Eden Rose - kwitnie do teraz, chociaz tylko na końćach pędów. Sadzona wiosną z gołym korzeniem urosła na ok 110 cm, jeżeli dobrze zniesie zimę, będę ja rozpinnać na kratce w przyszłym roku.
Louise Odier - niespodziewany wiosenny gratis od jednej ze szkółek. Urósł ładnie, kwitł też nieźle, ale niestety złapał mączniaka, chociaż rósł dosyć daleko od innych róż. Czeka go przeniesienie do narożnika działki.
Dziękuję wszystkim za super spotkanie, brak pogody nie pozwolił zachwycać się długo ogrodami, za to można było długo porozmawiać
Pozdrawiam wszystkich i zostawiam kilka zdjęć, w rączki zimno to tylko garstkę z traw mam
Kolejna Austinka w moim ogrodzie to Charles Rennie Mackintosh: zamawiana bezposrednio od Austina tej wiosny, zdążyła urosnąć na ok 60 cm, kwitła kilkakrotnie, ale na razie jej piwoniowe kwiatki w większości patrzą w dół. Tej jesieni zmienia miejscówkę, zobaczymy jak sobie poradzi.
Ładne są, smukłe. Zastanawiałam się nad Fastigiata Robusta, ale kupiłam fastigiata. No i rozczochrane są, każdy inny. W końcu chyba powstanie z nich żywopłot a nie każda kolumna z osobna.
Przeglądam swoją listę róż i widzę że nie wszystkie zdążyłam jeszcze pokazać. Oczywiście, większośc z nich obecnie już nie kwitnie, ale rozpatrujmy te zdjęcia w kategorii Miłych Letnich Wspomnień.
Brother Cadfael - kończy u mnie pierwszy sezon. Urósł niezbyt wysoki, ma może z 60 cm, ale kwiaty ma śliczne, chociaz jak na razie niezbyt trwałe. Pachnie.
Sharifa Asma - tez nówka w moim ogrodzie i na razie niewielka, nietrwała, ale ładny ma kwiat i zapach
Witajcie ogrodnicy,jestem tu nowy i chcialbym sie podzielic moim ogrodem,chociaz od lat uwazam,ze sa to dopiero początki
Na poczatek wrzuce niestety równiez zdjecia, ktore byly robione nie pod kątem ogrodu,ale go na nich widac,bo nie mam za wiele takich dedykowanych ogrodowi.
a na zakonczenie dnia pojechaismy do Passau i poniewaz dzis byl dzien bez gotowania wpadlismy na hamburgery do knajpki.
A obok knajpki byl sklepik ze slodyczami i mozna tym bylo sobie zamowic taka czekolade
poszukuja modeli jakby ktos by chetny