Kupiłam go u naszego pana z Z
W tym miejscu pasowało mi takie mniejsze drzewo o takiej mniej więcej formie a ponieważ nie był drogi decyzja była szybka
A przebarwia się ślicznie
Mam chyba gdzieś pod ręką takie jesienne zdjęcie
Brunnera to Jack Frost, ale ona tam jest tymczasowo. Bergenia odpada, mam w innym miejscu i więcej nie chcę. Jeśli chodzi o kształt rabaty- hmmm, tu też jest problem, bo z prawej strony został wykuty beton i zastanawiam się nad pociągnięciem jej na prawo. Po prawej będą jeszcze płyty, bo tam główna trasa przelotowa, trawa zawsze była wydeptana. Koniec rabaty tam gdzie widać wąż (nie patrzec na ten zawijas przy autku)i kamyk???
Lewa strona- bukszpan chciałam pociągnąć dalej do kostki.
Ależ ja się absolutnie nie gniewam Iwonko ... to fajnie, że prezentujesz swoje zdanie ... bo to przecież nawet nie krytyka tylko sugestia ... Lubię bardzo takie podejście
Nie bardzo chciałabym tam hortensje ale może słusznie coś białego można by tam powtórzyć ... aby zgrało się z bielą ścianki? A może jednak jakiś element architektoniczny? Tam obok ścianki ma być jeszcze ławeczka, ale pewnie Ty widziałabyś to powtórzenie gdzieś na wysokości RB?
A jeśli faktycznie rośliny to może podpowiedz mi Iwonko jakie?
A daj spokój Danusiu. Nie jestem w stanie pojąć co im ten winobluszcz wadził, skoro nawet go nie widzieli od swojej strony. I jeszcze po obcięciu nie sprzątnęli, tylko taki syf zostawili. Pomalowane przeze mnie drzwiczki pospadały nie wiadomo gdzie. Może jutro uda mi się je jakoś wygrzebać.
Sama zobacz - było tak
a jest tak
i znów mam taki widok
zamiast takiego
Są nawozy specjalne do zagęszczania trawnika - Biopon, Substral itp. Stosuje się do września - czyli jakby jeszcze można. Substral nawet do października - według producenta.
Tu zdjęcie przykładowe niedostatku azotu, wygląda podobnie - ja też mam żółty trawnik i myślę o nawożeniu azotem:
Po prawej trawa na naturalnej ziemi, po lewej z dodatkiem azotu. Żółtawy kolor wynika z ubogiej gleby. Inne objawy braku azotu to wolny wzrost i słabe zadarnianie:
Dolna część kółka z niedoborem azotu:
Zaznaczam że nie jestem specjalistą Może ktoś bardziej obeznany potwierdzi lub ewentualnie zaprzeczy
Mili Goście, sami robicie świetne zdjęcia, więc wiecie, że jakiś poziom trzeba utrzymać
Dziś to nawet statyw wyjęłam gdyby przyleciał jegomość fruczak ale oczywiście w czasie pół godzinnym podlewania ogródka się nie pojawił.
Za to kosmosy nadal w tym samym miejscu W podziękowaniu dla Was.