Też jestem zdziwiona nimi u siebie (4 szt.). Ale mają dopiero 2 sezon.
'Silver Dollar', mówisz? U mnie za taką uchodzi Great Star, ciągle w donicy, bo miejsce nie gotowe (koło sadźca ). Hortensje są cudownymi krzewami na rabaty bylinowe, tak sobie myślę. Podobnież budleje, jak ktoś lubi.
Aguś, zachciało nam się budowy na stare lata.....ale wiesz jak to jest jak się ma zbyt dużo wolnego czasu to przychodzą do głowy zwariowane pomysły.
Do zimy mamy zamiar doprowadzić budowę do stanu surowego zamkniętego, reszta będzie musiała poczekać do wiosny.
Roślinki na nowe rabaty już są, (wszystkie w donicach zadołowane)jak tylko eM skończy elewację to zabieram się do pracy. Powstanie nowa różana rabata na którą pomysłów mam sto i żaden dobry
W przyszłym roku mam zamiar też zrobić porządek z hortkami, muszę je chyba pogrupować, wyeksponować ładniejsze okazy, może kilka przesadzić na front....
Planów dużo jak widzisz, zobaczymy czy zdrówko pozwoli je zrealizować.
Po przebicu się przez temat założyłem swój 1 trawnik. Nasiona Green Universal Barenbrug, teren przygotowywany przez kilka miesięcy (trochę cięzki temat, bo warstwa żyznej gleby to ok 30 cm, pod spodem glina). Po wysiewie przykryłem nasiona agrowłokniną (w okolicy grasują gołębie, które całymi stadkami żeruja na młodym trawniku ). Mam kilka pytań - jak długo wg. Was trzymać trawnik pod agrowłokniną? Obawiam się, że jeśli zbyt długo będzie pod przykryciem to młoda trawa się położy i po skoszeniu będzie rżysko. 2 pytanie - jak z nawdnianiem? Teoretycznie ziemia pod przykryciem jest wilgotna, ale 3 razy dziennie robię 5 minutowy prysznic nasionom, tak żeby były wilgotne.
Ewcia
Dawno jakoś u Ciebie nie byłam..jakoś permanentnie nie nadàżam siedzę i się gapię...po prostu..ten spokój bijacy z Twoich zdjęć..muszę wrócić do tego na spokojnie zima zrobię sobie wieczory w Twoim ogrodzie nie pogonisz mnię ??
Buziole, jest cuuuudnie
Ps.czy jest jakiś magiczny klucz według którego dobierasz kolory ?????
Bożenko, a możesz pokazać jak się przebarwia SF, bo moja przebarwia się na taki brudny zielony kolor oprószony różem. Vanika pomimo, że jest na słońcu dopiero rozwija kwiatostany, a u Ciebie już się przebarwia
Upał zelżał o 10 stopni. zachmurzyło się. Coś tam kropi. Deszcz jest potrzebny. Wszystko jakieś takie omdlałe. Na okolicznych polach żniwa. Żółte zboża kojarzą się z latem, a rżyska już niestety z jesienią. Ognik zaczyna się rumienić.
Tak, muszę przyznać rację przesadziłam to co zostało nazwane rozwarem i miało mieć pionowy korzeń otóż nie miało takiego korzenia, tylko drobne korzonki. Ogłaszam zatem, że mój rozwar to dzwonek brzokswinolistny A tu info z Wiki. Liście są identyczne
Wim's Red bardzo nierówno w tym roku się rozwija, część kwiatów już się przebarwia ( są też bardzo różnej wielkości), dużo białych i bardzo dużo jeszcze w pączkach. A nad nią sadziec
Witaj Reniu
Cieszę się, że Twojej córci udało się dostać na wymarzone studia.
Donica jak i cały zakątek niezwykle urokliwe. Klimat śródziemnomorski i trochę wiejski - aż się rozmarzyłam. Jak najwięcej chwil życzę na leżaku i ruszam oglądać dalej