Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Ogród, mydło i powidło. 18:34, 08 lis 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

Kasia barwy jesieni super!!U mnie jesień już smętna...co miało opaść już opadło.

U mnie to pierwsza tak piękna jesień, młode rośliny chyba szybciej zrzucają liście no i jest ich coraz więcej - tak więc co roku będzie piękniej, musisz zaczekać .

Zdjęcia z 4 teraz jeszcze mniej jest listków. Stipa i krzewuszka, dereń Cherokee Brave, glediczja już całkiem łysa, jarząb hubejski Rosea

Mazury moja miłość - zakładamy ogród 15:33, 08 lis 2016

Do góry
Stipa w tym roku w moim ogrodzie zagościła pierwszy raz i bardzo ją polubiłam. Sporo miałam z własnego wysiewu i sporo kupionej. Ciekawa jestem ile przetrwa zimę i czy się wysieje
Mała Eleczka 21:24, 07 lis 2016

Do góry
Malgosik napisał(a)

Zrobiło si gęste poletko tej stipy. Nie było to jej miejsce docelowe. Zostawiłam młode sadzonki.

Ok. Myslalam ze wywlilas bo stara stipa sie poklada.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:42, 07 lis 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Zachwyciłam sie tym aminkiem Czy jest trudny w uprawie?

Jolu, nie jest trudny W maju, gdy minie ryzyko przymrozków, wysadzasz na rabatę, podlewasz i możesz o nim zapomnieć. A potem podziwiać.

Drakiew i stipa - bardzo lubię.

Ogród Marty 06:55, 07 lis 2016

Do góry
Efffa napisał(a)
Marta co to za trawki na poprzedniej stronie? w ich miejscu jest teraz żywopłot bukszpanowy.

Trawki to stipa i jeszcze tam są, żywopłot bukszpanowy posadzony jest trochę dalej, po prostu się nie załapały na drugim zdjęciu
Mała Eleczka 21:14, 06 lis 2016

Do góry
Malgosik napisał(a)
klonik cudny
i żółtek za nim też
stipa ładnie stoi na baczność
czemu ja swoją starą wywaliłam????
przytulnie zrobiło się na tarasie

Wywaliłaś? A szkoda, spróbuj w tym roku zostawić.
Umiejętne zestawianie roślin, zgrane duety - wyłącznie przykłady kompozycji 20:02, 06 lis 2016

Do góry
Stipa i jaskry

Umiejętne zestawianie roślin, zgrane duety - wyłącznie przykłady kompozycji 19:57, 06 lis 2016

Do góry
Szałwia Deep Blue i Stipa Tenuissima

Mazury moja miłość - zakładamy ogród 21:13, 05 lis 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Ta trawka w ,,bałaganie,, to stipa czy FC ? Dorodne

Przemku to stipa, niby duża, ale w zeszłym roku tak jakby bardziej stała na baczność w tym leży i ostatnio jak byłam to nie miała nasion może na dłuższy weekend uda mi się coś zebrać.
Ogród KasiWB - część II 20:08, 05 lis 2016

Do góry
Ostatnie kwiatki
róża Louise Odier

róża Abraham Darby (bardzo chorowała w tym roku)

Ostatni kwiat jeżówki - reszta już brązowa

Stipa z werbeną
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 18:41, 05 lis 2016

Do góry
Ta trawka w ,,bałaganie,, to stipa czy FC ? Dorodne
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 17:47, 04 lis 2016

Do góry
Obejrzałam jesienne fotki. Fajnie świeci stipa na środkowej rabacie.
Salvia - szałwia 15:38, 04 lis 2016

Do góry
Szałwię mam posadzoną na obwódce. Stipa jest za nią. Stipa Tenuissima jest dużo wyższa niż szałwia Deep Bluu.
Salvia - szałwia 15:25, 04 lis 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Moja tegoroczna szałwia Deep Blue

Ja tez mam szałwię Deep blue i chciałabym wiosna posadzić ze stipą...Danusia radzi ,żeby falami albo na przemian,ale ta odmiana chyba niska jest i nie wiem czy stipa nie powinna być z tyłu? Jak ty Mirelko masz posadzone?
Droga do spełnienia 09:51, 03 lis 2016

Do góry
no dobra to wolne dywagacje

świerk - obecnie pod kontrolą kiedyś do wyciepania ale wówczas do rogu pójdzie nie wiadomowej "rasy" iglak
przed nim rb i ice dance po bokach variegatus dla rozjaśnienia
w lewo- szpaler limek
przed nimi myślałam o jakimś drzewku - konkretnie nie wiem jescze jakim chcociaż wiśnia kiku-shidare mi się podoba ale nie wiem czy będzie tam pasować
przed limkami rozchodnik? i obwódka z carexa bądź turzycy - jeszcze nei wiem jakiej
później ambowiec wkoło niego 2 kulki cisowe które mam stipa bądź inna zwiewna trawka
no i za hustawką myślałam o tych amanogawach - ale nei wiem czy to dobry pomysł

na prawo od swierka - drzewo którego nie ma ale skłaniam się ku czerwonemu klonowi, w nogach czerwono - ale to wolna propozycja ponieważ ta część przeznaczona jest na jednoroczne rośliny
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 12:21, 02 lis 2016

Do góry
Nett napisał(a)

Miałaś na liście seslerię, więc o niej myślałam. A co do wyższych, wystających to albo stipa albo molinie mogłyby być.
Ten plan to tylko taki szkic. Można by jakoś jeszcze pofalowac linie, dodac szałwię. Myślełam też, czy w jakims miejscu nie dosypac ziemi i nie zrobić takiej wzniesionej rabaty, takiego jakby pagórka, gdzie mogłyby być rosliny zimozielone, które więcej trochę ziemi potrzebuja.
Nie wiem, jeszcze można dużo tu pokombinować.

W kombinacjach to my jesteśmy dobre hi hi!Szałwia jak najbardziej,stipa jednoroczna,wciąż trzeba dosadzać,wysiewać,pikować,zobaczę czy moja przezimuje,teraz zerknęłam że rudbekie są też w innych kolorach ale wpadka!a ja myślałam ze tylko w żółtym.Mam dużo jeżówek i ich nasion,szałwia jest,lawenda też,nie będzie żle,wiosną coś się dokupi może w bieli żeby rozjaśnić?o pagórku myślałam kiedyś i o małym wrzosowisku,ale chyba do geometrycznych rabat nie bardzo to pasuje.Poza tym brakuje mi tak dużo ziemi,że trzeba będzie kredyt wziąć
Jednym słowem ogólną koncepcje rabaty już mam!trzeba ją jeszcze połączyć z tą pod gospodarczym.Myślę tam o tych 3 trzmielinach i jakieś plecy trzeba im zrobić,może też bukszpan chociaż tam cis można by było ciąć w wąski prostopadłościan a bukszpan chyba nie jest tak elastyczny?bo co innego dać jako ścianę?
Berberysy czerwone także można tu wykorzystać tak jak sugerujesz.Ach moje piny chyba się nie wgrały,nie umiem
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 12:05, 02 lis 2016

Do góry
sylwik69 napisał(a)

Ciekawe!plamy roślin pod kątem widoku z tarasu,po łuku-bardzo fajny pomysł!o jakich trawach tu myślisz?

Miałaś na liście seslerię, więc o niej myślałam. A co do wyższych, wystających to albo stipa albo molinie mogłyby być.
Ten plan to tylko taki szkic. Można by jakoś jeszcze pofalowac linie, dodac szałwię. Myślełam też, czy w jakims miejscu nie dosypac ziemi i nie zrobić takiej wzniesionej rabaty, takiego jakby pagórka, gdzie mogłyby być rosliny zimozielone, które więcej trochę ziemi potrzebuja.
Nie wiem, jeszcze można dużo tu pokombinować.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:53, 31 paź 2016

Do góry

godzine po skoszeniu, posprzątaniu liści...te drzewa sa przed domem...a nawet na tarasie zadaszonym są

Ależ ta Twoja stipa mnie zachwyca. Pieknie Ci rośnie !
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:52, 31 paź 2016

Do góry
piekne te jesienne migawki stipa u Ciebie wciąż niesamowicie urocza ... moja jakoś straciła urok
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 19:33, 30 paź 2016

Do góry
Tam gdzie dałam te trawy w śroku mogłyby byc może berberysy, np po 3 wsadzone albo stipa?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies