam coś wybrać. I kupiłam 3 sztuki: 2 trzmieliny szczepione na pniu i derenia....chyba kousa....ale ręki bym uciąć nie dała
Wiem, że miałam nie kupować be zastanowienia. Trzmieliny i tak miałam kupić, ale derenia nie wiem gdzie wsadzić

może tu?

pas pod murem do przeróbki się nadaje, więc proszę nie zwracać uwagi na chwaściory . Tam pójdą trzmieliny.

Miejsce na derenia bardzo fajne! Nie chwaliłaś się, że masz takie dorodne żurawki
A na pas pod murem, gdzie mają rosnąć trzmieliny masz już jakiś pomysł? Jakie są warunki w tym miejscu? Jest tam słonecznie i w miarę bezwietrznie, ciepło? Czy ja tam dobrze widzę jakieś bukszpany (taki krzaczek i kulka za dereniem)?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:03, 12 paź 2012

Do góry
aga_pe napisał(a)

To trzeba spojrzeć na tę sytuację bardziej pozytywnie; przy samym domu było by jeszcze zimniej, bo zazwyczaj w samym Wrocku jest cieplej niż na obrzeżach

A to akurat racja Tylko ja mam zawsze kłopot z pozytywnym spojrzeniem na negatywną sytuację
Jakiś czas temu widziałam w przelocie Twoje zdjęcia z ogrodu - idę obejrzeć dokładniej.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:57, 12 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Irenko, Noemi - matko jakie jesteście szybkie Wspaniale wyglądał dziś ogród o poranku, ale zimno brrrrr.... Też bardzo się cieszę z zakupów - od jutra trzymajcie kciuki, żeby się przyjęły

Aga moje auto garażowane, więc nie ma problemu ze skrobaniem szyb Tylko nigdy nie wiem, jaka jest tak naprawdę pogoda/temperatura, dopóki nie dojadę do pracy - wysiadam z auta i szok - zazwyczaj negatywny

To trzeba spojrzeć na tę sytuację bardziej pozytywnie; przy samym domu było by jeszcze zimniej, bo zazwyczaj w samym Wrocku jest cieplej niż na obrzeżach
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:48, 12 paź 2012

Do góry
Irenko, Noemi - matko jakie jesteście szybkie Wspaniale wyglądał dziś ogród o poranku, ale zimno brrrrr.... Też bardzo się cieszę z zakupów - od jutra trzymajcie kciuki, żeby się przyjęły

Aga moje auto garażowane, więc nie ma problemu ze skrobaniem szyb Tylko nigdy nie wiem, jaka jest tak naprawdę pogoda/temperatura, dopóki nie dojadę do pracy - wysiadam z auta i szok - zazwyczaj negatywny
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:35, 12 paź 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Agnieszka, super zakupy! To gdzie wysłać usprawiedliwienie z powodu spóźnienia do pracy ?????

Anitko czytałam, że Ty chora leżysz po powrocie z Toskanii Ale za to miałaś wspaniałe wakacje! A teraz masz czas na przejrzenie i uporządkowanie zdjęć, nadrobienie zaległości na forum i odpoczynek - czyli coś czego mi najbardziej teraz brakuje Obejrzałam cały wątek toskański i w Twoim też staram się być na bieżąco, ale tak z doskoku, cichcem Buziole!

Pszczółko - do Ciebie też zaglądam - jesiennie, nostalgicznie, spokojnie...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:32, 12 paź 2012

Do góry
I jeszcze parę fotek ogrodu o zimnym poranku (było 0st.C)

Oszronione kulki bukszpanowe wyglądają cudnie i fiolet lawendy złagodniał. Lawenda ma dużo gałązek ze świeżymi pąkami - ciekawe, czy jeszcze zakwitną...

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:21, 12 paź 2012

Do góry
Hurrra!!!! Mam brzozy dooorenbos!!! Jutro sadzenie!!! I M. w prezencie, przy okazji kupił mi dwa stożki cisowe - sam z siebie, bo wpadły mu w oko! Aż do tej pory nie mogę się nadziwić Stożki nie są idealne, ale będę je ciachać. Skoro z kulkowaniem dałam radę, to stożków też się nauczę
Fotka bardzo wczesnoporanna Musiałam czekać aż będzie całkiem widno i spóźniłam się do pracy, więc doceńcie proszę poświęcenie fotografa
Jedna brzoza ciut krzywa, mają powiązane korony do transportu, baaaardzo wysokie są:

I materiał na stożek cisowy:
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:10, 12 paź 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Jaki tu spokój.....nananana.....nic się nie dzieje......nananana......

Heeeeeloooooł - jest tam kto??? Fotki poproszę

Oooooo caaaałe mnóstwo się dzieje!!! Tylko nieogrodowo
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:09, 12 paź 2012

Do góry
Gabi napisał(a)
Agnieszko kochana!
Dzięki za wszystkie rady i ostrzeżenia. Kupiłam dzisiaj serby u Nawoja.
Ceny identyczne do tych, które Ty mi podałaś, uff
Pan straaasznie ciężki, ale fachowiec.
Jednego serba kupiłam szczepionego (dość drogi ) - zobaczymy co z tego będzie.
Trzymaj kciuki, żeby się u mnie przyjęły

Pozdrawiam Cię i buziam!

Gabi trzymam kciuki bardzo mocno za Twoje serby, tylko gdzie fotki tych serbów i z ich sadzenia??? No tak bardzo, to nawet ja się nie zaniedbuję
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:25, 09 paź 2012

Do góry
Sangria, gorąca czekolada i 28 stopni Celsjusza!!!!!!! Czy Ty w raju jesteś?
A miałaś być w delegacji
Ogród Magdalenka 22:29, 08 paź 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Lenko , Izuś Kochane jesteście ... to tak cieszy ...co piszecie ... mi też się podoba, bardzo ...może jeszcze dojdą 3 kulki, Wieloszka poradziła ... ale gościu z plantacji nie odbiera, nie mogę się dodzwonić ...

nie odbiera ... hmmm ... może to i lepiej ... kulki dokulają się na wiosnę ... przynajmniej gdyby miały przemarznąć to nie u Ciebie ...

... jeszcze powalczę ... czytałam , że październik , to dobry miesiąc na sadzenie zimozielonych .... chciałam dokończyć w ogródku rabatę koło studni ... tylko teraz taka walka o pogodę i czas ... i tak się waham ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies