Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

malkul 17:04, 15 paź 2016

ciekawam jak ci poszły prac erzaplanowane. u nas dzis przepięknei cieplutko i słonecznei pracowalam juz od świtu. a teraz padam na pysk
Makao_J 17:25, 15 paź 2016

I jak?? Wsadziłaś cebulowe??

Elinka 20:48, 15 paź 2016

Jezu dziewczyny to wy tam na slasku dobrze macie, jakie cieplutko jakie sloneczko, psa z budy by nie wygonil
Wiecie jak u mnie bylo zimno to malo silny porywisty mrozacy wiatr , rece kopstnialy w sekundzie masakra jakad brrr tez mialam w planach cebulowe i co najwyzej z cebulowych to se cebule do obiadu obrac moge.
Madzenka 11:59, 16 paź 2016

Wczoraj podobno był ogólnopolski dzień sadzenia cebulowych ?

Posadziłam owszem, ale została mi jeszcze 1/3 cebul do zadołowania, zalatwie to za tydzien.

Z bambusow wysłaliśmy wode ale donice sa tak cięzkie ze nie daliśmy rady wstawić ich do domu, czekamy az troche wody wypija , moze wtedy uda sie je wpakować do domu. Donice sa z systemem nawadniania, wiec bez otworów a deszcz padła orzez dwa tygodnie...

Wyzbieralam troche lisci spod brzóz , sa chore , całe zagrzybione i gubią szybko liscie.
Poobrywalam chore liscie na rózach, na szczęscie juz mniej atakuje je plamistośc po ostatnich akcjach opryskiwania i obrywaniu wszystkiego co chore.

M skosił trawnik, pewnie jeszcze ze dwa - trzy koszenia będa.Teraz ma byc przyzwoita pogoda wiec czekam na jesienne wybarwienie ogrodu.. Bo u nas jak zwykle wciąż zielono... Tylko jeden klon sie wybarwił na zółto. Ambrowce zaczynaja cos kombinować z kolorem, oby , czekam juz ktory sezon na ten kolor?
Rózy nie orzesadziłam. Moze dotrze przesyłka w tym tygodniu to wtedy kompleksowo załatwię róze.

Co do pogody to jakies oszustwo, nie było u mnie w ogóle słonca. Temperatura po południu, gdy kończyłam prace była juz znośna ale wczesniej nie powiem abym ciepło czuła.
Dzisiaj tez szaro i ponuro, nie wiem czy sie zmobilizuję by fotki chociaz porobić .

Nie gniewajcie sie ale tarz to ja juz czekam an śnieg bo końcówka pazdziernika i listopad to nie jest mój ulubiony czas w ogrodzie , zwłaszcza ze gdy wracam z lracy juz jest zmierzch Odżyje gdy w pierwsza sobitę Adwentu powiesimy lampki
Madzenka 12:01, 16 paź 2016

Juzia napisał(a)
Ładną pogodę macie???
U mnie miało być ładnie, a się zepsuło.

Marzenie a będą fotki?
Wieczorem bym sobie pooglądała

Juzia imprezowaliśmy wczoraj a na dodatek relatywnie wczesnie zaczęliśmy. Nie zdązyłam obfocic. Ledwo eis do porządku doprowadziłam po sadzeniu cebulowych
Madzenka 12:04, 16 paź 2016

Milka napisał(a)
Plan fajny, pewnie więcej zrobisz niz planujesz, pogoda super i ponoc dopiero ciepło wraca

Irenko u Ciebie swieciło słonce? Rano jak próbowało wyjśc z za chmur wiało strasznie a potem gdy sie wiatr uspokoił było mgliście i pochmurno. Chyb najlepsza pogod była wieczorem, cieplutko bylo
Madzenka 12:07, 16 paź 2016

Kasia_CS napisał(a)
U mnie NN w nabrzmialych pąkach, mam nadzieję, ze zdąży zakwinąć przed mrozami. Jeszcze 1 krzaczek new dawn ma kilka kwiatkow a ja z niecierpliwością czekam na moje pierwsze zamówienie różane-przyjdą mi pierwsze "poważne" róże w karierze

Jeszcz jest szansa na kwitnieni u Cibie. Lekki przymrozek im nie szkodzi, byleby znów nie padało.

Pierwsze "poważne" zafascynuje cie w przyszlym sezonie. Pamietam moje bieganie od krzaczka do krzaczka i obserowanie ich . Nie zapomnij zostawić sobie etykiet przy krzakach abyś potrafiła je potem rozróżniać
Madzenka 12:08, 16 paź 2016

Sebek, Asiak, Ewik, Malkul, Makao pozdrawiam Was radosnie w ten ponury dzień
Madzenka 14:10, 16 paź 2016

No to sie zmobilizowałam , poszłan cyknąc parę zdjec i uzbierałam worek lisci....

Chryzantemy w donicach, które miały być fioletowo - bordowe... Kupowane w pąkach

Kasya 14:13, 16 paź 2016

Madzenka napisał(a)
No to sie zmobilizowałam , poszłan cyknąc parę zdjec i uzbierałam worek lisci....

Chryzantemy w donicach, które miały być fioletowo - bordowe... Kupowane w pąkach

ale sliczny kolorek chce takie