Szukam inspiracji i znalazłam piękne zestawienie
Powoli zakochuję się w hortensjach bukietowych. A Ty chyba specjalizujesz się w ich uprawie?
Mam dwie Limelight, ale tu czytam jeszcze o Magical Moonlight i Polar Bear. Z pewnością na wiosnę powiększę swoją kolekcję. Przestudiuję też artkuły Danusi o hortensjach.
A jaką odmianę szczególnie poleciłabyś?
Możenie krochmalić to nie, ale wybielić trzeba, czy uprasować.
A z czasem, to jest różnie, czasami mam go aż za dużó, a czasami nie mam wcale.. mam po prostu czas nieprzewidywany I mam za dużo różnych rzeczy które mnie interesują by marnować go na sprawy mało ważne dla mnie ... Kiedyś plamka na podłodze doprowadzała mnie do furii.. a teraz... mam inne priorytety...
A za oknem o szyby deszcz dzwoni, deszcz dzwoni jesienny..... brrrrr przeżyć do nowego roku.. jak dobrze, że mam robotę i nie mam czasu myśleć jak ja nie lubię tej pory roku.
Adnawka, chyba mogę pomóc Ci zidentyfikować nieproszonego gościa w Twoim ogrodzie. Właściwie, to już sama sobie odpowiedziałaś. Rabatę masz pod klonami. Takie same korzonki, w dużych ilościach posiadam i ja, na swojej działce. Mam cztery wiekowe klony i pod każdym z nich zrobiłam okrągłe rabaty. Żeby to zrobić, to musiałam powalczyć z dużą plątaniną grubych korzeni i pomiędzy nimi, gęstą siatką właśnie takich drobnych korzonków. Potem nasypałam sporo kompostu i posadziłam hosty, które niezle sobie tam dają rade. Na potwierdzenie tego wstawie zdj.