Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

zoja 19:51, 29 wrz 2016

Przepiekne to niebo!
Gruszka_na_w... 19:52, 29 wrz 2016

Makusia napisał(a)
HAniu no inwigilować możesz z tej ławeczki taka "cicho-ciemna" Tylko czy chcesz? Jest przecież tyle do podziwiania w ogrodzie!

Makusiu, na inwiligatora się nie nadaję z powodu nadruchliwości. Bardziej myślałam o tym, żeby ktoś mnie nie inwigilował.
Derenie dla Ciebie, bo lubisz plus rajskie jabłuszka (pyszne!) i rozplenica Hameln za żywotnikową kulką.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 20:07, 29 wrz 2016

Byłam dzisiaj w lesie. Sucho jak pieprz. Zero grzybów, nawet trujących i niejadalnych. Po południu wsadziłam na cypelku hortensje Grandiflora. Wysadziłam stamtąd piwonię i przeniosłam ją na półksiężyc. Hortensje Bobo przeniosłam na skraj rabaty. Aż rok, a może dwa trzeba czekać, czy będzie lepiej. Ogrodnik musi być cierpliwy.

I takie tam

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Dzidka 20:20, 30 wrz 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Piękny jesienny widok.
Sposób na selery też zanotowałam.
Gruszka_na_w... 20:31, 30 wrz 2016

Jutro ostatni dzień letniej pogody. Cały następny tydzień mokry ma być, a pod koniec tygodnia ma być tylko 1-2 stopnie w nocy. Porządki w warzywniku koniecznie trzeba przyspieszyć. Zapowiada się pracowita sobota.
Przydrożne drzewa zaczęły się przebarwiać. Wiązy zrobiły się cudownie żółtopomarańczowe. W ogrodzie też zmiany. Lilak węgierski i kalina watanabe ustawiły się w kolejce za dereniami.Dołączyła do nich katalpa.

Hosty z dnia na dzień pożółkły i mały klonik Ginnala

Trzmielina oskrzydlona i irga

Gruszka_na_w... 20:36, 30 wrz 2016

Dzidko, właścicielko jednego z moich ulubionych ogrodów, bardzo się cieszę z Twoich odwiedzin.
Prawdziwie jesiennie jest przy berberysach. O tej porze roku wybaczam im kolce.

Gruszka_na_w... 20:46, 30 wrz 2016

I takie tam na koniec

mira 20:49, 30 wrz 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Asiu, z palety barw wynika, że róż i bordo będą pasować, bo to kolory pokrewne.
Padało dwa tygodnie temu w nocy, ale moja glina trzyma już wilgoć.
Dzisiaj było wyjątkowo ciepło, a wieczorne niebo zapowiada kolejny słoneczny dzień.

Prognozy zapowiadają deszcz w poniedziałek i ochłodzenie.Zrobi się jesiennie.

Jaaaa ale pięknie wyłapałaś niebo u mnie chyba tak nie było ale nie wiem bo patrzyłam w ziemię hehe.

Prześliczne masz komozycje jesienne trawy,berberysy,astry, i sporo róż jeszcze no i te rozchodniki. Muszę kiedys wysępić listka tego fioletowego.

Ja selery w lipcu kilka razy podrywam do góry i też jest ok.
A truskawki w ten sam czas cielysmy uff.

Pozdrawiam
LyraBea 20:53, 30 wrz 2016

Nie straszcie mnie...Ja do zimy na bank się nie wyrobię z przygotowaniem ogrodu U mnie też po wczorajszej nocy mocno wybarwił się winobluszcz sąsiadów, ktory mam w tle rabaty. Momentalnie się całość zmieniła wizualnie a kwiaty limek, które jeszcze w pełnej krasie kwitnienia, na tle tej purpury walą bielą po oczach. Nie chcę jesieni ;(
Chociaż, gdy ją oglądam w Twoim ogrodzie, to przecież taka piękna potrafi być...
Gruszka_na_w... 21:18, 30 wrz 2016

Mira, podrywać nie dałabym rady- lato było suche i glina zamieniała się w skorupę. Całe popołudnie też patrzyłam w dół, ale potem zrobiłam sobie przerwę na dymka i akurat mi się trafił taki widok,

Beatko, wcześniej nie przepadałam za jesienią. Depresyjnie mi się kojarzyła. Od kiedy mam ogród zmieniający się wraz z porami roku i piecokominek, to uczucia mam zgoła odmienne.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies