Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 17:05, 21 sty 2024

pierwszy raz fasolniki i urodkliwe groszki

był wyjazd do zaprzyjaźnionego ogrodu, do Danusi i niespodziewanie do ogrodu Kasi kolejne zakupy

sylwia_slomc... 17:10, 21 sty 2024

Na razie koniec bo mi od tych kolorów oczy wysiadająCdn. kiedyś
MagdaLenka 17:18, 21 sty 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)

Prześliczny stolik!
U mnie też by taki pasował idealnie, bo mam dom urządzony w stylu klasycznym. Zazdroszczę udanego zakupu. Wiem, jak ciężko znaleźć coś pasującego.
Urszulla 17:39, 21 sty 2024

sierpień

Te rabaty mi się podobają pomimo skromnych kolorów, ale różnorodność faktur jest ciekawa. Ale liliowce masz obłędne. Koniecznie muszę w wakacje zobaczyć w realu

Rumianka 18:09, 21 sty 2024

wariantów już jest mnogość.
Nie są to wiadomości pocieszające ani uspakajające, a ludzie przeszli do porządku dziennego jak nad grypą. I nikt już żadnej ostrożności nie zachowuje...

Po ubiegłorocznym, niemalże 4 miesięcznym, zapaleniu płuc ( a może w początkowej fazie był to covid? testy były negatywne) w dalszym ciągu zachowuję wszelkie środki ostrożności...podczas zakupów zakładam maseczkę i staram się unikać większych skupisk ludzi. Osłabiona byłam chyba z pół roku...

Sylwia, z Twojego ogrodu nie można wyjść, a szczególnie teraz gdy biało za oknami...
Kuchnia - miodzio... Pozdrawiam
sylwia_slomc... 18:54, 21 sty 2024

MagdaLenka napisał(a)

Prześliczny stolik!
U mnie też by taki pasował idealnie, bo mam dom urządzony w stylu klasycznym. Zazdroszczę udanego zakupu. Wiem, jak ciężko znaleźć coś pasującego.

No niestety większość tego typu mebli była w dużych rozmiarach bo do dużych pomieszczeń na salonach, a nie do wiejskiej chałupy. Ciężko więc znaleźć coś co nie przytłoczy pomieszczenia rozmiarami Stolika chyba dwa lata szukałam.
sylwia_slomc... 18:55, 21 sty 2024

Urszulla napisał(a)

Te rabaty mi się podobają pomimo skromnych kolorów, ale różnorodność faktur jest ciekawa. Ale liliowce masz obłędne. Koniecznie muszę w wakacje zobaczyć w realu

Liliowce u mnie długo kwitną bo mam też takie co powtarzają kwitnienie jak róże. Tak, faktura ma ogromne znaczenie w tworzeniu rabat.
sylwia_slomc... 18:57, 21 sty 2024

Rumianka napisał(a)

Po ubiegłorocznym, niemalże 4 miesięcznym, zapaleniu płuc ( a może w początkowej fazie był to covid? testy były negatywne) w dalszym ciągu zachowuję wszelkie środki ostrożności...podczas zakupów zakładam maseczkę i staram się unikać większych skupisk ludzi. Osłabiona byłam chyba z pół roku...

Sylwia, z Twojego ogrodu nie można wyjść, a szczególnie teraz gdy biało za oknami...
Kuchnia - miodzio... Pozdrawiam

Ja też do ludzi maskę zakładam i żel do rąk w torebce przy sobie. Bardzo mi miło, że się podoba
ElzbietaFranka 20:34, 21 sty 2024

Nie chciałabym Cię w błąd wprowadzić, ale być może to ten

Witam Sylwia
Masz dużo pięknych liliowców. Też mam, ale u mnie nie kwitną. Nie wiem jaka to przyczyna. Jesienią wnerwilam się i wykopałem wszystkie 2 wiadra. Wykonałam rynnę pod drzewami i wyspałam przykrywam ziemią zobaczę czy coś wyrośnie.
Podobają mi się ale cóż ja im się nie podobam.

U nas trochę śniegu ładna pogoda więc obeszlam ogród kilka razy. Ciemierniki śpią reszta też. Jeszcze 3 m-ce i już będzie można wiosnę podziwiać.

Pozdrawiam
Alija 21:33, 21 sty 2024

Sylwia, wspaniały spacer nam zaserwowałaś, dzięki, to ogromna przyjemność pooglądać tyle zieloności i kolorów. Liliowców to masz już prawdziwą kolekcję. Muszę się do Ciebie wprosić (jeśli pozwolisz) w nadchodzącym sezonie i w końcu na żywo obejrzeć te wszystkie cudowności.
Stolik kupiłaś świetny, elegancki.