dokładnie w miejscach gdzie wstawiłaś zimozielone mam obeliski z LO ........ to tez źle wymyśliłam? zaraz sie potne :/ a ja taka zadowolona byłam że coś pionowego dalam..
reszta roslin które są lub mają być na różance
trzcinniki wanderbuch - je mogę zamienić na gracki
rozplenice red head
stipa
rozchodniki - mam dylemat, chciałam wywalić żeby liczbe gatunków zmniejszyc ale teraz one robią kolor na rabacie gdy róże już łyse
róże:
MariaTeresa 1m wys
Pashmina 0,6m wys
Baronessa 0,6m wys
Princess Aleksandra of Kent 0,7-1m wys
Louis Odier- na 2m obeliskach
The fairy
Swany
Hanne 06-0,8m wys
First Lady 1,5m wys
William Shekspir 1,2m wys
Heidi Klum 0,4-0,6m wys pachnie!
Pastella 0,4-0,6m wys
Pomponella 0,8m wys
na skarpach chciałam jeszcze 6 trzmielin na pniu ale nie znalazlam teraz wiec myślałam na wiosnę wznowić poszukiwania. Tu KasiaW zrobiła mi pogladowy rys z tujami
spadek jest około 30cm bo są 3 schodki i tak ok 10-12cm kazdy.
wzbraniam się bo to poważna decyzja Asiu muszę do niej dojrzeć.każda wasza wypowiedz pozytywna i pomysł daje mi do myślenie i małymi krokami zmienia mi się w głowie
Aniu, to były trzmieliny...
ale teraz to ja już wymiękam, tyle masz propozycji i rad, pewnie dobrych. Jakoś od czapy te trzmieliny mi się teraz wydają...
Zastanawiam się tylko (cicho w duchu i nie krzyczcie proszę) czy wszystko tak musi być poprawnie i zgodnie z regułami. Przecież już obeliski dają jakąś strukturę. Czy koniecznie tę rabatę, w którą Aniu tyle serca włożyłaś i tyle z teściem wywalczyłaś, trzeba zmieniać?
a w nim wielkie rabaty- na tych z szałwią strukturą są tylko cortenowe "jeziorka", inne rabaty jak ta z cortenową ścianą i hakone są bardziej uporządkowane i od linijki.A wszystko razem daje wspaniałą harmonię
świetny jest ten projekt i jedno mi się rzuciło w oczy..jak dużo jest tam zimozielonych! to szkielet ogrodu a ja kompletnie o nich zapominam przy planowaniu zakupów..
masz rację przy różach trzeba grzebać. i znowu zonk :/
aaaaaa chyba że...oddzieliłabym je ekobordem od płyt? płyty w tojeści a róże w ziemii?
ale czytam dalej że Ewie pszczelarni tez się te płyty nie widza więc już chyba się nie będę upierać..
taak? super! uff
czyli będzie coś w ten deseń
na plan drzew nie patrzymy bo chyba tylko te po lewo grujeczniki sa dokladnie tak poadzone. napewno po prawo sa jablonki Royality i teraz w gornym prawym rogu doszla glediczja.
czyli rabaty środkowe i ścieżka taka z zalamaniem spoko?
jeszcze obmyślam ściankę wodną obok po lewo altany ale to na spokojnie.
M dzisiaj przekopał z 10m2 ziemi z obornikiem i mam ciche dni więc u mnie realizacja tyłow bedzie...hmm...rozłozona w czasie
jeśli miałao by być proporcjonalnie czyli ok 2,7m po prawo tarasu to linia wypada w oknie.
ale ten pomysł kompletnie mi się nie widzi, jak to będzie wygladać takie pumilo rosnące pod górkę?