Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Czego NIE ROBIĆ w ogrodzie nowoczesnym 13:36, 01 kwi 2025

Do góry
Przysiadłam dzisiaj poprawić moje rysunki i... niewiele lepiej wyglądają
Jak ktoś nie ma ręki to choćby i dziesięć razy rysował lepiej nie będzie.
Dlatego wrzucę co mam, a za chwilę pospieszę z tłumaczeniem co jest/ było czym.
Trochę sie zagalopowałam i cześć narysowana jest po staremu cześć już po drobnych zmianach, ale ponumerowałam i postaram się wyjaśnić najlepiej jak mogę

Anna i Ogród 2 12:19, 01 kwi 2025

Do góry
Makao napisał(a)
Pierwszy raz wysiewałam pelargonie. Tu akurat białe i one były wysiane jako pierwsze 10.01.2025.

Chyba na powierzchni widze bialy nalot. Jesli tak jest w rzeczywistosci, to posyp ziemie cynamonem. Stara, dobra metoda.

Podziwiam Twoje wysiewy!
Anna i Ogród 2 12:15, 01 kwi 2025

Do góry
Makao napisał(a)

A wszystkie Betaluxy mają kwiatki

Będę miała sporo pracy z zapylaniem

Mam dla Ciebie dobra wiadomosc Pomidory Betalux sa odmianą partenokarpiczną, co oznacza, że zawiązuja owoce bez zapłodnienia. Zatem, nie wymagają zapylania

To w ogole bardzo wdzieczna odmiana pomidorow.
Pozdrawiam

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 11:56, 01 kwi 2025

Do góry
Wiosna tym roku się powoli rozkręca, patrzyłam na zdjęcia z zeszłego roku to była już bardziej zaawansowana, no ale coś kwitnie, nie ma co narzekać
Chciałabym na moją rabatę bylinową posadzić ze trzy cisy, żeby stworzyły taki pionowy, strzelisty akcent, który cis wybrać? Lokalnie widziałam takie odmiany: Stricta Viridis i Fastigiata Robusta.

a to rzeczona rabata

Wczoraj pojechałam do Aucahan po mrożone wiśnie i wyszłam z wiśniami i grujecznikiem pendula Chyba go posadzę na tej rabacie przy wejściu.

Nabyłam też urocze prymulki, kwitną krokusy, hiacynty, tulipany też się śpieszą.

Anna i Ogród 2 11:52, 01 kwi 2025

Do góry
Pierwszy raz wysiewałam pelargonie. Tu akurat białe i one były wysiane jako pierwsze 10.01.2025.

Uszczykiwałam kilka razy aż się ładnie rozkrzewiły.

Myślę że już co roku będę sama wysiewać pelargonie a nie kupować gotowe. Spróbuję też innych ozdobnych odmian pelargonii bo są przeróżne.
Kaszubskie piaski 11:51, 01 kwi 2025

Do góry
Bee napisał(a)

Śliczne te przylaszczki, chyba też sobie takie sprawię. Będą pasowały do mojego leśnego zakątka pod czereśnią, gdzie rosną już przebiśniegi, śnieżyce i konwalie.
Myślę też, żeby posadzić kilka borówek. Jakie odmiany polecasz?
U Polon 10:38, 01 kwi 2025

Do góry
Polon napisał(a)

Ta wiśnia to jeden z pierwszych zakupów, więc mam ją już jakieś 7-8 lat. Faktycznie wcześnie i ładnie kwitnie. Moja jest szczepiona na pniu około 240 cm, więc utrzymuje kształt takiej kulki. Prawdę mówiąc dopiero teraz zaczynam doceniać jej urodę, zwłaszcza ten kształt. Jeśli się weźmie pod uwagę, że absolutnie nic przy niej nie robie, to to jest drzewo idealne

Śliczna ta wisienka Rozdrabniacza zazdroszczę, już myślałam o nim w tym roku, jak zaczęliśmy ciąć miskanty, platana. No cóż w tym roku jeszcze się pomęczymy.
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 09:36, 01 kwi 2025

Do góry
Nie sądziłam że nasiona zbierane z dyni od jesieni tak szybko się przydadzą

Wymarzony sielankowy ogród..... 07:47, 01 kwi 2025

Do góry
I te zwykłe ciemierniki, lubię bardzo, u mnie chyba im pasuje bo sieją się jak głupie

Orliki, już ładne kuleczki z nich są
Wymarzony sielankowy ogród..... 07:44, 01 kwi 2025

Do góry

Wymarzony sielankowy ogród..... 07:42, 01 kwi 2025

Do góry
Wymarzony sielankowy ogród..... 07:41, 01 kwi 2025

Do góry
Wymarzony sielankowy ogród..... 07:40, 01 kwi 2025

Do góry
I troszku wiosny
Krokusy jakieś szybkie w tym roku, większość już przekwitła, narcyze w natarciu

Wymarzony sielankowy ogród..... 07:38, 01 kwi 2025

Do góry
Z pracami powoli do przodu, punkty na liście odhaczam, a mężaty mi wystugał takie coś
Przed malowaniem

I po pierwszym malowaniu

Do raju daleko - u Ewy 06:54, 01 kwi 2025

Do góry
mirkaka napisał(a)

kwasolubne rh i zasadolubne ciemierniki , a jak pięknie rosną w swoim towarzystwie
nigdy bym nie pomyślała że to zagra
Ewa jak z hakonką? Wystarczy czy odłożyć jeszcze jedną karpę?

Widzisz jaka harmonia U mnie ziemia bardziej zasadowa. Co roku rododendronom zakwaszam.
O hakonce odpisała Ci na smsa
Zobacz jak pięknie zadomowiła się puszkinia od Ciebie.

Do raju daleko - u Ewy 06:32, 01 kwi 2025

Do góry
Zaskoczyła mnie magnolia Genie. Zawsze otwierała pąki długo po Leonardzie. A w tym roku dużo szybciej.

Wzgórze chaosu 22:31, 31 mar 2025

Do góry
Chcialabym prosic o prade co do ciecia tuji. Najlepiej by bylo jakbym mogla je obciac do tej wysokosci. Czy to jest mozeliwe zeby zostaly zielone jakos? Zeby wypuscily2nowe galazki
Ogródek Gosi 22:23, 31 mar 2025

Do góry
Ogródek Gosi 22:23, 31 mar 2025

Do góry
Ogródek Gosi 22:22, 31 mar 2025

Do góry
Kasya napisał(a)
Pieknie z tą stipą
Zieleni sie juz ?
I jakie mięsiste piwonie, bedzie duzo kwiecia

Kasya, powoli stipa zaczyna się zielenić. Waham się, ciąć, czy nie ciąć. Mam złe doświadczenia z cięciem stipy. Jak ją cięłam to zazwyczaj wymarzała.
To jest serduszką.
Piwonie też wyłażą, ale mają bardzie intensywne kolory.
Niestety niedawno miałam zakładana klimatyzację i panowie podczas mojej nieobecności zdeptali mi jedną z tych serduszek. Ciekawe, czuy odbije

Makao napisał(a)
Piękny prezent dostałaś. Same trawki. Trawiasta rabata będzie. Super.
No i pięknie kwitną pierwsze wiosenne kwiatki. Wszystkie ładne i nie wiem co cytować więc chwalę wszystkie za jednym zamachem.

Aniu, będzie trawiasta tam gdzie buk rosnie, z przodu domu. Panowie od Internetu zniszczyli mi trawnik, więc wykorzystam sytuację i zrobie większą rabatę. Praktycznie wszystkie rośliny już mam.

Alija napisał(a)
Ja też dołączam się do pochwał, piękna wiosna już w ogrodzie, a prezent super, będzie sadzenie.

Alu, wiedziałam, że koleżanka wysłała paczkę, ale nie przypuszczałam, że tego będzie aż tyle. Super niespodzianka

agapant napisał(a)
Ala takie prezenty najfajniejsze, przyjmują się zawsze. Ja również dostałam mega dużą ilość seslerii od Ani Anapi. Wiosna u Ciebie szybsza.

Aga, masz całkowitą rację. Takie prezenty przyjmują się lepiej niz te kupne. Dobrze, że u niektórych rośliny rozrastają się w szybkim tempie. W sumie to tylko pozazdrościć, oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu.
U mnie hakonki, które uwielbiam rosną tak sobie, ale rosną. U innej koleżanki wcale.
Z sesleriami nie mam zbyt dużego doświadczenia. Dostałam 2 w zeszłym roku, ale miały naprawdę ekstremalne warunki, bo zero podlewania, tylko deszcz. Nie umarły

Dzisiaj nawet nie wyszłam na chwilę do ogrodu. Wróciłam z pracy prawie po ciemku, mimo zmiany czasu.
Prawie 12 godzin w pracy. Mam nadzieje, że to ostatnie takie dni. Powoli mam juz dosyć, coraz bardziej marzy mi sie emerytura i w miarę spokojne życie.
Wiem, że aż tak słodko nie bedzie, ale przynajmniej mogłabym zająć się więcej swoimi sprawami.
Dzisiaj wpadły do mnie sąsiadki. Rusza akcja kupowania skrzyń na warzywa. Zaraziłam je
Ja wymieniam swoje, one stawiają nowe.
Skrzynie mają przejechać w przyszłym tygodniu.
A tymczasem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies