Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Iwony II 08:20, 07 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dziś w nocy nie mogłam spać.
Zbyt mocno byłam podekscytowana.
Wczoraj wróciliśmy późno z zakupów, było już ciemno i nie zobaczyłam dachu. nie mogłam doczekać się ranka.
Taki widok męczył nas przez ostatnie miesiące:
Zdjęty erkiel, dach przeciekał, trzeba było wymienić deski, papę,założyć nowe łaty...

Dwie strony budynku są już ocieplone i otynkowane. Pozostał baranek.
Wymieniliśmy stare drzwi garażowe, drzwi wejściowe w tym tygodniu będą wymienione. No i najważniejsze: Dach został przykryty, a "podwórko" zostało uwolnione z desek i blachy.

Wiosną nawieziemy dobrej ziemi i posiejemy trawę
Pomiędzy bramą i kącikiem wypoczynkowym posadzę cisy.
Nie mogę sadzić za daleko, bo nie będzie miejsca na manewry autem. Będzie więc koniec równo z końcem kostki. Ja chciałam posadzić w L.

Nooooo fajnie, że prace tak do przodu poszły!!!Widzę, że już rączkami zacierasz nad pracami wiosennymi wokół-super!
Ogród Marty 07:29, 07 lis 2016

Do góry
Szukam inspiracji i znalazłam piękne zestawienie
Powoli zakochuję się w hortensjach bukietowych. A Ty chyba specjalizujesz się w ich uprawie?
Mam dwie Limelight, ale tu czytam jeszcze o Magical Moonlight i Polar Bear. Z pewnością na wiosnę powiększę swoją kolekcję. Przestudiuję też artkuły Danusi o hortensjach.
A jaką odmianę szczególnie poleciłabyś?

Marta napisał(a)

MM dłużej jest biała niż Limka. Zdjęcia aktualnego nie zrobię, bo przesadzałam ją parę tygodni temu i obcięłam kwiaty. Na zdjęciu z sierpnia jest jeszcze biała, a Limka delikatnie się już przebarwia. MM po lewej, Limka po prawej

Polar Bear też jest długo biała, ale nie porównywałam, która dłużej
Ogród Małej Mi - sezon 2016 07:25, 07 lis 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
a to moze dlatego u mnie tak zle nie jest, bo ja nie prasuje i nie krochmale. No i troche wiecej czasu mam na szczescie

Milego dnia moímo tego zabiegania

Możenie krochmalić to nie, ale wybielić trzeba, czy uprasować.
A z czasem, to jest różnie, czasami mam go aż za dużó, a czasami nie mam wcale.. mam po prostu czas nieprzewidywany I mam za dużo różnych rzeczy które mnie interesują by marnować go na sprawy mało ważne dla mnie ... Kiedyś plamka na podłodze doprowadzała mnie do furii.. a teraz... mam inne priorytety...

A za oknem o szyby deszcz dzwoni, deszcz dzwoni jesienny..... brrrrr przeżyć do nowego roku.. jak dobrze, że mam robotę i nie mam czasu myśleć jak ja nie lubię tej pory roku.

Miłego dnia,. I moje kwitnące oczary...

Ogród z widokiem na jezioro 06:40, 07 lis 2016

Do góry
yolka napisał(a)

Super uchwyciłaś tu słoneczko Chyba często u Ciebie świeci? Nawet zagląda do biura
Ogród z widokiem na jezioro 06:05, 07 lis 2016

Do góry
yolka napisał(a)
Od 7 do 15 taki mam widok - i jak tu nie mieć depresji, ale co tam jest fajnie...

Jak jeszcze troszkę słońca wpada, to nie jest tak źle. No i ten tydzień krótszy
Ogród z koniczynką 06:02, 07 lis 2016

Do góry
Rumianka napisał(a)
i tytułowa koniczynka ...2008r

...2011r

i obecnie...2016r

Pięknie się wszytko zmienia, a tu już szczególnie fajny efekt
Chwasty w ogrodzie - odchwaszczanie 05:59, 07 lis 2016

Do góry
Adnawka, chyba mogę pomóc Ci zidentyfikować nieproszonego gościa w Twoim ogrodzie. Właściwie, to już sama sobie odpowiedziałaś. Rabatę masz pod klonami. Takie same korzonki, w dużych ilościach posiadam i ja, na swojej działce. Mam cztery wiekowe klony i pod każdym z nich zrobiłam okrągłe rabaty. Żeby to zrobić, to musiałam powalczyć z dużą plątaniną grubych korzeni i pomiędzy nimi, gęstą siatką właśnie takich drobnych korzonków. Potem nasypałam sporo kompostu i posadziłam hosty, które niezle sobie tam dają rade. Na potwierdzenie tego wstawie zdj.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies