Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:50, 30 sie 2016

Do góry
Podpowiedzcie proszę czy zestawienie: konwalnik czarny na pierwszym planie za nim niski żywopłocik z trzmieliny emerald gaiety będzie dobrym zestawieniem na tym fragmencie rabaty? Po lewej stronie dosadzić zamierzm jeszcze 1szt rozplenicy hameln
jest to kontynuacja rabaty na na której rośnie za liliowcami już właśnie trzmielina emerald gaiety jako zimozielony przyszły żywopłocik by porą zimową nie było łyso na rabacie następnie 2szt rozplenicy hameln pomiędzy nimi z tyłu hortka Magical Moonligt tłem jest cis i tuja w wolne miejca wkomponowała jeszcze dla koloru perowską Wyglądałoby to mniej więcej tak. Bardzo proszę o wyrażenie opinii czy dobrze kombinuje? Będę wdzięczna za każdą uwagę.

pozdrawiam
Ogród mały, ale pojemny;) 09:50, 30 sie 2016

Do góry
ele2001 napisał(a)

to jest aż straszne dla mnie jaki on ładny ... ale co tam tez taki będę miała za 5 za 10 lat, ale będę miała
naprawdę robi niesamowite wrażenie !!

[po edycji]

Właśnie sobie przeglądnęłam Twój ogród od początku, i widzę, że mam szansę na 2-3 lata żeby tak wyglądał, ale oczywiście będę potrzebowała pomocy.
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 09:47, 30 sie 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
A tu jeszcze troszkę szerzej

Asiu pięknie Ogromne zmiany, widać efekty waszej ciężkiej pracy
Marzenie o własnym zielonym ogródku :) 09:38, 30 sie 2016

Do góry
LenaMagda napisał(a)
Wybrałam się dziś na zakupy do szkółki. Jaka dziś jestem szczęśliwa Ile pięknych roślin tam było Poniżej już te moje

piękne roślinki
Ogródek Iwony II 09:24, 30 sie 2016

Do góry
bacowa napisał(a)
Iwonka, zapisz do wiosennej listy , właśnie zaczyna kwitnąć.

Iwonka taką hostę mam więc mogę się podzielić

Montany robią wrażenie
Ogród Mirelli 09:19, 30 sie 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Zbiorowo dziękuję za pochwałę moich jesiennych kompozycji w donicach

W weekend udało mi się upolować w B cebulowe. W trzech B wykupiła resztę wszystkich tulipanów. W tym roku preferuję ograniczoną ilość gatunków. Muszę do tych które mam dokupić po kilka opakowań tak, żeby ze wszystkich mieć po 10 paczek czyli po 80 sztuk jednego gatunku. Teraz czekam na drugi rzut.
Takie oto kupiłam

O matko Mirllka,ale poszalałaś u mnie w B bieda z tulipanami

moja mama miała 3 kolorowe wrzosy w tym roku tylko biały zakwitł
To tu- to tam- łopatkę mam ! 09:15, 30 sie 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
i takie tam

Gruszeczko masz pięknie w ogrodzie, zachwyciła mnie imperata, a zastanawiam się co to za trawa przy tujce...? taka niebieskawa... kostrzewa, proso... zgaduje tylko...
Choroby róż 09:02, 30 sie 2016

Do góry
Mazan napisał(a)
Scibor67

A jak wygląda z drugiej strony, czyli spód liści?

Pozdrawiam

Witam, dziękuję za odpowiedź. Poniżej "portfolio" ... Znalazłem dzisiaj na liściu owada który coś kombinował akurat w miejscu które sie odbarwiło na liściu. Po drugiej strony liścia niczego nie zauważyłem ale podsyłam foty
Księżycowy... 09:00, 30 sie 2016

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Oto moja magnoliowo-hortensjowa. Limki marniutkie, ale były tanie i liczę, że gdy o nie zadbam, to pięknie mi się odwdzięczą. Tutaj z przodu będą jeszcze turzyce Evergold. Derenie, które rosną przy płocie, trafią na brzozową, a tu wzdłuż płotu będzie grabowy żywopłot. Za pierwszą magnolią "Orchid" posadzone są tawuły szare, które lubimy za ich pokrój, następnie magnolia "Leonard Messel" i znowu szpaler Limek, podsadzonych imperatą Red Baron (pomiędzy nimi trzecia magnolia "Rustica Rubra"). Przed magnoliami, na linii traw, planuję bukszpanowe żywopłociki. Cała ta rabata ma około 23 metrów i łączy się z prawą bylinową "eLką": w kącie wylądował perukowiec, rozdzielony od hortensji miskantami Morning Light.

Kochana widzę że idziesz w taką stronę jak ja - ogród niby romantyczny, wiejski, ale nasadzenia uporządkowane i proste linie... wszystko mi się już podobna
Malutki pod lasem 08:58, 30 sie 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Miałam dziś gości na werbenie Sorki za jakość, ale na szybko telefonem, to i tak cud, że udało się uchwycić
Marta, po Twojej wczorajszej wizycie ogoliłam przy świetle latarni jedną lawendę, zostały mi jeszcze trzy krzaczki drugiej rzeczki

Bardzo lubię ten fragment rabaty Chyba nawet tu coś do siebie pasuje, żurawki, red baron i berberysy red pillar

Aniu piekna rabata wygląda

schody też maż ciekawe( taka tapetę miałam w salonie na jednej ścianie )
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 08:57, 30 sie 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
i moje miskanty NN

doczytalam ze takie biale koncowki przy czerwonych kwiatostanach sa charakterystyczne dla Ferner Osten

Ten wygląda mi na Ferner Osten
Mój zielony świat 08:50, 30 sie 2016

Do góry
Justyna napisał(a)
Martagon

Szt. 1 :/

Zjawiskowo piękne...właśnie zakupiłam cebule botanicznych, trudno uwierzyć, że jedna szt. ma tyle kwiatów, zdecydowałam, że posadzę we wrzosowisku
Moje małe królestwo 08:49, 30 sie 2016

Do góry
i jeszcze
Graham Thomas

limki

powojnik JPII

a i takiego klona sobie sprezentowałam
W cieniu uśmiechniętego anioła 08:49, 30 sie 2016

Do góry
Danusiu, dziękuję serdecznie za wizytę!!! Pytanie zostawiłam w Pojedynczych, ale dużo tam się dzieje.
Zabrałam się sama za komponowanie - troszku monotonnie mi wychodzi, bo same wrzosy, ale jestem dobrej myśli - spokojnie do celu - chcę stworzyć wrzosowy dywan.
Dużo jeszcze pracy przede mną. Żałuję, że nie mam lepszych zdjęć.

Katalpa - Catalpa 08:49, 30 sie 2016

Do góry
najlepiej wiosną odetnij w tym miejscu, jeżeli chcesz mieć wysoko koronę to z dolnymi gałązkami można podobnie zrobić
zostawiona dolna na bank kiedyś się odłamie i rozwali cały pień

Moje małe królestwo 08:42, 30 sie 2016

Do góry
chwila
Ascot kwitnie nieprzerwanie

Sylvia

NN

NN

Droga do spełnienia 08:33, 30 sie 2016

Do góry
Droga do spełnienia 08:32, 30 sie 2016

Do góry
wczoraj najpierw żar z nieba a później burze przez 4 godziny!
strasznie się błyskało i grzmiało
trawnik świeżo skoszony (przez mojego syna of corse) ładny był przez 30 minut naniosło później liści gałęzi i innego dziadostwa
ale co tam tak ma być

dzisiaj słonko od rana ale oznaki jesieni też są

Tulipanowiec - Liriodendron 08:30, 30 sie 2016

Do góry
Mazan - już się poprawiam, poniżej zdjęcia liści z dwóch stron:

Mam nadzieję, że tym razem będzie można coś więcej zobaczyć.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:20, 30 sie 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Witam Cię Anetko
Cieszę się, że podobają Ci się donice. Zainspirowałam się szarymi donicami malkul. Jednak u nas zrobione są z płyty warstwowej gr 60mm, obłożone cienkim styropianem, siatką i klejem, pomalowane.
tak wygląda płyta warstwowa

a co to za plyta warstwowa ? z czego ona jest ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies