Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:35, 26 sie 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

co to za trawa i co to jest z przodu?
Hortensjada 21:32, 26 sie 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)

Dzięki

Prawie się zgadza Pominięta została Dentelle de Gorron od strony Limki, rosną tam też jeszcze 2 młodziutkie hortensje, które nie rzucają się w oczy, jak podrosną zmienią stanowisko ( Candlelight i Confetti- dopiero wypuściła pączki, mam nadzieję, że do jesieni kwiatostany się rozwiną)

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:31, 26 sie 2016

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:28, 26 sie 2016

Do góry

Moja bajka 21:28, 26 sie 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

I letnia kuchnia, świetna, prawda?

Super
Moja bajka 21:28, 26 sie 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Oczar szczepiony na pniu z podkładki takie cuś puszcza. Ładne to. Ciekawe czy by się tak dało odciąć i uchować jakoś .

Słoneczniczek od Abiko jest niezmordowany. Kwitnie non stop, bajka .

Śliczny ten słoneczniczek, przez chwilę zastanawiałam się czy to nie jeżówka.
Moja działka na Dębowym Lesie 21:24, 26 sie 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Dorotko to róża Elmshorn ( zdjątko z końca czerwca tego roku).
Kupiłam ją w listopadzie 2014.W tym roku przycięłam ją na 30 cm od dołu.
To cudna róza.Do tej pory kwitła non-stop,może deko ( naprawdę bardzo mało) odsapnie.
I potem znowu aż do przymrozków.To niesamowita róza.Polecam ja bardzo
Mam ją dopiero drugi sezon . a już moje serducho zawładnęła

Dziękuję za odpowiedź.
Moja bajka 21:23, 26 sie 2016

Do góry
Ciekawe co to się przy oczku zasiało

ta różowa dąbrówka fajnie ruszyła

ale jest i zmartwienie - mój klon ma sporo takich pousychanych gałęzi. Grzyb chyba, czy jakaś inna cholera? Prysnę go jutro Topsinem. Tylko nie wiem czy wycinać te gałęzie, czy nie ruszać???

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:23, 26 sie 2016

Do góry
Mam kilka takich z nieciekawej pogody, może jutro cyknę lepsze

dookoła żniwa, krety złażą się znowu do mnie buuuu

w łubinówce gdzie stanie bacówka dzisiaj siedziała kuropatwa, wystraszyłyśmy się obie bo zachciało mi się poziomek

Moja bajka 21:20, 26 sie 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Oczar szczepiony na pniu z podkładki takie cuś puszcza. Ładne to. Ciekawe czy by się tak dało odciąć i uchować jakoś .

Odrosty urywa się zawsze z piętką żeby ukorzenić. Ale nie wiadomo na jakim pniu był szczepiony i co to za odrost
Moja bajka 21:18, 26 sie 2016

Do góry
Jude poczekała na Kasiunię z kolejnym kwitnieniem

poprosiłam mamę, żeby pod naszą nieobecność kupiła mi miskanta olbrzymiego, bo nie mam siły szarpać się z tymi co mam. Kupiła, ale nie miskanta, tylko jakąś inną trawę 2-metrową, bo olbrzyma nie było i jeszcze Zebrinusa - bo taki ładny . Wiecie już po kim to mam .

chryzantema od Małej Mi niesamowicie się rozrosła

ta aparatka nie robi przerwy, ani na sekundę i nic się jej nie ima. Wiosną czasem mszyca się przyszwęda i nic poza tym .
Hortensjada 21:16, 26 sie 2016

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)
Bożenko mam do Ciebie pytanie odnośnie trawy pampasowej
Ty ją masz w donicy i na jakim stanowisku w cieniu, półcieniu czy lepiej na słońcu???

Zacznę od tyłu z odpowiedziami,zamierzam o 23 iść spać bo jutro do pracy. Nie ma co narzekać, chyba jeszcze nigdy nie miałam jednym ciągiem tak długiego urlopu. Z fotkami ledwo zdążyłam, coś niecoś człowiek zrobi a tu już zmierzch zapada
Więc trochę o pampasowej
Niefortunnie ją ulokowałam za Vanilkami ,kóre w tym roku poszły bardzo w górę i całkowicie ją zasłoniły. Ledwo ją dzisiaj stamtąd wyciągnęliśmy. Ciut mniej liściasta,przypuszczam, że z powodu zacienienia ale pióropuszy będzie ponad 15 ! Bardzo mnie kusi żeby ją posadzić do gruntu.
Odnośnie optymalnego stanowiska- pełne słońce

Moja codzienność - ogród Oli 21:14, 26 sie 2016

Do góry
molinie dla Polinki

Moorhexe - maleńkie sadzonki posadzone wiosną bardzo ładnie się rozrosły, kępa liści niska30-35cm z kwiatostanem 110 cm. kwiatostan zbity prawie czarny, pionowy pokrój.

Edith Dudszus - drugi sezon u mnie, kępa liści 35-40cm z kwiatostanem 120-130cm, fontannowa, bardzo zwiewna, kwiatostan ciemny ale mniej zbity jak u poprzedniczki, przebarwia się na pomarańczowo-żótło

Variegata - w ogrodzie od bardzo dawna, od dwóch sezonów w większej ilości, fontannowa, kępa liści 40cm z kwiatostanem 70-80cm, liść paskowany biało-kremowo-zielony, przebarwia się na żółto

Karl Foerster - drugi sezon w moim ogrodzie, fontannowa, pięknie tańczy na wietrze, kępa liści 80-90cm z kwiatostanem 200-220cm, przebarwia się na żółto następnie pomarańcz, miedź

mam jeszcze jedną kupioną jako Heidebraut ale na pewno nią nie jest..

Moja bajka 21:14, 26 sie 2016

Do góry
Rybeńki mają się świetnie dzięki troskliwej opiece mamy i siostry

Pomponella jest przepiękna. Nie da się jej nie kochać

jeszcze raz W. Szekspir

z nasion wyhodowałam chyba jakieś jeżówiszcza, a nie jeżówki
Ogród i co dalej 21:13, 26 sie 2016

Do góry
Monka napisał(a)
po przemyśleniach wstawiam propozycję rabat , chyba wersja ostateczna , przychylam się do wersji Toszki ,że tam gdzie choinki powinny być linie proste, jednak robię uskok, bo lepiej jak sobie to wyobraziłam wygląda z kuchni, chyba ....

To mam jeszcze jedną propozycję, aby po przekątnej, tam gdzie lewy górny róg rabaty zrobić łuk niemal jak lustrzane odbicie tego w prawym dolnym rogu.
A kosze na śmieci zasłonić krótkim żywopłotem, abyście nie musieli ich stale oglądać. Taki żywopłot (np. półtorej szerokości żółtego pojemnika) logistycznie nie będzie przeszkodą w poruszaniu kontenerem, a kosmetycznie/wizualnie będzie mega posunięciem

EDIT
póki pamiętam - jesli to ma być stałe miejsce basenu, to po likwidacji posadź setki krokusów. Na wiosnę będzie frajda Krokusy zaschną, stanie basen, a potem będą znowu krokusy
Moja bajka 21:10, 26 sie 2016

Do góry
Rote The Fairy mniejszymi, ale równie uroczymi

Krzewuszka od Ewci po mocnym przycięciu powtórzyła kwitnienie i to bardziej obficie niż poprzednio

Renata niby już przekwita, ale wysiliła się na jeszcze takie maleństwo
Skąpana w słońcu 21:09, 26 sie 2016

Do góry
ewsyg napisał(a)

Jak najbardziej, tylko mi przypomnij bo ja mam świetną pamięć tylko krótką

Róża Samaritan, energetyzująca

Romanza

Ładne połączenie, taką jeżówkę mam drugi rok, ale wcale nie przybrała na wielkości, o te nasionka przypomnę sie w połowie września jak będzie za wcześnie to drugi raz pod koniec września.
Moja codzienność - ogród Oli 21:08, 26 sie 2016

Do góry
bacowa napisał(a)
Ola, na 100% to nie jest ta sama trawa . Wymiary +-,70-liść, 170 całość. Ale sama wiesz jak to z wymiarami jest, nie w każdym ogrodzie rośliny rosną jednakowo. Natomiast różnica jest w wyglądzie liści, moja molinia ma cieniuteńkie liście, prawie tak cienkie jak łodygi żdziebeł. Jak dobrze dojrzałam ,( bo trochę słabo widać ) mamy kompletnie inne kwiatostany. Cyknij fotę kwiatostanu na jakimś tle , tak żeby dobrze było widać, ja też cyknę i porównamy .

ja też myślę, że mamy dwie różne trawy... moja to na 100% którąś z trzcinowatych

Moja bajka 21:06, 26 sie 2016

Do góry

Słoneczniczek od Abiko jest niezmordowany. Kwitnie non stop, bajka .
Vanilki z patyka . Tegoroczne

The Fairy przywitała mnie takimi bukiecikami
Podwórkowa rehabilitacja 21:04, 26 sie 2016

Do góry
ryska napisał(a)

Czajniczek aż kipi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies