Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

OGRÓD....niekończąca się opowieść i przygoda. 10:41, 14 paź 2016

Do góry
omelka1 napisał(a)

Golteria

Czy golteria zimuje bez problemu? Szybko się rozrasta?
Piękne jesienne klimaty u Ciebie w ogrodzie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:39, 14 paź 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
Październik

Pięknie
Mój ogród pod górkę... 10:38, 14 paź 2016

Do góry
Tak dzisiaj wygląda jesień u mnie. Pełno liści, nie przycięte byliny i nadal panoszące się chwasty, ale na pocieszenie jest też trochę koloru i kwiecia

Świerk serbski - Picea omorika 10:31, 14 paź 2016

Do góry

kurcze, bo juz sie pogubiłem czy mam kupic ziemie ogrodowa, czy torf odkwaszony czy moze kompost w worku? moja ziemia jest czysta, cala działa zrobiona od podstaw, nie mam żadnego "naturalnego" kompostu. Zdjecie nie najlepszej jakosci ale jest. Mysle ze to troche pomoze w opowiedzi tez co do odleglosci
Ogród do odnowy 10:20, 14 paź 2016

Do góry
Po letnim ścięciu pędów zakwitła ponownie jarzmianka

rozwar będzie zdobił całą zimę

mam nadzieję, że ten biały zawile się uchowa

A tu dwa bodziszki ten kantabryjski ,pachnący' i nowy czerwony Max Frei, na oko bardzo podobne ale ten nowy nie wydziela żadnego zapachu

i kiścienie

dziwna ta tegoroczna jesień, część klonów gubi liście ale te co na żółto normalnie się przebarwiają nadal zielone, no może w burych plamach
Ogród do odnowy 10:13, 14 paź 2016

Do góry

kolejny marcinek, bardziej w fiolet wpadający, dopiero zestawiony z niebieskim w obiektywie, trochę się różni, w realu zdecydowanie mocniejszy fiolet

Gruszka już wiem czemu Twój dereń sibrica tak pięknie się przebarwił jesienią a mój nie

dereń biały sibrica variegata

teraz i u mnie będzie kolory zmieniał na fotce razem z Ivory Halo. Trzmielina pogubiła liście

Fotergilla na razie na żółto się zmienia, kiedy wejdzie w swoje zwykłe ogniste kolory?

pomimo przymrozków ten malutki marcinek pokazuje coraz więcej kwiatków

i bocznolistny nie obraził się na wsadzenie do gruntu rozwijając coraz więcej kwiatków

Ogródek Iwony II 09:57, 14 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dla tego widoku pozwalamy winobluszczowi piąć się po domu. Jesienią połowę zdejmuję. Łatwo się odrywa i spada. Plotę z niego podkłady wianków

Tu, gdzie rynna, zdejmę całkowicie. Będzie tam podpora do róży New Dawn, której obelisk już nie wystarczy za rok. Rozepniemy go na ścianie, a winobluszcz w tym miejscu ujarzmię wiosną
wyglada obłędnie
Tu ma być ogród :) 09:45, 14 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
A tak wyglądają dziś.

wow jakie zmiany
W kamiennym kręgu od początku 09:40, 14 paź 2016

Do góry
GorAna napisał(a)
Astrowi płożącemu nadal brakuje słońca

dla mnie i tak wygląda super
Ogród w remoncie 09:33, 14 paź 2016

Do góry
I teraz tak:

Zasłonięcie garażu:
Nie podałaś odległości pomiędzy domem a garażem ale sądząc po zdjęciu, nie ma tam zbyt wiele miejsca. żeby zasłonić widok z okna, musiałabyś posadzić coś pod oknem - czyli zasłonić kompletnie okno. nie za bardzo widzę taką możliwość. jedyne co pozostaje, to jakoś poprawić wygląd tego garażu. Rozumiem, że większe prace nie wchodzą w rachubę, ale odmalować bramę i ściany można, nawet jeśli to tylko pudrowanie syfa. Pod ścianami zainstalować trejaże i rozpiąć na nich róże lub powojniki (tam jest jasno, prawda?), podsadzić bylinami i tyle.

Miejsce na picie kawy:
tutaj również mam problem, bo dużo rzeczy jest tu zrobionych i poprawianie czegokolwiek wiąże się ze znacznym nakładem pracy. po kilku zdjęciach trudno ocenić, co jest konieczne, a co nie. wydaje mi się jednak, że nie ma sensu inwestowanie wysiłku w tymczasową ławeczkę pod jabłonią. Ona tam co prawda przytulnie wygląda ale zaraz pod nogami ma to oczko i skarpę, które są odwrócone w drugą stronę i to robi wrażenie, że ta ławeczka jest tam wciśnięta na siłę. IMHO, lepiej wykorzystać miejsce przygotowane pod altankę - stamtąd będzie chyba lepszy widok na ogród. Nie musicie od razu budować tej altanki - wystarczy wyłożyć beton jakimś przyjemniejszym materiałem i przestawić tam po prostu ławeczkę. Jabłonkę i oczko połączyć w jedną dużą rabatę (powiększając skarpę i likwidując część tej rabatki zaznaczonej na fioletowo). Rabata ta powinna dać ładną oprawę dla oczka.

Propozycja pierwsza:

Na marginesie jeszcze dodam: dużo złego robi tutaj trawnik w opłakanym stanie. Widać że jest bardzo wydeptany w najbardziej uczęszczanych miejscach. Rozumiem, że są pewne "realia" ale jak kiedyś zbierzecie się do utwardzenia szlaków komunikacyjnych, to będzie dużo lepiej
W kamiennym kręgu od początku 09:32, 14 paź 2016

Do góry
GorAna napisał(a)
Astrowi płożącemu nadal brakuje słońca

Może i aster nie kwitnie, ale widok i tak śliczny. Pięknie Kamiennemu w jesiennej sukience
Tysiąc radości i utrapień 09:27, 14 paź 2016

Do góry

Tysiąc radości i utrapień 09:27, 14 paź 2016

Do góry

Tysiąc radości i utrapień 09:26, 14 paź 2016

Do góry
A tymczasem dziś pierwszy poważny przymrozek.

Z motyką na słońce 09:15, 14 paź 2016

Do góry
Teraz bonsai Marcina i Twoje drzewko są sobie równe

Aniu wybacz, może moje zachowanie nie jest adekwatne do sytuacji (tym bardziej po Twoim ostatnim Oświeceniu) ale ja tu leżę i ryczę ze śmiechu

Możesz mnie ochrzanić, wyżyć się na mnie, biorę wszystsko na klatę
Z zakupami ogrodowiskowymi, można powiedzieć, że ... pierwsze koty za płoty
Mój mały ogródeczek :) 09:09, 14 paź 2016

Do góry
Dziś rano mrozik pokazał szronik -2
Ogród z łezką II 09:00, 14 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasia, no wiesz
Można się ubawić

Za dużo czasu widocznie mają, to świntuszą Dzisiaj nie będą, bo pogoda do roboty ogrodowej się szykuje
Ogród w remoncie 08:49, 14 paź 2016

Do góry
Margerytko, naniosłam na plan strzałki, tak jak mi się wydaje że były robione zdjęcia. Sprawdź, czy nigdzie się nie pomyliłam.

Zdjęcia z pierwszego rzutu:

oraz z drugiego i trzeciego

Z motyką na słońce 08:43, 14 paź 2016

Do góry
W nocy do końca obleciało całe.

Z motyką na słońce 08:42, 14 paź 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Aniu, ale to chyba nie czekoladowa odmiana, a chyba taką zamawiałaś. Wygląda jak ta zwykła alibicja. Mam ją na rabacie. Jutro za dnia zerknę jaka teraz wygląda.

Gosiu, na kartonie niby czekoladowe.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies