Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 18:29, 29 cze 2023

Do góry
Dotarł rdeścik

Zaczynają Pashminy

Wokół cygańskich patelni zrobiło się gęsto - jeżówki ogromne, zaczynają floksiki. Przeżyła werbena Lollypop, ale kwitnie dużo słabiej niż w tamtym roku.

Cienista mnie czaruje. Nadziabałam tam dużo różności, ale na razie mi się podoba

Lecę grzebać dalej. U nas piękny dzień!
Ogród prawie wymarzony … 18:21, 29 cze 2023

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
U Ciebie przestały był ładne, a u mnie jeszcze nie zaczęły być ładne w jednym miejscu Ale podejrzewam, że im miejsce nie służy. Zastanawiam się, czy taki trzcinnik brachytricha nie miałby się tam lepiej.

Miskanty u mnie jeszcze młode. Na tyle, że jeszcze nie pokazały na co je stać.

Ale tak jak pisze Marta, ja nie widzę, żeby Twój ogród w tym sezonie miał gorzej wyglądać.

A jak się ma moje ulubione proso?

Asiu espeszali for ju

Ogród prawie wymarzony … 18:07, 29 cze 2023

Do góry
MartaCho napisał(a)
Moje rozplenice jak dzieliłam i przesadzałam, to sezon miały marny, a w następnym odżywały- może postaraj się nie patrzeć w tym roku w ich stronę, a w przyszłym będą znowu piękne, bo bardziej się postarają

Ja ich tam na zdjęciach nie widzę- raczej wszędzie czad! Bujno i zdrowo!

Marta zapewne dam im szansę ale jedno wiem , że już nigdy nie będę ich dzieliła na wiosnę.
Tej jesieni wykopię dwie z brzozowej , oczyszczę i posadzę na nowo.

Kupokulki się moczą już drugi dzień - dostaną pić to może ruszą

Zobacz jakie piękne staruchy

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 18:04, 29 cze 2023

Do góry
Pomalutku bardzo się składa

Wilczy ogród 17:22, 29 cze 2023

Do góry

Koniec
tak na szybko ,w pełnym słońcu -pocykane na szybkim obchodzie po ogrodzie Mam nadzieję ,że widać ,że realnie -ogród jak ogród -miejscami ładny ,miejscami byle jaki

Anna i Ogród 2 17:19, 29 cze 2023

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

Co gdzie rośnie Didier Willery

Bardzo jestem ciekawa, co wybierzesz A ile tam będzie miejsca na tą roślinę?

No jeszcze chyba propozycja świdośliwy nie padła

Nie ukrywam że te kaliny japońskie są moim chciejstwem . Tylko że mam glebę wapienną i musiałabym pamiętać o zakwaszaniu. Aczkolwiek kolwiek Roseum rośnie bez zakwaszania i podlewania.
Dziura jest 1,5m na 1,5m czyli dość szeroka. Do 1,5m wysokości miejsce jest osłonięte ze wszystkich stron bo rosną tak spore już iglaki.
Chciałabym tam prowadzić krzak do 2m wysokości
Wilczy ogród 17:16, 29 cze 2023

Do góry

Wilczy ogród 17:14, 29 cze 2023

Do góry
Novalis już przekwitły niestety -wybaczam im ,bo i tak ładne były pomimo wiosennego przesadzania

Na placyku ogniskowym muszę zrobić porządki w donicach

w warzywniku busz -też tam muszę wpaść i zrobić trochę porządku

przy owocniku też czeka mnie plewienie ...także mam jeszcze co robić

Wilczy ogród 17:09, 29 cze 2023

Do góry
Jak już wyszłam z aparatem ,to jeszcze kilka szerszych kadrów cyknęłam
widok na limonkową

Moja łączka łubinowa przy szklarni zakwitła pierwszymi kwiatami które wysiewałam wiosną do paletek i pikowałam

na tej rabacie -też będę robić trochę roszad typu -dzielenie i dosadzanie i zabiorę stąd część śmiałków na inversową

zakochałam się w supertuniach -kupiłam tylko 2 sadzonki ,co chwilę uszczykuję je i dosadzam do innych doniczek i rosną -świetna roślina
Ogród długi 17:08, 29 cze 2023

Do góry
Joann napisał(a)
Dziś walczyłam z tą czescia, Lidka, specjalnie dla Ciebie

Płotu już nie ma, teraz trzeba wywieźć kamienie, złom itp. Dzis już trochę przekopałam, jutro reszta. Na razie ciężko mi cokolwiek zaplanować, rośnie tam porzeczka i agrest, i na razie zostaną.
A tu spojrzałam na prawo, jak siedziałam na schodkach i zakładalam buty do pracy. Miałam motywacje

Te 2 zdjęcia tylko obrazują Twój talent i pracowitość. Podziwiam co zrobiłaś w ogrodzie wkrótkim czasie.
Anna i Ogród 2 17:05, 29 cze 2023

Do góry

Co gdzie rośnie Didier Willery

Bardzo jestem ciekawa, co wybierzesz A ile tam będzie miejsca na tą roślinę?

No jeszcze chyba propozycja świdośliwy nie padła

Wilczy ogród 17:02, 29 cze 2023

Do góry
Czas na dokumentacje fotograficzne -tym razem fotki w pełnym słońcu ,zwykłym obiektywem ,więc bez czarowania i w miarę realne -chyba

dzisiejsza praca -kolejne poszerzenie rabaty skończone

rośliny malutkie ,bo wszystko z własnych podziałów -
przesadzone 3 róże okrywowe ( pewnie jutro je zetnę ,tak jak czerwone ) ,żeby się przyjęły
dosadzone -lawenda ,kocimiętka ,kuklik zwykły pomarańczowy ,szałwia Caradonna ,stipa

Na tym poszerzeniu dosadzone po podziale : kukliki ( chyba Bell Bank) -dostane kiedyś albo od Moni ,albo od Anitki ,bodziszki od Uli ,....przesadzone z głębi rabaty -róża Leonardo i pęchęrznica niby nana ,liliowce od Agi i czerwone berberysy

na jutro zostało ostatnie poszerzenie

tu będą przywrotniki ,irysy żółte ,moje od patyczka hortki Lime light i nie wiem co mi tam jutro wpadnie do głowy

do rabaty przy warzywniku -do Novalisek dosadziłam też podzielone Caradonny -jest tam szałwia od Moni ,bodziszek od Uli i mój jeden Rozanne -oprócz tego są tam trzcinniki Brachytrica ,hakone Nicolas i zwykłe białe ciemierniki z Biedry

Ania na Żuławach 16:54, 29 cze 2023

Do góry
Takiego mam
Tak wyglądał jak go kupiłam

Teraz jest taki
Ogród Basi i Romka 16:22, 29 cze 2023

Do góry
Szelki kupione i dziś pierwszy spacer

Beze mnie, bo ja w pracy, a to relacja z domu
Ogrod nad bajorkiem 16:19, 29 cze 2023

Do góry
TAR napisał(a)

przepiękny kadr wogóle Twój ogród nie wygląda ,jakby był w tym sezonie zakładany

poczytałam historię z hydrożelem -ja pewnie zrobiłabym tak samo -bo nigdy nie używałam i dawałabym dużo

cieszę się ,że roślinki się przyjeły ja jak chodzę po swoim ogrodzie ,to też zawsze sobie wspominam co od kogo-bo bardzo dużo mam dostanych od naszych dziewczyn

szkoda ,że miałam tylko taki mały karton na te przywrotniki ,bo jeszcze 2 kępy wykopane musiałam u siebie upchnąć

jakbyś jeszcze coś chciała ,to z chęcią się podzielę szkoda ,że tak daleko mieszkasz buuu

w tym tygodniu taczkę irysów żółtych wywaliłam -część wkopałam na przedpłocie -bo żal wyrzucać ,a część poszła na kompost
ale z żółtym kolorem -to wiem ,że nie wszyscy lubią -więc nawet nie pisałam ,że oddam

podzieliłam mojego irysa brązowego -mam 7 doniczek na zbyciu -jakbyś chciała ,to pisz

Ania na Żuławach 15:19, 29 cze 2023

Do góry
Uwielbiam, dalie to dla mnie cud natury

Blaski i cienie nowego życia 15:08, 29 cze 2023

Do góry
Korzystając z deszczu zaczynam wakacyjny urlop od porządków( to tylko osty na ognisko
Ogród pod lasem 14:43, 29 cze 2023

Do góry
Iza, co to za kalina? Daje radę w cieniu czy tam masz jakoś jasniej?

UrsaMaior napisał(a)

Ptasi gaj 14:32, 29 cze 2023

Do góry
CD

Do raju daleko - u Ewy 14:24, 29 cze 2023

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Double de Light

Peace

Te dwie śliczne, takie nieoczywiste.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies