Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 14:05, 07 sie 2016

Do góry
Kończą liliowce.........

A zaczynają na dobre trawy i hortensje....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 14:02, 07 sie 2016

Do góry
Pashmina - świeżynka chce mnie zaskoczyc ilością kwiatów - zapowiada sie duuuuzo.....co mnie bardzo cieszy

I Leoś się zbiera do drugiego kwitnienia

Pastella po przeprowadzce ma sie ok

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:59, 07 sie 2016

Do góry
Lady Emma Hamilton kwitnie nieustająco..........

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:57, 07 sie 2016

Do góry
Róża Chippendales ruszyła z drugim kwitnieniem na całego.....walczy oświatło i wypuszcza długie baty.....

Kiedyś będzie tu ogród 13:57, 07 sie 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
Ło matko...a co to? Zdjęcia fantastyczno-bleee
Marto fantastyczna prawda? To gąsieniczka pazia królowej. Mnóstwo ich u mnie w tym roku. Ku mojej radości.

Bogdzia napisał(a)

Pilnuj gąsieniczek , cudne są a motylki bedą jeszcze piekniejsze. Dzieki ze zawiadomiłas o tym zjawisku.

Bożenko już cała rodzinka ze mnie się śmieje, że zwariowałam. Mają szlaban na warzywnik. I ubolewają, że "jakieś glisty ważniejsze od nich". A gąsieniczek mnóstwo, ku mojej radości. Nawet w tunelu takie wypasione grasują. Mam nadzieję, że i motylka jeszcze nie raz zagoszczę. Po obecności ptaków i różnorodności owadów widzę, że prawidłowy tor podejścia do ogrodu obrałam.

UlaB napisał(a)

troche poniewczasie ale moze w przyszlym roku to rozważysz
Szybki efekt daje posadzenie cukinii na kompostowniku - u mnie sadzonki w większych donicach wstawione były na górki usypane w środku - odkąd tam je wstawiłam dosypuje materiał wokół doniczek. Teraz juz właściwie nei dosypuje, bo liscie cukinii zarosły mi dostęp, ale to dlatego, ze kopostownik stoi przy ogrodzeniu od północy, a po zachodniej stronie rosną iglaki. Gdyby miał byc całkiem wolnostojący to na pewno dałoby sie do niego jeszcze dostać.

Witaj serdecznie Ulu. Kompostownik napewno znajdzie tu swoje miejsce, nawet jakby jego prawdziwe użycie przeciągnęło się w czasie. Drugi, duży kompostownik będzie wydzielony w części typowo ogrodowej. Na razie jestem na etapie podmurówek, murków itp

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:55, 07 sie 2016

Do góry
A teraz "mieszkańcy" a może tylko "goście" mojego ogrodu....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:52, 07 sie 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
Troche malo tych fotek, ale hortki obejrzalam motylki i roze tez
moja vanilka na pniu juz sie zaczyna przebarwiac

Moja tez zaczyna różowieć, ale póki co słabiutko, czekam na mocniejszy rózowy kolor i jezówki obok posadzone też czekają aby sie zgrać kolorystycznie

Mało fotek...narzekasz .... od dawna miałam wrzucic ale...brak czasu wiec teraz coś tam wrzucę....
Na początek jezówki i ich letnia trwałośc oraz uroda nie do pobicia...

Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:50, 07 sie 2016

Do góry
tymczasem mam prośbę o podpowiedzi w sprawie tego kawałka ziemi po lewej stronie chodnika

dokładnie ten kształt i taka wielkość tylko wyrównam ziemię do poziomu schodków ten kawałek jest jeszcze nasz i ciężko tam będzie kosić , a na ogrodzenie z tej strony długo jeszcze trzeba będzie poczekać. Wystawa południowa , ale słońce od wschodu i od zachodu zasłonięte budynkami, czyli w ciągu dnia mocne światło jakieś 3 godziny , a tak to pełny cień. W najszerszym miejscu jest ok pół metra w najwęższym 20 cm
Myslałam puścić tam barwinka i jeszcze dostanę hosty od znajomej, ale nie wiem czy taki układ da radę? podpowiedzcie coś?
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 13:48, 07 sie 2016

Do góry
Witam czy ktos mi podpowie czy to askochytoza?
Choroby i szkodniki świerków, świerk - Picea 13:45, 07 sie 2016

Do góry
Cześć, mój świerk woła S.O.S.
Zrobiłem parę zdjęć. Drzewo ma dobre 20 lat. Pożółkło partiami jak na foto. Końcówki gałęzi są jeszcze zdrowe. W sklepie sprzedano mi na to środek saprol (chyba tylko to mieli). Ale na chybił trafił wolę nie zniszczyć drzewa już na amen. Dlatego wyszperalem ten wątek. Byłoby miło gdyby ktoś obeznany w temacie na to zerknął. Czy to w ogóle to odratowania?
Pozdrawiam
Bartek]
Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:41, 07 sie 2016

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Sylwia to bardzo stare słupy telefoniczne są chyba nawet starsze niż ja, leżą tak 12 lat, niczym nie impregnuję i mam nadzieję że wymiana na coś innego to nie będzie już mój problem
impregnowane fabrycznie ale niczym nie było czuć bo podkłady kolejowe(nowe) w słoneczny dzień to raczej nic przyjemnego

Zbyszku bardzo dziękuję za informacjęJa mam kupione stemple budowlane - pnie drzew iglastych, proste i długie na 4 m z tego muszę stworzyć poziomy/piętrowo, żeby zagospodarować ziemię z pod chodnika w podwórku i ciągle myślę nad sposobem montażu, a efekt bym chciała podobny do Twojego
Moja działka na Dębowym Lesie 13:40, 07 sie 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Clemki
powojnik Polish Spirit

Clematis Sweet Summer Love

Arabella

Jak masz długo Arabelkę ? rośnie w cieniu czy słońcu?ja dopiero posadzilam
Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:27, 07 sie 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
..Mam pytanie o tą drewniana palisadę z bali na trzeciej fotce. W jaki sposób montowałeś czym izolowana od ziemi czym impregnujesz i ile sezonów ma za sobą?......przymierzam się do czegoś w tym styluOdpisz u mnie

Sylwia to bardzo stare słupy telefoniczne są chyba nawet starsze niż ja, leżą tak 12 lat, niczym nie impregnuję i mam nadzieję że wymiana na coś innego to nie będzie już mój problem
impregnowane fabrycznie ale niczym nie było czuć bo podkłady kolejowe(nowe) w słoneczny dzień to raczej nic przyjemnego

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:21, 07 sie 2016

Do góry
ana_art napisał(a)

Pięknie jak zawsze!
Ogród z pergolą 13:17, 07 sie 2016

Do góry
niewiem jaki to niesort, w kolorze taki piaskowy raczej niz granitowy..
Ogród Ani :) 13:15, 07 sie 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Magdo kawa o 6 rano najlepiej smakuje
Aniu dzięki
Ostatnie podrygi i już Was nie męczę

Taki Jegomość w berberysach siedzi

Oj jakie piękne foteczki Anulka Kawa na tarasie to i dla mnie najlepszy moment dnia
Rozpoznawanie chorób i szkodników 13:11, 07 sie 2016

Do góry
Co dolega jaśminowcowi?
Skarbonkowy ogródek 13:10, 07 sie 2016

Do góry
albo takie coś https://pl.pinterest.com/pin/166422148708756904/
graby frans f. w prostokatach żwirowych, ciekawie by się zrobilo

i wokół runianka z hostami i hortki z bukszpanem
Skarbonkowy ogródek 13:08, 07 sie 2016

Do góry
Co i jak? Nowicjuszka 13:08, 07 sie 2016

Do góry
Mira104 napisał(a)
Dominiko to dzisiejsze zdjęcia, bo jeszcze spać nie będziesz mogła
Niby bobo ma liście hmm jakby pokryte włoskami, no szorstkie i ząbki dookoła liścia nie są takie gęste jak u innych

limonkowa jeszcze nie rozkwitła

vanilka

i ostatnia

Podpórki super, nie widziałam u siebie takowych, no i hortki znowu pochwalam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies