Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja działka na Dębowym Lesie 20:55, 26 wrz 2016

Do góry
Część dyni zebrana.Ale to nie wszystkie i nie wszystkie kształty
Rododendronowy ogród II. 20:53, 26 wrz 2016

Do góry
Bożena co to za roslinka?

i takie na fioletowo kwitnace to marcinki?
tych traw to mi dałaś tyle ze caly front obsadze! meeeeeegggggggggaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
koffam Cię!!!!
aż taką rewolucję robilaś?przeciez urabalaś z poł rabaty!
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:52, 26 wrz 2016

Do góry
Jesień na dobre rozgościła się w moim ogrodzie.
I dobrze bo bardzo lubię ten czas choć nieuchronnie prowadzi do szarości.

Póki co udaję, że ten ogrom prac które po lecie są do wykonania i tradycyjnie jesienią mnie nie dotyczy. Lubię prace jesienne tylko nie lubię tego stresu czy się zdąży.

teraz róże okrywowe doceniamy bardziej

pojawił się u mnie łuk różany hehe

liatrie jeszcze są ładne

Ogródek z futrzakami i kamieniami 20:51, 26 wrz 2016

Do góry
Ewik napisał(a)

Piękna
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:49, 26 wrz 2016

Do góry
Zojka, on mocno kontrastuje. Dlatego te skręty. Robię za dziwoląga, co to żwirku w prostokąt nie usypał, nie wsadził weń Hakuro dwóch i lawendy jednej. Koniecznie z agrowłókniną misternie naciągniętą pod. Gdyby nie ja, to byłaby spójność stylistyczna zieleni osiedlowej. A tak...zgrzyt jest.

Ogród pod lasem 20:47, 26 wrz 2016

Do góry
widziałaś to?
ogród Anety

na innych fotkach na tej plazy sie jej dzieci jak w piaskownicy bawią
Ogród pod lasem 20:45, 26 wrz 2016

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Anula, dzięki No mają. Fajnie, że są, choć za dużo ich. Tak to wyglądało przed budową:

Ania, za sezon lub dwa Zależy ile kupy im w nóżki dasz Przemyśl dobrze miejsce na zapłociu, ja już tam część wyekspediowałam

wooow...
aleś ty drzew musiała wyciąć co? ale za to jakie okolice masz boskie...marzenie!
zapłocie u mnie puste, trawa rośnie. już dumam swany tam wypie...bo psuje mi wrażenia estetyczne
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:43, 26 wrz 2016

Do góry
Richie napisał(a)
Oj dzieje się u Ciebie, dzieje nie mogę ogarnąć

Ryśku ja też

Rododendronowy ogród II. 20:43, 26 wrz 2016

Do góry
Milka napisał(a)
ładnie ci kępa ropśnie, koniecznie na jesień podziel
Dobrze, że różne rzeczy lubimy, ogrody wtedy są do wyboru i koloru
Mnie gąsienice zżereają róże i rozchodniki, może wiesz, co to jest?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6570-milkowo-sezon-2016?page=409#post_8
i mam kolejne ropuszki, na razie małe, szkoda, że nie żabki
zostawię ci motylka, bo lubisz
pełno ich u mnie też.

Irenko oglądam ja by ją podzielic ale boje sie bo susza u mnie okropna i mogłaby nie przeżyc, muszę poczekac na deszcz.Rozchodniki lubią zjadac gasienice bielinka kapustnika i bielinka rzepnika oraz rusałki i jeszcze niepylak apollo, te podobne do bielinka ale w takiej pajęczynie to na ogół na owocowych drzewach sa.Motylek śliczny , u mnie tez ich sporo .
Dla odmiany czas na zmiany... 20:43, 26 wrz 2016

Do góry
Dobry Wieczór

kilka jesiennych kadrów

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:41, 26 wrz 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Piękne okazy bakłażanów masz. One w gruncie niechętnie owocują, więc masz sukces duży. W maliniaku faktycznie sobie narobiłaś bigosu.
Maliny owocujące w lipcu koniecznie trzeba ściąć po zbiorach, bo zimuje w nich szkodnik malinowy. Te maliny rosną dosyć wysoko, owocują na dwuletnich pedach i te świeże trzeba podwiązać do linek.
Tzw. maliny jesienne owocują aż do mrozów, ścina się je do ziemi po pierwszych przymrozkach. Jeśli palisz drewnem liściastym w kominku, to zimą możesz sypać malinom popiół. Rozchodnik można też rozmnożyć poprzez połamanie na kilka części łodyżki. Ważne, żeby było, chociaż jedno międzywęźle i węzeł. Nie pomyl góry z dołem.
Pozdrawiam

Dzięki za te wieści. No narobiłam bigosu. Widzę też że te maliny jesienne nie są dobre, nie są tak smaczne i pleśnieją, choć ochoczo je podjadam.

takie słoneczko i jesień utrwalają we mnie lenia

Czy potrafię stworzyć piękny ogród? 20:39, 26 wrz 2016

Do góry
Mam jeszcze jedno pytanie, poniżej wkleję zdjęcie rabaty, która powstała dwa lata temu, ale jest teraz zaniedbana,poza tym prosiłabym o radę, na tej rabacie posadziłam azalię, która rośnie, ale zagłuszyły ją inne rośliny. Czy uważacie, że mogę ją przesadzić na tą rabatę pod drzewem?
Rabata oczywiście jest do przerobienia, mile widziane sugestie marzy mi się obwodka z żurawek, to drzewo z lewej strony to bez, mam z nim mnóstwo kłopotu, bo ciągle wyrastają małe dookoła, ale chyba nie chciałabym się stamtąd go pozbywać. Ziemia w tym miejscu jest po prostu tragiczna, kiedy kupiliśmy dom, byla tu ogromna góra gruzu i kamieni, jak się później okazało były one i są pod spodem, posadzić cokolwiek tutaj to wyzwanie. Poprzedni właściciele zakopywali wszystko co było im zbyteczne, łącznie z tłuczonymi szybami, wyobrażacie sobie?
Ogród Cioci cz. 3 20:38, 26 wrz 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Na pamiątkę że byłam i ja w Wojsławicach

Pozdrawiam wszystkich (Popcorn smsa śle albo czyta )
Moja bajka 20:35, 26 wrz 2016

Do góry
kłosowiec przekwitł, a mimo to wciąż zachwyca. Ta biedronkowa różyczka nie ma tam lekko.
.
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:35, 26 wrz 2016

Do góry
tulucy napisał(a)
Po co to... Dla satysfakcji... Nic to, że małe, może niesmaczne ciut, ale moje własne, mój trud i troska, a nie gotowiec
A owocki róży najwyżej ptaszkom się ostaną, jak nic nie wymyślisz

a wiesz że doszłam po co, bo to ładne rośliny są a lubimy obserwować rośliny więc po to

Moja bajka 20:31, 26 wrz 2016

Do góry
Takie bidne jeszcze te moje niektóre róże. Ale to był ich pierwszy sezon. Może przyszły będzie nieco łaskawszy. Może chociaż ta wredna czarna plamistość trochę im odpuści. Ale stipy są tutaj śliczne .
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:30, 26 wrz 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Zachwyciłam sie karczochem, bakłażanem i przecudnym grujecznikiem . pozdrówka.

Bogdzia jak miło, że się zachwycasz

zrobiłaś się ostatnio różana więc moja roczna MW
jak na pierwszy rok to nawet kwitła, na razie buduje krzak i ma bardzo wiotkie pędy jak na razie - za to kolor dla mnie piękny

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:27, 26 wrz 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Miruś zachwyciły mnie bakłażany, ale już Ty dobrze wiesz, że nie tylko one .

Bakłażany ? co prawda mnie zaskoczyły ,że się udały bo nie wiedziałam że takie duże krzaki. Jeszcze nie jadłam ale szykuję się na ten week warzywnie.

zupa dyniowa też będzie dopiero

Moja bajka 20:24, 26 wrz 2016

Do góry
Rozplenica ma takie śmieszne pędzelki na czubkach kotków

azalki zaczynają się już delikatnie przebarwiać

czekam na kwiatuszki chryzantemy od Sylwii. Pajączek też . Ślicznie bujnęła.
Mały ogród Kasi 20:20, 26 wrz 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Kasiu ja zawsze do Ciebie zaglądam ale na piśmiennictwo nie zawsze jest czas niestety
Jeśli nic nie wyjdzie z nasion idź na łatwiznę jak ja i kup kłącza, pełno tego na stojakach na wiosnę w sprzedaży
Agapant to bardzo ciekawa roślina, długo kwitnie, warto go u siebie mieć w ogrodzie

Moje cukiereczki ...

Jakie piękne!
I Ty to wyhodowałeś? Mówisz że kłączy...
Jakoś nie wierzę w swoje siły na tym polu, ale na pewno spróbuję je wysiać.
Agapanty oczarowały mnie w Berlinie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies