Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

Sylvana 00:05, 20 paź 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Bo ja Ci mówię napisz jakie rośliny Ci potrzeba i na bank wielu z nas ma do podziału i chętnie Cię wesprze.......ale Ty uparta jak ja jesteś. Tyle, że ja poproszę, a Ty nie....... ale gdybyś choć listę chciejstw wrzuciła chętnym łatwiej byłoby pomóc

W zimie będę myśleć nad odgrodzeniem się od sąsiada....wtedy pewnie wspólnie listę zrobimy....jeśli coś z tego w ogóle wyniknie, bo kompostownik wałkowany rok temu, nadal nie ruszony.

Dzieci szybko rosną, ani się nie obejrzysz i czasu będzie więcej dla roślinA jak zarazisz zielonym to i pomocy się doczekasz

Moje dziecko kochane i słodkie słoneczko jest niestety leniwe jak mops - tylko zabawa go nie nudzi - nie wiem po kim to ma!!!
Nauczone jest na dzień dzisiejszy, że nie skubiemy fajnych cisowych jagódek, nie jemy ładnych grzybków i myjemy rączki kiedy dotykamy jakieś roślinki, bo nie wiadomo czy nie zamorduje.

Daj im szansę , ja takie na pół ususzone odratowałam

O wrzosach się naczytałam.
Dałam im co tylko najlepsze mogłam, teraz czekam na rewanż wiosną.
I tak teraz nie będę kupować nowych to niech stare siedzą i zdrowieją.
Okryję na zimę i tyle.

Widoki cudne jak zwykle Jesień w Kamiennym przepiękna

Nie tak jak w Szmaragdowej
Sylvana 00:11, 20 paź 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Piękna kolorowa jesień, można się gapić i gapić i gapić nawet słońce świeciło U mnie szaro buro i ponuro i ..... łyso w ogrodzie. Po ostatnich wiatrach moim "plastikowym" sąsiadom porwało zadaszenie z pleksi i ścięło mi wszystkie piwonie. A tak ładnie się przebarwiały. W weekend wycięłam wszystko, teraz czekam na wiosnę

Boszzzzzesz....ale Ty masz nie fart do tego sąsiedztwa.
Na pocieszenie dodam, że i tak byś niedługo ścięła, a na wiosnę odbije.
A sąsiedzi już nie mają czym latać, więc powinno być lepiej
U mnie do wiosny daaaleko.....jeszcze przede mną jakieś 100 worków liści - jak co roku, koszenie ostatnie czeka na pogodę, czyszczenie tuj.....i grudzień mnie zastanie przy grabiach....

ściskam mocno
Sylvana 00:17, 20 paź 2016

Agatek napisał(a)
Wiesz co tak czytam i chyba utopiłabym sama wiesz kogo w tym jeziorku oo albo wykopała dołek i jego zaasfaltowała
zdjęcia bardzo urokliwe i cudne :*

Macham serdecznie i życzę wytrwałości :*

Hihi....za dobrze pływa
Nie jest tak tragicznie....oboje w dołku to się trochę skotłowało, ale może już teraz będzie lepiej (albo lepiej nie gadać).

Odmachuję zadziorna kobieto, banan na ryjku nawet zagościł po Twoim wpisie.
Sylvana 00:27, 20 paź 2016

jolanka napisał(a)
Pozdrawiam jesiennie Piękne zdjęcia u Ciebie

Nie martw się, mój eM tez na dźwięk slowa "ogród" jakiejś trzęsawki dostaje, ale przyłapałam go na tym, że robi zdjęcia i pokazuje znajomym z komentarzem: "nasz ogród", "kupilismy", "posadzilismy: To chyba dobry poczatek, "dobra zmiana" Jak zaczyna się cos podobać innym to i jemu troszkę ochoty przybywa - wczoraj powywozil wreszcie kupy piachu z rozpoczętej rabaty - były tam od 2 tygodni

Widzę, że rozpoczęłam temat rzekę.
Każda z nas zmaga się z tym samym i cieszę się, że tyle osób stara się podnieść mnie na duchu.
Dziękuję
Mam nadzieję, że u mnie będzie wreszcie tak ładnie, że nie tylko ja będę zadowolona z efektów.
Nazwa Twojego wątku idealnie do Ciebie pasuje - bo jesteś 100% optymistką, z uśmiechem na twarzy i do przodu
Muszę do Ciebie zajrzeć i zobaczyć te rozpoczęte rabaty
Sylvana 00:31, 20 paź 2016

MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)

My ostatnio wgrywaliśmy zdjęcia na lapotopa,Em oglądał i na widok naszego osobistego klonu palmowego rosnącego przy naszym osobistym tarasie powiedział z zachwytem"O co to jest taki ładny krzak ?".
"Masz go u siebie "-ja na to mówię

Nie martwcie się mój Em też trzęsawki dostaje jesli np.o pielenie chodzi czy inne takie tam
Mam nadzieje,że choć troche pocieszyłam

Mojemu czasem pokazuję zdjęcia w telefonie....a on pyta - to u nas?
Cieszę się, że mnie odwiedziłaś, bo ja dawno u Ciebie nie byłam...zresztą ja chyba u wszystkich mam zaległości....ale nadrobię

Pewnie, że pocieszyłaś....bardzo mi jest miło jak widzę plusik przy swoim wątku....nie czuję się tu sama
Sylvana 00:41, 20 paź 2016

Przeczytałam,rozumiem doła związanego z Em.Mój też chwastów wyższych od nas samych w tylnej częsci działki nie zauważał i w końcu sama je wyorałam.

Nie jestes sama!pamietaj

Nie wiem,czy Cie to pocieszy ,ale ja z Em mam podobnie.
Moje dziecko jest już starsze i nieraz samo sie zabawi,Twoje tez podrośnie ,trzeba niestety cierpliwości

Ogród masz piękny,piekny I tego sie trzymaj,z czasem wszystko sie jakoś ułoży,dzieciaczek i w skrytości kupowane więc małe roślinki podrosną

Dziękuję Ci za wsparcie i w takim razie życzę również wytrwałości i zrozumienia w rodzinnym gronie.

Na Ogrodowiczki zawsze można liczyć, w realu nikt nie potrafi pojąć po co i dlaczego, a sąsiedzi patrzą z politowaniem jak w deszczu z łopatą latam.
Tutaj wiem, że jestem całkiem normalna

Czas leci jak błyskawica, obym tylko za nim zdążyła.
Sylvana 00:45, 20 paź 2016

Mój Em też mi raz powiedział,że niby ogródek robię a tak naprawde tu niby ładnie zrobione a tam rozkopane
Na luz wrzuciłam,niech ci krytyjujący za robotę się wezmą to zrozumieją ile to trudu jest i pracy,zwłaszcza jak jeszcze małe dziecko jest do doglądnięcia
Przepraszam,że az na trzy posty sie rozpisuję,ale jak słysze,że ktoś smie ogrodników pasjonatów krytykowac,to cos mi się w środku gotuje.Czytając to co Ci Mama nagadała deja vu mam po prostu

Ech....nie wiem czy jest mi lepiej czytając, że komuś jest tak samo źle....smutne to jest.
Trzymajmy się zatem tego co mamy w głowie i małymi kroczkami do celu.
Kiedyś te rabaty będą skończone (mam nadzieję), wszystko podrośnie i zobaczą, że było warto.
Sylvana 00:47, 20 paź 2016

Rumianka napisał(a)
Poszalałaś z fotkami, ale tego nam było trzeba...do podziwiania...takie dorodne masz te rośliny i drzewa...a te czerwone to wrzosy, czy wrzośćce?

Poszalałaś mówisz....wszyscy wolą szersze kadry, ale wtedy trudno schować co nie ładne
Czerwone to wrzosy - tak je nazwano w CO, ale oczywiście odmiany już nie napisano.
Sylvana 00:58, 20 paź 2016

Jesień w Kamiennym

Pszczelarnia 09:01, 20 paź 2016

Co się stało tulipanowcowi, jest już taki duży?

Przegląd kolorów bardzo fajny, czerwienie zachwycają mnie najbardziej.