Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Beskidzkie marzenie 14:39, 19 lis 2016

Do góry
Warkocz zrobiony ze stipy?
Widzę, że róże okryłaś i trawy też przykryte. Ciekawe czy dzięki temu stipa przetrwa
Fajne poduszki
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 19:12, 18 lis 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Ciekawe czy stipa się wysiała?
I ciekawe czy ta, którą masz przetrwa zimę?
Zastanawiam się nad moją, sporo jej mam, niezbyt mi się chce na nowe wymieniać tyle egzemplarzy.

Mirelko u mnie stipa ostatnio rosła pięknie dwa sezony i w tym roku wiosną nie odbiła za to miałam późnym latem ogrom siewek i pogrupowałam je w kilku miejscach z nadzieją na ładne okazy wiosną. Te na zdjęciach to głównie nabytek późnowiosenny z DP (13szt.) reszta to moje siewki. Sama jestem ciekawa co z nich będzie po zimie. Lawendę podciętą w takie kulki uwielbiam zimą a te czerwone kuleczki to irga na pniu.
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 20:26, 17 lis 2016

Do góry
Napia napisał(a)
Wszystkiego dobrego życzę i trzymam kciuki.
A bałaganik z trawkami uroczy. Moja stipa ładnie się rozsiała, Twoja na pewno też

trzymaj zawsze dodatkowe kciuki się przydadzą
a trawkę pewnie powyrywam bo będę myślałą, że to normalna trawa
ale jakąś paczuszkę mam zbunkrowaną na wysianie w przyszłym roku

lojalna_ napisał(a)
Daruj sobie daruj z wielu powodów z tym opryskiem)

Wszystko będzie dobrze i jeszcze lepiej ♡♡♡♡♡

darowałam sobie ten oprysk, zrobię go na wiosnę, i oby pomógł chociaż nie rozprzestrzeniać się na kolejne rośliny
i wiem, że będzie dobrze inaczej być nie może
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 15:32, 16 lis 2016

Do góry
Wszystkiego dobrego życzę i trzymam kciuki.
A bałaganik z trawkami uroczy. Moja stipa ładnie się rozsiała, Twoja na pewno też
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 04:18, 16 lis 2016

Do góry
Ciekawe czy stipa się wysiała?
I ciekawe czy ta, którą masz przetrwa zimę?
Zastanawiam się nad moją, sporo jej mam, niezbyt mi się chce na nowe wymieniać tyle egzemplarzy.
Pogubiłam się po drodze... 22:24, 15 lis 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
jak dlugo te trawy u ciebie rosną ze takie ogromniaste kępy ?
bombki poogladalam i az mi sie odechcialo robic a taką mialam ochotę...
Kasiu rozplenice od wiosny bo zeszłoroczne wymarzły, stipa samosiejki też z tego roku bo ta co w zeszłym roku rosła też padła. A czego ci się odechciało? Fajna zabawa z tymi bombkami, jak się ma czas trochę się pobawić, ja to przy nich odpoczywam
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:44, 15 lis 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Dzięki za zdjęcie sporobolusa. Myślę, że dobrze rokuje, jak nabierze masy i fajny kolor na jesień. Cały czas mnie męczy temat stipy przy schodach, która wiecznie się pokłada i szukam zamiennika.

Sadzenia cebulowych nie zazdroszczę, ale wiosną zapomnisz o bólu. To tak coś jak z porodem po zobaczeniu dziecka

jak z porodem mówisz....miąłam dwie cesarki bez akcji porodowej

a sporobolus może zacznie się przewieszać trochę potem ane na razie sterczy...ale jak Cie denerwuje pokładająca się stipa to....sporobolus to jest mega czapka..czupryna leżąca...cos jak beatlse tylko cienkie żzbła
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 22:14, 14 lis 2016

Do góry
Zielona napisał(a)

Ja też ją lubię. To mój widok z salonowego ona
A z lewej strony jest brzozowy zagajnik, któremu mój Mąż zafundował nowy look

Kacha123 - dla Ciebie stipa w kucykach

patrze i spiewam..."mam te moc mam te moc" ...ech zeby tylko nie uleciala w dnii wiazania
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:09, 14 lis 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
o matko....faktycznie...stipa tez.....a molinie nasze mikre?

Marta Zielona ostatnio pokazywała powiązaną stipe
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:04, 14 lis 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Ja powiazakam choć ich takich nie lubię... Kasia tej stipy to się nawiazesz
o matko....faktycznie...stipa tez.....a molinie nasze mikre?
Ogród Mirelli 20:41, 14 lis 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Śliczne zmarzlaki. Traw faktycznie dużo do wiązania. Moja stipa nie zakwitła więc w przyszłym roku już jej nie będzie w moim ogrodzie. Twoja za to pięknie zdobi ogród.

Ania moja z własnego wysiewu też nie zakwitła. Kupna kwitła i mam nadzieję, że się wysiała
Ogród tworzony z pasją 18:42, 14 lis 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)

Ja też nie będę wysiewac jednorocznych, za dużo z tym pracy. Stipa w tym roku marnie mi urosła, nie zawitla i nie powala mnie swoim urokiem. W każdym razie dużo odbiega od internetowych fotek.

Dokładnie
Ogród tworzony z pasją 18:17, 14 lis 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Ja już nie będę bawić się w nasionka. Moja stipa wyrosła ładnie ale nawet nie zakwitła więc nawet nasion nie mam.

Ja też nie będę wysiewac jednorocznych, za dużo z tym pracy. Stipa w tym roku marnie mi urosła, nie zawitla i nie powala mnie swoim urokiem. W każdym razie dużo odbiega od internetowych fotek.
Ogród tworzony z pasją 17:50, 14 lis 2016

Do góry
Ja już nie będę bawić się w nasionka. Moja stipa wyrosła ładnie ale nawet nie zakwitła więc nawet nasion nie mam.
Ogród Mirelli 17:43, 14 lis 2016

Do góry
Śliczne zmarzlaki. Traw faktycznie dużo do wiązania. Moja stipa nie zakwitła więc w przyszłym roku już jej nie będzie w moim ogrodzie. Twoja za to pięknie zdobi ogród.
Pogubiłam się po drodze... 16:21, 14 lis 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Amelia stipę mam pierwszy rok. Czyli lepiej ją związać? Ty bardziej doświadczona jesteś
Mirellko tak wygląda pod śniegiem nie związana:

Lepiej związać, snopki fajniejsze niż nie wiadomo co pod śniegiem, zresztą dzięki związaniu trawa ma większe szanse przetrwania, ponieważ nie zalega na niej tyle śniegu, a przy roztopach mniej wody dostaje się do wewnątrz i może nie zgnije, to tyle z teorii w praktyce wygląda to tak że u mnie stipa się jeszcze nie uchowała przez zimę, wymarza ja się tym nie przejmuję to co mam na murku to samosiejki z tych co miałam w pierwszym sezonie, ja je wiąże tylko dla walorów estetycznych uff ale się rozpisałamrozwiałam twoje wątpliwości czy etam?
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 16:29, 13 lis 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Wow też tak spróbuję

te chude wyglądają średnio Renia ale grubsze wyglądają suuuper Ania zrobiła niezłą robotę!!!!!!!!!!!!!!! nawet stipa fajnie wygląda ale się wykręca więc ją będę musiała jakąś gumką wcześniej związać i dopiero snopka skręcić
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:03, 12 lis 2016

Do góry
Patrzę tak na swoją ścieżkę do placyku grillowego (kiedyś może powstanie tam jakaś altanka z grillem stacjonarnym i paleniskiem...) i dochodzę do wniosku, że jest łyso. Symetrycznie, minimalistycznie, ale łyso.

Jest tak:

W projekcie miała być wzdłuż ścieżki półpergola, a po bokach od kamyczków roślinki. Jednakże nie zdecydowalismy się na jej postawienie z różnych względów (niestabilność konstrukcji, trudności przy koszeniu i in.).
Posiedziałam trochę w etytorze i narysowałam co by tu można zrobić i wychodzi mi coś takiego:

Na tych wysepkach znalazły by się rabatowe róże (chyba nikogo to nie zdziwi? ), kulki cisowe lub bukszpanowe, szałwia, stipa, może niska trzmielina Harlequin, jś turzyce albo kostrzewa, może jeżówki...

Co myslicie o tym pomyśle i o doborze roślin?
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 21:43, 11 lis 2016

Do góry
Zielona napisał(a)

Wiesz, z wszystkich powiązanych traw ona wygląda mi dość naturalnie.
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 21:38, 11 lis 2016

Do góry
beta napisał(a)

ta perspektywa mnie zachwyca

Ja też ją lubię. To mój widok z salonowego ona
A z lewej strony jest brzozowy zagajnik, któremu mój Mąż zafundował nowy look

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies