Ostatnio jak zapowiadali takie wieeeelkie mrozy to skończyło się na -13 Do minus 15 przy takim śniegu niech sobie będzie... Chyba będę musiała biale donice z bukszpanami do domu wtargać...
Znalażłam wersję angielską.... Widzę że w przyszły weekend u nas -18... Muszę wiśnie ozdobne okryć ...
Mam nadzieję, że zapowiadany śnieg dowali mocno w poniedziałek...
A na innych portalach cieplej.... I jak żyć, okrywać czy nie?
A można tę stronę sprawdzić po angielsku bo po norwesku to ja ni w ząb chyba do Zaczarowanej musimy lecieć po tłumaczenie... Widzę ile będzie w dzień we Wroclawiu ale jak znaleźć noc?
Zaklinałam dzisiaj wiosnę i z tego wszystkiego z sekatorem po ogrodzie zimowym pobuszowalm.
Pragnę poinformować, że laury na nózkach mają skrócone głowy o jakieś 10 cm! Mają sie zagęszczać. W ubiegłym roku cięłam dopiero w lutym.... Zaraz sprawdzę w cz I
Trzmielina w ogrodzie zimowym zaczyna wypuszczać młode pedy.. I co robić? Wiosna ma nadchodzić, rośliny czas do ogrodu wstawić!
podczepiam się pod zaklinanie.aby do 21 lutego, potem z górki i wiosna!!
dawaj fotki laurowisni i trzmieliny, pamiętam cięcie ubiegłoroczne
Dzięki Marzenko za namiary z donicami, zapisałam chociaż na pewno muszą poczekać w tym roku, priorytet to ogród. Buziaki niedzielne zostawiam i uciekam,bo mi przy kompie migrena dzisiejsza się wzmaga
Julka głowa sygnalizuje nadciągający śnieg i spadek ciśnienia....
Może cytrynówkę na rozszerzenie naczyń mózgowych?
A ja czekam najpierw na sygnał od Ciebie, potem Sebka, że wiosna nadeszla Do Was wiosna najszybciej przychodzi
Najszybciej wiosna jest w Tarnowie
Ja zakładam, że pierwszy krokus u mnie zakwitnie 13 marca A Ty???
W tym roku stawiam na 5 marca u Ciebie wpisuję w kalndarz aby sprawdzić
A w Tarnowi jeszcze cieplej.... A potem będzie Dolny Śląsk i Lubuskie, Wielkopolskie potem dopiero Łódż i Mazowsze a na końcu Roztocze i potem Polesie i Bialystok
A pomorze kiedy? Chyba tak jak w okolicach Wrocławia ? Nie wiem jak Ślask, trzeba będzie w tym roku skontrolować Zrobimy wątek komunikaty krokusowe
Dobry pomysł
Ale powinno być tak jak podałaś.... w zeszłym roku czytałam meldunki z Forum i tak to się jakoś układało Ale tak jak pisałam,,, odmiany krokusów są rożne i o różnych porach kwitną
Aniu. ciebie są wszystkie możliwe odmiany krokusów i innych cebulowych więc będziemy u Ciebie nadejście wiosny monitorować