Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród II. 23:36, 12 sie 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

No to muszę cos wstawic bo od kilku dni nie wstawiałam ale kwiaty wciąż te same wiec kowalika wstawię.

Jutro też z przyjemnością popatrzę na sikorkę, twoje fotki to skarb
do jutra
Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:29, 12 sie 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
I nadejdzie taki czas, że może i ja do Ciebie trafię

Moje drzwi stoją zawsze otwarte.. zapraszam

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:29, 12 sie 2016

Do góry
Luki napisał(a)

Cudnie Ty to masz kolorowe sny!
Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:28, 12 sie 2016

Do góry
katel napisał(a)
Aniu wrzuciłam jeszcze u siebie więcej zdjęć tego ciętego rododendrona, zerknij - jak znajdziesz chwilę na 106 str.

Byłam... dziękuję.

Moja działka na Dębowym Lesie 23:18, 12 sie 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Pierwszy liliowiec To NN, kupowany z siewek.Drugi i 3 to liliowiec Purplelicious.
4 nie wiem
Dynie rosną jeszcze małe.Aby tylko deszcze troche popadały to odzyją.
Bo wszędzie sucho u mnie

Jak lubisz bukieciki to mam teraz taki świeży

Dziękuję
Prześliczny i w moich ulubionych kolorach
Podwórkowa rehabilitacja 23:15, 12 sie 2016

Do góry
ryska napisał(a)
Dziewczęta jeżówka to Milkshake.
Pomidorki suszę inaczej w tym roku niż w tamtym z racji na inne odmiany.
W tamtym suszyłam koktajlowe żółte i czerwone. Kroiłam na pół suszyłam w piekarniku albo w suszarce. Ususzone wrzucałam do garnka, dodawałam sól i ocet swojski owocowy, jakieś ziółka -co kto lubi najczęściej bazylia i oregano, bo to mam w ogródku, mieszałam, przekładałam do słoików i zalewałam gorącym olejem.
Teraz mam San Marzano ale jakieś wyrośnięte. Kroję je więc na plasterki i suszę. No i tu mam problem, bo to jest takie dobre, że nie doszłam do kolejnego etapu, bo te ala czipsy lądują w brzuszkach
Pozdrawiam Was gorąco

DZięki reniu za inspirację jeżeli uda się i coś jeszcze zostanie na krzaczkach, spróbuę Twojego przepisu. Co prawda istnieje ryzyko, że tak jak u Ciebie, pyszności trafią nie do słoików, ale co to będzie za przyjemność podjadać je po zrobieniu

Też lubię kolorowe ogrody Gdy oglądam elegancki ogród, w którym na kamyczkach, tak jak piszesz, tylko kilka odpowiednio dobranych iglaków, to taki ogród wydaje mi się smutny. Trzeba dużej wyobraźni i talentu, by stworzyć taki żwirowy ogród, który będzie harmonijny, elegancki i ciekawy. Zdarzają się takie i przyznam, że lubię je oglądać, ale sama w takim ogrodzie nie czułabym się zbyt dobrze. Wolę ogrody tętniące życiem, w których rośnie pełno kwiatów, chociaż trudniej w nih utrzymać porządek
Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:15, 12 sie 2016

Do góry
elka_ napisał(a)
Pędzisz Aniu pędzisz, ten awatarek idealnie do Ciebie pasuje

Podziwiam lotos i Ciebie za odwagę, żeby go uprawiać, ale warto, bo jest piękny i taki Egzotyczny...

Niesforne różyczki blokują chodniczek, może chcą żebyś zwolniła , a tak na poważnie, to rośliny czasem są przekorne i nie chcą rosnąć tak jakbyśmy chcieli

Ogród, obojętnie co o nim mówisz, jest piękny, obojętnie czy trawnik skoszony czy nie skoszony, czy warzywnik wypielęgnowany czy rośnie swoim trybem
Sama widzisz, że wszyscy zachwycamy się Twoim ogrodem

Pozdrawiam cieplutko, choć u mnie też zimno i myślę, czy pieca nie włączyć

Tyle się opisałam.. i zawiesił się program
Los tak chciał.. za dużo było chyba osobistych tekstów ..

Dziękuję za tak dużo miłych słów.. czasami tego potrzebujemy.. taka psychoterapia..
Terapeutycznie prawie cały dzień walczyłam w ogrodzie.. to ostatni dzień kiedy mogę coś zrobić.. szacuję, że 2 miesiące nie da się już niczego grzebnąć. Docięłam resztę bukszpanów (jak zwykle po ciemku), jeszcze dwa obeliski.. i jedno ciecie zaliczone.. następne za rok..

Wczoraj kwitły dwa kwiaty, ale foto brak.. wiec dzisiejsze dla Ciebie za dobrą psychoterapię..

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 23:02, 12 sie 2016

Do góry
Mysza napisał(a)
Za basenem jest moja mała rabatka pod brzozą.Są tam kosaćce syberyjskie, rozplenice i rozchodniki

[img
size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/122/1224169/original.JPG[/img]

Gosiu, piękny zestaw. Pozwolisz, że skopiuję? Bez brzozy tylko
Doświadczalnia bylinowo-różana 23:00, 12 sie 2016

Do góry
Anda napisał(a)

Jedyna, którą rozpoznaję pachnąca piękność.
Atacama pod lasem 22:58, 12 sie 2016

Do góry
A dzisiaj "nadejszła wiekopomna chwila" - zasialiśmy trawę
Ale po kolei:
- wstępne równanie przez rozrzucanie gleby z zapasowej górki w większe dołki łopatologicznie,
- grabienie,
- wałowanie za pomocą pożyczonego od sąsiada samorobnego SUPER WAŁA!!!, dodatkowo dociążonego dwoma bloczkami fundamentowymi - powstała wersja HIPER!!!,
- kolejne grabienie wzdłuż i w poprzek,
- wyznaczenie linii rabat za pomocą styla od grabi (ja stałam w oknie na poddaszu i dyrygowałam, a mąż wyznaczał),
- sianie właściwe (wcześniej wymieszaliśmy trawę w wiadrze),
- delikatne zagrabienie,
- delikatne wałowanie - wał w wersji SUPER!!!,
- podlanie przez zroszenie,
- ogrodzenie przed nieuprawnionym wtargnięciem naszego zwierza - Chagalla.

Boli, ale satysfakcja jest
Będzie jeszcze większa, jeśli trawa wzejdzie

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 22:49, 12 sie 2016

Do góry
Agnieszko, dziękuję za miłe słowa. Wierszyki będą, ale aktualnie u mnie deszczowa pogoda, a to nie nastraja pozytywnie. Rzuciłam się w prace domowe, i z doskoku ogród, ale weny to nie daje.

W dodatku do końca sierpnia zapowiadają nowe dostawy wody z niebios. Ciekawe kto zamawiał az tyle? Ja nie.

Matuchno, dziękuję za pozdrówka.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:49, 12 sie 2016

Do góry
malkul napisał(a)

Widzę, że sporo liści usunęłaś...czy tak trzeba ? nasze obcinamy systematycznie, ale nie są aż tak "odkryte".
Mirkowy ogród (początki) 22:38, 12 sie 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Mam jeszcze sadzonki trawek do rozpoznania.

=

Kochana, ode mnie dostałaś nasionka prosa skrytego, nie wiem, jak wygląda młoda sadzonka, ale chyba jednak to inny typ liścia
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 22:37, 12 sie 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dziś na biało. Miłego dnia.

W bieli prześlicznie A przecież tak kolorowo u Ciebie - żółty, czerwony, różowy, burgund. Wszystkie barwy lata

Kosz borówek to jest coś!!! I mnóstwo różnego dobra na przetwory. Też je robię, by lato na zimę zatrzymać w słoiku, ale ogórki w tym roku nie obrodziły i musiałam kupić. Wszystkie kwaszone chyba będą do wyrzucenia, bo w dużym słoju, takim na co dzień, zrobiły się miękkie. Szkoda pieniędzy i pracy
Zatęskniłam za Twoimi ( i Zbyszka) wierszykami Tak się cieszę, że tu jestem
Żywopłotki cisowe. 22:33, 12 sie 2016

Do góry
Haniu
Miki ma ogromne zacięcie do prac ogrodowych. Dzisiaj robił rabatkę przy placu zabaw i jak przyjechałam to parę roślin już nawet posadził. Do samego wieczora towarzyszył mi przy pracach w ogrodzie. Rośnie nam kolejny ogrodnik
U Agnieszki wszystkie roslinki już posadzone. Jutro u siebie posadzę ID i też finisz
A to Twój ogród widziany oczami Mikołaja (lat 4).
I nasze auto wyładowane po brzegi roślinkami.
img size=320x240]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/122/1226914/original.JPG[/img]
Hanuś Jeszcze raz ogromne dzięki w imieniu Agnieszki i moim
Rododendronowy ogród II. 22:33, 12 sie 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

No to muszę cos wstawic bo od kilku dni nie wstawiałam ale kwiaty wciąż te same wiec kowalika wstawię.

Cudny ptaszek nie ma co robić smutnej minki że nie zostaniesz ornitologiem jesteś super i kochana taka jak jesteś i masz ogromną wiedzę z której wielu korzysta koniec smutnych minek buziaki
Pszczelarnia 22:31, 12 sie 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ale piekne Co to w tle?

Dzięki Ewa Zaczynam ukonkretniać pomysły na papierze. Pewnie jutro dokończę, ale dzisiaj troche tylko napisałam o tym, co ew. może być.
W podziękowaniu zapraszam na dzisiejsze zdjęcia mojego ogrodu

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 22:24, 12 sie 2016

Do góry

Ogród z uśmiechem 22:24, 12 sie 2016

Do góry
Hortensje Limelight na rabacie południowej

Ogród z uśmiechem 22:19, 12 sie 2016

Do góry
Trawkowo

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies