Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z pergolą 12:24, 17 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
dzisiaj sprzątałam miejsce pod przyszły kompostownik. nie zrobiłam zdjęć jak to wygladało wczesniej ale byl dramat..chwasty na pół metra i porozrzucane kamienie i reszta kostki. ryłam 3 godziny..teraz jest tak

aktualnie kompostownik wyglada tak

pytanie mam, czy na spód położyć paletę aby była cyrkulacja powietrza? do tej pory rzucaliśmy wszystko jak popadnie, głownie są tam chwasty i zerwana darń. M przerzuci wszystko na nowe miejsce tylko czy jest jakaś wyższa szkoła czy poprostu rzucić i się będzie robić?

Nieźle! Wygląda bardzo schludnie. Szkoda, że nie masz fotki przed
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 12:16, 17 wrz 2016

Do góry
Agania - to dla cb kilka fotek nie ogrodowych też, pozdrawiam i uciekam do pracy
Ogród Nety- moje marzenie 11:27, 17 wrz 2016

Do góry
Zrobiłam propozycję z liniami zaokrąglonymi kierując się wskazówkami z ogrodu, który podała Toszka i wyszło mi tak:

Moim zdaniem wyszło tak klasycznie- ładnie, ale mnie osobiście nie zachwyca. Może po prostu nie umiem zrobić tego lepiej. Może potrzeba tu jakiegoś niestandardowego rozwiązania, na które ja nie wpadłam.

Idę opryskać róże, bo na dwóch mam plamistość i winorośl, bo mączniak wlazł. Później skoszę trawnik i porobię zdjęcia moich widoków na sąsiadów dla pełnego obrazu sytuacji na polu walki.
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 11:20, 17 wrz 2016

Do góry
Kasiu ślinka leci jak sie oglada ale dorodność w raju
Do raju daleko - u Ewy 11:14, 17 wrz 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Ewuniu przepięknie. Uwielbiam caluśki Twój ogród, ale ten przedogródek to jest naprawdę najpiękniejszy z pięknych .

Kasiu, bardzo mi miło Też bardzo lubię swój przedogródek i hortensje Krzysiu zaczął układać blachodachówkę na domku japońskim

A dla Ciebie jeszcze jedno ujęcie rabaty z ambrowcami

Skrętnik - rozmnażanie skrętnika 11:11, 17 wrz 2016

Do góry
ruda i harelkin lace -pierwsze kwitnienie u mnie

Ogród w remoncie 10:56, 17 wrz 2016

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
No to jeszcze trochę obrazków

to ty nam oczy mydlisz starymi jałowcami ?,,,a tu takie piękne rabaty...dopiero teraz pokazujesz?
Ogrodowa symfonia 10:47, 17 wrz 2016

Do góry
Obrzeże kładzie się

Ogród, mydło i powidło. 10:40, 17 wrz 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
Oj coś czuje ze jakieś rozyczki sobie kupisz...

Kasiu dzięki różom mój ogród jest ciągle kolorowy w zeszłym roku o tej porze nie miałam już wielu kwitnących roślin ale w tym roku z zakupami koniec no chyba że posadzę wszystko co mam), lilaki i ew. tawuły (jak mi zbraknie) tylko dokupię na rabatę przed domem ale to jak już się za nią wezmę .

rozark napisał(a)
cała kolekcja Pink

Dopiero przy trzecim zdjęciu się połapałam i poszukałam czwartego

Betka napisał(a)
Kasiu no faktycznie sie za pinkowało za to jest bardzo ładnie ! Lubię róż w ogrodzie jest taki słodki
Szalejesz w ogrodzie ? Juz mi dałaś do myślenia co ty tam kopiesz i co sadzisz

Przesadziłam trochę z tym różem, też go lubię ale bez przesady, teraz będę polowała na fiolety i białe .
W ogrodzie szaleję - czytaj - zdzieram darń i taczką wywożę a jak tak sobie jeżdżę to sobie myślę że to już nie to co kiedyś, sił mi brakuje , dziesiąta sprawa że do góry poszybowałam wagowo i to też mi niczego nie ułatwia. To jeszcze kilka fotek:

Moja glebo terapia 10:36, 17 wrz 2016

Do góry
kerii napisał(a)

Dawno nie zaglądałam do Ciebie, a tu takie zmiany Hortensje będą świetnie się prezentować na zielonym tle.
W nóżki faktycznie coś niskiego, bardziej zadarniającego... żurawki, carexy...
Ogródkowe rewolucje 10:28, 17 wrz 2016

Do góry
Proszę o radę odnośnie tego kawałka. Posadziłam tam 3 hortensje, oraz ambrowa za nimi. Ambrowiec jest jeszcze mały wiec można go przesadzić, a posadziłam go tam bo chciałam zobaczyć czy mi zimą nie przemarznie, a że nie przemarzł i rośnie więc chyba mu dobrze. I teraz pytanie czy może tam rosnąć?, czy nie będzie za duży kiedyś w tym miejscu? oczywiście będę go przycinać. Jest to strona południowa.

Przed hortensajami wczoraj posadziłam bukszpany (reanimuje je z innego miejsca), co posadzić między hortensje, a bukszpan? Mam 3 sadzonki rozchodnika, będzie go za mało, ale dzisiaj mam zamiar porobić sadzonki zgodnie z artykułem Danusi, mam też 2 sadzonki już spore różowego przetacznika. Tylko przetacznik już teraz brzydko wygląda, nie kwitnie, a czas swój ma rozchodnik prosze o pomoc , a może jeżówki będą nadłużej kwitły co myślicie?

przetaczniki już przesadziłam, doniczki z miętą zabrałam

poźniej wrzucę zdjecie już z tymi bukszpanami.
Jurajski Ogród 10:16, 17 wrz 2016

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Takie tam ujęcia...

Agnieszko, pięknie u Ciebie Twój ogród wspaniale wpisuje się w krajobraz. Lubię tu wpadać.
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 10:14, 17 wrz 2016

Do góry
Zbyszku,
sąsiedzi zza miedzy nispokojni coś,
może coś się zdarzyć, choćby nam na złość!
Dla wojska nie przecier w słoikach,a wUrst!
Głodne wojsko nie ujdzie ani kilku wiorst.
Dla wzmocnienia sił i zdrowia co nieco szykuję,
wszak choroby w zimie wcale nie próżnują!
W kolejce już czeka kosz jabłek z pigwowca,
będzie można dodać do czaju gotowca!
Hania jesienią wcale się nie leni,
ale przecież jeszcze chwila do jesieni!

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 10:12, 17 wrz 2016

Do góry
I na koniec....

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 10:09, 17 wrz 2016

Do góry

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:09, 17 wrz 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Trzmieliny niech zostaną. Pod nie teraz pasują rozplenice o czarnych kłosach, ale potem będzie zbyt cieniście. Może bordowe żurawki takim pasem wokół placyku?

A pod śliwą dwie hortensje w nogach np. odmiana 'Bobo' niska. Będzie pięknie.

Bardzo dziękuję Danusiu, zrobię jak radzisz, bordowe żurawki pod Trzmieliny , 2 x bobo pod sliwę , natomiast z prawej strony od placyku rzecz ma się następująco.:

Ta zdobyczna hortensja to anabelle, tylko zdziczała, jak mi powiedziano w centrum ogrodniczym. Tymczasowo wysadziłam ją tu,bo miała goły korzeń,idzie na drugą stronę ogródka. Z tyłu za płotem rosną trzy świerki serbski. Zakupiłam 5 hortensji limelight, dokupię miskanta gracillimusa i w szpalerze pod płotem posadzę. Przed hortensjami z lewej myślałam o jakiejś trawie, może rozplenicy.Powstalby mi taki trójkąt, może żwirek tu dać i kulki bukszpanowe ?Dalszą część rabaty widać na moim głównym wątku. Zapraszam
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 10:05, 17 wrz 2016

Do góry
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 10:02, 17 wrz 2016

Do góry

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:59, 17 wrz 2016

Do góry
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:56, 17 wrz 2016

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies