Witam,
mam na balkonie trzmielinę szczepioną na pniu, ostatnio zauważyłam że z korą dzieje się coś niedobrego. Co to może być i co mogę z tym zrobić? Czy maść ogrodnicza pomoże na coś takiego?
Asiu, wiem, wiem o Twej miłości do kamieni
Tutaj na forum to trochę pase, ale ja je tez bardzo lubię i nie uważam, bym się musiała ich wstydzić
Już kiedyś pisałam, że ten kamienny krąg powstał w miejscu oczka wodnego. Robiliśmy je dla dzieci, nauczyły się tam pływać ( w najgłębszym miejscu miało 120 cm), raz na zimę nie spuściliśmy wody i niestety popękało
Potem ponowne uszczelnienie nic nie dało i woda nadal uciekała, a mieścilo się tam około kilkunastu m sześciennych wody. Trzeba było podjąć męską decyzję. Zasypaliśmy oczko piaskiem i na nim ułożyliśmy kamienie z naszych pól.
tutaj jest rok 2004, oczko nieszczelne, co jakiś czas napełniane wodą latem dla zabawy
tutaj rok 2012
tutaj w tym roku, trawnik zniszczony przy zakładaniu oczyszczalni, będziemy zmieniać....może jeszcze w tym roku.
Ładnie przygotowana gleba, super. Ile cisów tam będziesz sadzić? To będzie taki zwarty żywopłot?
Balkon też już świetnie wygląda. Trzymam kciuki za jak najszybszy termin postawienia balustrady Bardzo fajnego tatę masz
rano 9.00 ziemia
potem zakupy z córcią i robota czeka
godz. 17.00
i powiem tak starość nie radość , bolą ręce, plecy, nogi , ale .... 1500 % normy
jeszcze tylko qpa, mączka i hemoglobina i czekam na wiosnę z nasadzeniami