Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 23:39, 05 lis 2016

Bogdzia napisał(a)

Jesli to jesion to kwitnie przed samym rozwojem lisci albo na początku ich rozwoju.

Będę czujna w początkach przyszłego sezonu...

Margarete 23:41, 05 lis 2016

AnnaCh napisał(a)
Małgoś pozdrawiam
Piękny jesienny ogród

Dziękuję Aniu!
Macham
Margarete 23:44, 05 lis 2016

yolka napisał(a)

Las to las, nie przeszkadzałyby mi leśne liście, masz fajną zasłonę przed wiatrami i widok piękny

No pewnie że mi nie przeszkadza.....nie narzekam . Tak sobie tylko marudzę...
Margarete 23:49, 05 lis 2016

Bogdzia napisał(a)
Mój M ucieszony ze zachodnie wiatry wywaiały w tym roku liscie do lasu. Róze dzis obsypał i własciwie koniec roboty.

O kurczę zazdroszczę...fajnie macie, u mnie jeszcze daleko do końca sezonu...
O liściach już nie wspomnę...
Milka 06:30, 06 lis 2016

Pociesze cie, u mnie z liscmi, na dodatek, tak jak u ciebie, nie moje, walka do stycznia, mimo regularnego zbierania. Plus taki, ze jest gimnastyka
Milka 06:34, 06 lis 2016

Margarete napisał(a)
Trochę jesiennych fotek z ogrodu - w głównej roli : opadające liście, liście i jeszcze raz liście.........
Tegoroczne kolory jesieni słabo wychodzą na zdjęciach za sprawą braku słońca, od czasu do czasu udaje mi sie uchwycić jakiś słoneczny przebłysk i cyknąc fotę ale to rzedkość....
Moje jedyne duże drzewo znajdujące sie na terenie ogrodu w pełnej słonecznej odsłonie

I trochę słońca na berberysie....widać że zaczyna powolutku "łapać" żarówiasty kolorek

Cudo kolory, razem z tym lasem za plotem, piekne osie widokowe. Pewnie aktualnie juz po lisciach, przynajmnie u mnie prawie z tych obcych, wielkich drzew opadly. Podziwiam za cwiczenia, os nie bardzo lubie, ja raczej sama w domu cwicze, jak mam chec. Buziaki
Margarete 14:35, 08 lis 2016

Milka napisał(a)
Pociesze cie, u mnie z liscmi, na dodatek, tak jak u ciebie, nie moje, walka do stycznia, mimo regularnego zbierania. Plus taki, ze jest gimnastyka

O tak właśnie sie wygimnastykowałam za wszystkie czasy w niedzielę...oto fotorelacja :
...........tak było przed grabieniem.........

........tak w trakcie...........

.......a tak na koniec pracy.....
Margarete 14:41, 08 lis 2016

Milka - Irenko dziękuję bardzo za uznanie dla mojego jesiennego ogrodu
Co do ćwiczeń to sama nie miałabym na tyle silnej woli i zawsze znalazłabym jakiś pretekst do zaniechania ćwiczeń ....znam się dobrze.
A tak to wykupuje karnet na 8 wejść na miesiąc, dobieram zajęcia i chodzę regularnie, najgorzej to jak wracam po pracy do domu, coś zjem, w domu ciepło, kocyk, herbatka, książka albo TV kusi... atu trzeba się ubrać, wyjść na deszcz czy mróz....a z drugiej strony szkoda mi żeby nie przepadła kasa i wiem że robie to dla siebie i dla zdrowia
Z resztą ty jesteś sprawna, szczupła laska...a ja jak sie nie poruszam to zniedołężnieję na bank ...
Margarete 14:43, 08 lis 2016

Kolorów jesiennego ogrodu (z minionej niedzieli) ciąg dalszy.......

Margarete 14:46, 08 lis 2016

Szybko zapada zmierzch a poza tym w weekend cały dzień wisiały ołowiane chmury, potem nawet popadało trochę....
Mój las za płotem już wyłysiały....i bury przez brak słońca....jeszcze tylko trochę kolorów w ogrodzie pozostało.....