Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Beskidzkie marzenie 21:18, 12 wrz 2016

Do góry
Prawie ...... jesienny ogród wieczorową porą

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:17, 12 wrz 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ależ ja się absolutnie nie gniewam Iwonko ... to fajnie, że prezentujesz swoje zdanie ... bo to przecież nawet nie krytyka tylko sugestia ... Lubię bardzo takie podejście

Nie bardzo chciałabym tam hortensje ale może słusznie coś białego można by tam powtórzyć ... aby zgrało się z bielą ścianki? A może jednak jakiś element architektoniczny? Tam obok ścianki ma być jeszcze ławeczka, ale pewnie Ty widziałabyś to powtórzenie gdzieś na wysokości RB?
A jeśli faktycznie rośliny to może podpowiedz mi Iwonko jakie?

z tymi kuleczkami jest naprawde fajnie

a gdzie ty chcialas tego stozka, bo cos przegapilam i nie wiem...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:14, 12 wrz 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Reniu i od razu Cię o niego zapytam, kupiłaś w donicy czy kopany z gruntu. Nie wiem czy klon się łatwo przyjmuje. Chciałam dosadzić coś do rh i tak mi klon w głowie siedzi, razem co prawda z miłorzębem... ale siedzi.
Czy ładnie przebarwia się na jesień?
Twój jest śliczny, mówisz na niego chudzina a ja bym bez wahania go adoptowała
Idę oglądać dalsze zdjęcia, pewnie na bezdechu zakończę

Kupiłam go u naszego pana z Z
W tym miejscu pasowało mi takie mniejsze drzewo o takiej mniej więcej formie a ponieważ nie był drogi decyzja była szybka
A przebarwia się ślicznie
Mam chyba gdzieś pod ręką takie jesienne zdjęcie
Życie w wiejskim ogrodzie 21:02, 12 wrz 2016

Do góry
Życie w wiejskim ogrodzie 21:01, 12 wrz 2016

Do góry

Ogród Marty 21:01, 12 wrz 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Marta
Ja dosadziłabym kulki + zimozielona bergenia, ewentualnie dorzuciłabym coś kwitnącego typu szałwia Ale trochę ciężko doradzić bo nie wiem co tam dokładnie rośnie i jaki jest kształt rabaty? Jakby wyraźną linią odznaczyć?
A to srebrzyste to brunnera? jaka?

Brunnera to Jack Frost, ale ona tam jest tymczasowo. Bergenia odpada, mam w innym miejscu i więcej nie chcę. Jeśli chodzi o kształt rabaty- hmmm, tu też jest problem, bo z prawej strony został wykuty beton i zastanawiam się nad pociągnięciem jej na prawo. Po prawej będą jeszcze płyty, bo tam główna trasa przelotowa, trawa zawsze była wydeptana. Koniec rabaty tam gdzie widać wąż (nie patrzec na ten zawijas przy autku)i kamyk???

Lewa strona- bukszpan chciałam pociągnąć dalej do kostki.

Muszę zdrobić zdjęcie z góry na rabatę.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:01, 12 wrz 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Reniu, nie gniewaj się, bo ogólnie jest ślicznie.
Baron ładnie dodaje koloru. Jednak brakuje mi powtórzenia bieli. Choć jeden krzaczek hortensji. Trzcinniki jakoś tak ... nie przekonały mnie. Ładne są, ale coś mi brakuje w tym ujęciu.

Ależ ja się absolutnie nie gniewam Iwonko ... to fajnie, że prezentujesz swoje zdanie ... bo to przecież nawet nie krytyka tylko sugestia ... Lubię bardzo takie podejście

Nie bardzo chciałabym tam hortensje ale może słusznie coś białego można by tam powtórzyć ... aby zgrało się z bielą ścianki? A może jednak jakiś element architektoniczny? Tam obok ścianki ma być jeszcze ławeczka, ale pewnie Ty widziałabyś to powtórzenie gdzieś na wysokości RB?
A jeśli faktycznie rośliny to może podpowiedz mi Iwonko jakie?

Do góry
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 21:01, 12 wrz 2016

Do góry
nr5 chyba tez vanilka

Do góry

Życie w wiejskim ogrodzie 21:00, 12 wrz 2016

Do góry

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 20:58, 12 wrz 2016

Do góry
nr3 mysle, ze to vanilka

nr4 wyglada jak nr2
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 20:54, 12 wrz 2016

Do góry
a jeszcze badziej na dobranoc moje hortki, fotki takie sobie, bo swiatlo nie takie i trawa nie skoszona

co ja tam mam sama nie wiem, kupilysmy z pomieszanych doniczek bez nazw

Szpalerek

nr1

nr2 zwyciezczyni konkursu na najladniejszy krzaczek
Moja bajka 20:51, 12 wrz 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja bardzo nerwy rozumiem. Też mam ciasno.

A daj spokój Danusiu. Nie jestem w stanie pojąć co im ten winobluszcz wadził, skoro nawet go nie widzieli od swojej strony. I jeszcze po obcięciu nie sprzątnęli, tylko taki syf zostawili. Pomalowane przeze mnie drzwiczki pospadały nie wiadomo gdzie. Może jutro uda mi się je jakoś wygrzebać.
Sama zobacz - było tak

a jest tak

i znów mam taki widok

zamiast takiego

Lawendowy zawrót głowy 20:50, 12 wrz 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Październik 2014 /))) tam gdzie tujki widac /)))

Jolu jakie trawki masz na tej rabacie z miłorzębem?
Dla odmiany czas na zmiany... 20:49, 12 wrz 2016

Do góry
borówki przybierają jesienne barwy

zajawka nawierzchni w warzywniku...musi trochę okrzepnąć...i tak stwierdzam, że chyba zbyt elegancka jak na nas

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 20:47, 12 wrz 2016

Do góry
Cwieku napisał(a)

Najrzadsze miejsce trawnika wyglada tak:

Taki stan to standard dla trawnika po 25 dniach i 2 koszeniach? Korci mnie żeby rzucić nawóz, ale chyba na azotowy jest juz za późno. A może za szybko chcę ladny trawnik?

Są nawozy specjalne do zagęszczania trawnika - Biopon, Substral itp. Stosuje się do września - czyli jakby jeszcze można. Substral nawet do października - według producenta.

Tu zdjęcie przykładowe niedostatku azotu, wygląda podobnie - ja też mam żółty trawnik i myślę o nawożeniu azotem:

Po prawej trawa na naturalnej ziemi, po lewej z dodatkiem azotu. Żółtawy kolor wynika z ubogiej gleby. Inne objawy braku azotu to wolny wzrost i słabe zadarnianie:

Dolna część kółka z niedoborem azotu:

Zaznaczam że nie jestem specjalistą Może ktoś bardziej obeznany potwierdzi lub ewentualnie zaprzeczy

Podwórkowa rehabilitacja 20:45, 12 wrz 2016

Do góry
Mili Goście, sami robicie świetne zdjęcia, więc wiecie, że jakiś poziom trzeba utrzymać
Dziś to nawet statyw wyjęłam gdyby przyleciał jegomość fruczak ale oczywiście w czasie pół godzinnym podlewania ogródka się nie pojawił.
Za to kosmosy nadal w tym samym miejscu W podziękowaniu dla Was.

Ogród z rzeźbą 20:44, 12 wrz 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Uwielbiam Twoje zdjęcia!

Sebek, na takie wyznanie to ja mogę Ci tylko fotkę zadedykować. Kwiatuszek rozplenicy Hameln Gold:

Ogród Ani :) 20:43, 12 wrz 2016

Do góry
Dzięki Iwonko Przekażę, na pewno będzie dumny jak paw hi hi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies