Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

jacekg80 16:16, 02 paź 2016

Hej Sylwik,

Przeczytalem wszystko z doskoku, w przerwach miedzy kopaniem moich rabat. Masz o czym myslec......, ale z takimi fachwcami jestes w dobrych rekach. Ciekawy jeestem co posadzisz przy siatce na tle szmaragdow sasiada ( chyba mi to umknelo ) Ja bym tam widzial wisnie pilkowane amanogawy, czyms podsadzone na dole. Tak mi to wpadlo do glowy jak zobaczylem nakreslone drzewa na rysunku, ale ja to amator ogrodnik
Pozdrawiam
sylwik69 16:44, 02 paź 2016

jacekg80 napisał(a)
Hej Sylwik,

Przeczytalem wszystko z doskoku, w przerwach miedzy kopaniem moich rabat. Masz o czym myslec......, ale z takimi fachwcami jestes w dobrych rekach. Ciekawy jeestem co posadzisz przy siatce na tle szmaragdow sasiada ( chyba mi to umknelo ) Ja bym tam widzial wisnie pilkowane amanogawy, czyms podsadzone na dole. Tak mi to wpadlo do glowy jak zobaczylem nakreslone drzewa na rysunku, ale ja to amator ogrodnik
Pozdrawiam

Dzięki, że zajrzałeś!amonagawy nawet oglądałam..wciąż jeszcze nie podjęłąm decyzji,pewnie będzie to zależne od dostępności danego drzewa w mojej okolicy i ceny!zbieram pomysły
Zana 17:03, 02 paź 2016

Sylwia, zaglądam do Ciebie regularnie i podglądam. Trudno mi jednak coś doradzić, ale trzymam kciuki.
sylwik69 17:48, 02 paź 2016

Czy bukszpanowe sadzonki można jeszcze sadzić/ukorzenione/?czy lepiej poczekać do wiosny?znalazłam po 1 zł
Toszka 18:45, 02 paź 2016

Mozna sadzić - teraz czas na to
sylwik69 20:06, 02 paź 2016

Toszka napisał(a)
Mozna sadzić - teraz czas na to

Dziękuje Toszka!waham się bo aby zrobić obwódki musiałabym przenieść wszystkie rośliny a nie mam gdzie a cena kusząca.I co znów na wariata...jutro wymierzę dokładnie rabatę na oczyszczalni.
Gryzmolę rabaty na papierze,tu najłatwiej!
sylwik69 20:27, 02 paź 2016

Bukszpanowa obwódka?jestem na tak!a w środku na mojej liście są:
sosny Winter Gold
lawenda
werbena
tymianek cytrynowy
trawy
coś na pniu np.trzmielina
sylwik69 20:41, 02 paź 2016

I tu wokół drzew?czy jest sens gdy dookoła brakuje ziemi?
Oj szczęśliwa kobieto nie możesz usiedzieć z tyłkiem na miejscu!dopiero co glebę wzbogaciłaś,daj jej się przegryżć do wiosnypoczekaj aż Januszek ustali poziom,wkopie płyty chodnikowe,ile jeszcze chcesz to wszystko przesadzać
polinka 22:17, 02 paź 2016

Sylwia a może te bukszpany, które masz w rewelacyjnej cenie posadzisz gdzieś w przechowalniku póki jeszcze nie masz zaplanowanej docelowej rabaty? Toszka pewnie doradzi jak to zrobić
Makusia 08:43, 03 paź 2016

sylwik69 napisał(a)

I tu wokół drzew?czy jest sens gdy dookoła brakuje ziemi?
Oj szczęśliwa kobieto nie możesz usiedzieć z tyłkiem na miejscu!dopiero co glebę wzbogaciłaś,daj jej się przegryżć do wiosnypoczekaj aż Januszek ustali poziom,wkopie płyty chodnikowe,ile jeszcze chcesz to wszystko przesadzać

Sylwia widzę, że niezłe monologi i rozprawki ze sobą toczysz, chcąc sobie do rozsądku przemówić
Ja to się boję już coś dużego zaczynać, bo na tygodniu dzień zbyt krótki, a jak w weekend pogody nie będzie, to wszytko rozgrzebane do wiosny zostanie.