Dla mnie kombajny na polach i wrzosy w sklepach są oznaką zbliżającej się jesieni. Kombajnu nie mam, za to wrzosy dziś kupiłam. Białe. Petunie zrobiły się brzydkie.
Diamantino nie bo ona mimo wszystko jest dość charakterystyczna, podstawa kwiatostanu jest bardzo szeroka z takimi niby poduszeczkami, bardzo dobrze to widać przy pojedyńczo wyeksponowanych kwiatostanach, zeszłoroczna fotka chyba najlepiej odda o co mi chodzi
Taki brudny biały kolor od samego poczatku ma Magical Candle ( odcień bieli dobrze widać na pierwszej fotce w porównaniu do Phantoma)
Druga a właściwie pierwsza o której pomyślałam ( biorąc pod uwagę też kolor liści i zdaje mi się na fotce czerwonawych pędów to Sundae Fraise, powinna nawet u młodej rośliny mieć ładny stożkowy kwiatostan, wybarwia się też przez zieleń do różowego zaczynając od dołu ale można tego nie zauważyć bo kolor zmienia szybko
nie da się, wszystko zjeżdza ze skarpy :/
Podpisałam, żeby było wiadomo gdzie co na razie jest bo na fotce to słabo co widać. Spróbuję sobie rozpisać na kompie
Ludzie nie wiem, gdzie co dać, pomocy!! Na razie jest tak. Posadzone dwa paski przetacznika, przesadzona lawenda, i paski stipy, jeden dłuższy, drugi krótszy.
Do wsadzenia już mam jeszcze stipy, carex amazon, 9 lawend, parek przetacznika (około 10szt), 12 irg, 2 niebieskie jałowce.
Zamówię jeszcze szałwię, perowskie, przywrotnik i czysciec.