Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Z motyką na słońce 19:53, 27 wrz 2016

Do góry
Wreszcie się człowiek jakiś zlitował nad nami iiiiiiiii...

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 19:53, 27 wrz 2016

Do góry
Iza czy to taki ?
Ogród z łezką II 19:51, 27 wrz 2016

Do góry
Święto Traw Wojsławice 25 wrzesnia 2016 19:51, 27 wrz 2016

Do góry
Dziękuję wszystkim za mile spędzony czas. Jak zawsze świetnie się bawiłam w Waszym towarzystwie.
Zdjęcie mam tylko jedno
Ogród z koniczynką 19:49, 27 wrz 2016

Do góry
Te wrzosy dekorują wejście do domu...

Kupiłam 7 rozchodników, ale nie wiem co to za odmiana, gdyż na etykietce jest tylko "rozchodnik"...w jednym ogrodniczym były po 20,-zł doniczka, a w drugim po 12,- zł wielkością identyczne...wiadomo którą cenę wybrałam, prawda...

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:49, 27 wrz 2016

Do góry
Kupiłam dzisiaj dwa graby Fastigiata. Zaplanowałam dla nich rolę strażników po obu stronach dróżki do furtki. Jarząby szwedzkie ociągały się za współpracą. Znalazłam dla nich miejsce wzdłuż szpaleru drzewek na zewnątrz ogrodzenia.

Nasadzenia na froncie zostały zakończone. Ciekawa jestem jak to będzie wyglądało za kilka lat. Na prawo od róż rośnie sadzony latem trzeci grab Fastigiata.

Ogród z łezką II 19:49, 27 wrz 2016

Do góry
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 19:49, 27 wrz 2016

Do góry
nie mam doniczki, oddalam ja na kiermaaszu
pamietam, ze dickblatt bylo napisane ale tych dickblt to cala rodzina, jutro podjade do sklepu i spisze nazwe
chociaz wlasnie mi sie przypomnialao, ze durum byla odmiana. Wpisalam w google i wyskoczyo mi, ze pisalam u Iwki
Dickblatt Crassula Durum. Dickblatt to niemiecka nazwa a Crassula chyba lacinska. Tych roslinek jest cale mnostwo i jedna nie podobna do drugiej. Nawet mialam w domu na parapecie roslinki z tej rodziny.

a w blaszce na stole mam od jakis 3 lat taka z tej samej rodziny ale w stanie troche uszkodzonym, bo przgrzalo za mocno tej roslince

te ciemne listki to ona, zaczyna kwitnac i bedzie ladniejsza za kilka dni
Doświadczalnia bylinowo-różana 19:48, 27 wrz 2016

Do góry
Pomoc poproszę Czy ktoś wie, co to jest? Zostawić czy usuwać?

Ogród z łezką II 19:47, 27 wrz 2016

Do góry
To dzisiaj kwiatków ciąg dalszy

Malutki pod lasem 19:46, 27 wrz 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Reszta tujek od strony sąsiadów wsadzona Jak będą tak szybko rosły jak te przy śmietniku, to za jakieś dwa lata powinnam mieć już jakąś względną przesłonę

Super, będziesz miała piękną zieloną ścianę jako tło
Mój 4 arowy azyl... 19:40, 27 wrz 2016

Do góry
Lato kłóci się z jesienią...

Czy potrafię stworzyć piękny ogród? 19:39, 27 wrz 2016

Do góry
Biedronka napisał(a)
Mam jeszcze jedno pytanie, poniżej wkleję zdjęcie rabaty, która powstała dwa lata temu, ale jest teraz zaniedbana,poza tym prosiłabym o radę, na tej rabacie posadziłam azalię, która rośnie, ale zagłuszyły ją inne rośliny. Czy uważacie, że mogę ją przesadzić na tą rabatę pod drzewem?
Rabata oczywiście jest do przerobienia, mile widziane sugestie marzy mi się obwodka z żurawek, to drzewo z lewej strony to bez, mam z nim mnóstwo kłopotu, bo ciągle wyrastają małe dookoła, ale chyba nie chciałabym się stamtąd go pozbywać. Ziemia w tym miejscu jest po prostu tragiczna, kiedy kupiliśmy dom, byla tu ogromna góra gruzu i kamieni, jak się później okazało były one i są pod spodem, posadzić cokolwiek tutaj to wyzwanie. Poprzedni właściciele zakopywali wszystko co było im zbyteczne, łącznie z tłuczonymi szybami, wyobrażacie sobie?

Nie wiem jaka to strona ale jeżeli dość słoneczna to może skalniak z rojnikami i rozchodnikami.Można by dosypać trochę lepszej ziemi i powinny sobie dać radę.Z bzem mam podobny problem ale mąż nie pozwolił wyrzucić i muszę się męczyć.
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 19:39, 27 wrz 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Sadzonki różyczek już w ziemi, liliowiec dalej czaruje.

i takie tam

rożyczki ,macie sie przyjać!!!!
czy to iliowiec odemnie ??????
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:38, 27 wrz 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Haniu, to prawda, jesień piękna w tym roku, oby tak dalej, ale deszczu by się przydało

Po ostatnich dosyć obfitych opadach, ziemia jest wilgotna. Przeleciałam pazurkami po rabatach, bo latem nie dało się wzruszyć ziemi. Przyjemnie się pracowało.

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 19:34, 27 wrz 2016

Do góry
Sadzonki różyczek już w ziemi, liliowiec dalej czaruje.

i takie tam

Czy potrafię stworzyć piękny ogród? 19:32, 27 wrz 2016

Do góry
Biedronka napisał(a)
Mam ambitny plan do soboty zrobić całość, oczywiście tylko tej części za której uporządkowanie się wzięłam
I teraz mam pytanie, pewnie już jest za późno żeby zasiać trawkę? Za zimno chyba już jest, prawda? A może jednak nie

Ja bym nie upierała się przy zrywaniu tej darni bo i tak nie ma pewności że jak wysiejesz nową trawę na wiosnę nie urosną chwasty.Mam taki kawałek trawnika pod który ziemia była kilka razy wzruszana glebogryzarką a i tak chwasty były.Zostawiłabym to w spokoju do wiosny i wtedy opryskać na chwasty nawet dwa razy.
Teraz skupiłabym się na przygotowaniu podłoża pod tą rabatę pod świerkiem.Wytyczeniu albo linii prostych albo falistych

Tak bardzo nieudolnie to zrobiłam ale chyba można się domyślić o co mi chodzi.
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 19:30, 27 wrz 2016

Do góry
Kochani, dziękuję za słowa poparcia. Do sklepu nie dotarłam trzonków nie kupiłam, musiałam stare stylisko skrócić,żeby móc cokolwiek dziś zrobić. POsadziłam 3 róże, kolejne 3 zadoniczkowane czekają na wolne miejsca, których nie ma, bo zajmują je dalie. Oczywiście było wielkie lanie wody, bo na niebiosa nie mogę liczyć.

No i było orywanie pigwowca i pigwy. Trochę posiedziałam przy podlewaniu, trochę pogadałam z sąsiadką i dzień od 9:00 do 16:00 zleciał migusiem.

Owoce zostały już zawiezione do domu. jutro część ląduje w sokowniku. Teraz sesja zdkjęciowa. Jak naprawiałam widły, nie pokażę, bo to jet prowizorka na moment, ale działa i o to chodziło.

Pigwa

Zapas pigwowców

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 19:14, 27 wrz 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
Irenko zrobilam dla Ciebie fotke mojego "nierozchodnika"
on ma dwie grubsze galazki i z tych galazek jakis cm od ziemi wyrastaja juz listki. Rozchodnik ma dluga lodyge i u gory kwiaty i liscie inaczej rozmieszczone.
Kwiaty sa takie, tylko kolor sie nie zgadza

i takie listki

Musze poszukac doniczki, bo tm byla dokldna nazwa a jak nie znajde to zjade do sklepu gdzie kupilam

To nie jest rozchodnik? Znalazlas juz doniczke?
Moje ukochane miejsce na ziemi 19:11, 27 wrz 2016

Do góry
Rozchodników czas
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies