Ale piękna tablica! A motylek? Najpiękniejszy w świecie! Szkoda,że nie mam skrydełek do pomachania, ale chociaż łapskiem machnę! <3
Podwójny kosmos dla Was, może będą nasionka? Zobaczymy.
Anusia dzięki Bogu ja w tym roku nie mam na niczym mączniaka co mnie bardzo cieszy ale grzyb siedzi, gnojówka z wrotyczu się robi, przeleję do pojemników i przechowam w piwnicy do wiosny a potem będę podlewała pod krzewami
Pozory mylą, warzywa kiepskie w tym roku. Ale trudno. Coś tam pojedliśmy. Nie ma co rąk załamywać. Postanowiłam też uzupełnić rabaty warzywne o kwiaty, głównie z myślą o kwiatach ciętych. Świetnie w tej roli sprawdziły się cynie
Mogę Wam już pokazać bo choć nie stoją jeszcze w Szmaragdowej to już są nasze
Na tą czekałam ponad 2 lata, bo strasznie droga była, potem stała się ekspozycją , a teraz mocno się targowałam i mam
Niestety takiej konstrukcji Em się nie chciał podjąć
A to dla Babci zamiast starej huśtawki
Sami też się chętnie pobujamy
Warzywniak w tym roku wydaje się średnio udany. Ogórków prawie nie było (poratowała mnie ciocia, która chyba pół pola obsiała ogórkami), pomidory dość szybko dopadły po deszczach choroby grzybowe. Marchew- jakaś dziwna odmiana, dorodne, ale smak surowej mi nie odpowiada. Pietruszka wogóle nie wyszła. Ale wygląda nieźle, więc niech rośnie co tam się uda.
na razie więcej fotek nie mam z przejęcia aparatu nie wzięłam ale super się udało śpiewaliśmy wspólnie jako sołectwo piosenkę razem z dziećmi i rewia mody była lat 80 siątych i dostaliśmy za te konkurencje najwyższe noty mamy super transparent