W tym roku mała, na szczęście..bo mi wszystko zarasta.. ale mała też jest wielka. To pierwsza rozplenica.. kupiona jako ..rozplenica czyli pennisetum alopecuroides. Czyli podstawowa odmiana.
Witam!Od 3 lat walczę w letnim sezonie z przesychającymi plamami na trawniku.Mam nawadnianie automatyczne,koszę co tydz. i raz w m-cu staram się nawozić.Dodam,że teren jest równy i ziemia ogrodowa 10cm na całej powierzchni.Mimo wszystko trawa czesto ma widoczne wszystkie odcienie zieleni.Czy ma ktoś może pomysł gdzie leży przyczyna?Czy jest sens robić wertykulacje na jesień czy wystarczy wiosną?
Trawnik już podsuszony ale go nie podlewam, w tym sezonie wodę poza deszczem dostają tylko hortensje i derenie ( no i sadziec) reszta musi sobie radzić sama
Gosia dla siebie na klamotach nic nie wybrała, ale dla mnie znalazła przeróżne skorupki .
Ale prawdziwy hicior to ten gliniany ślimak . Jak Ona go wypatrzyła??? I kosztował 1,50
Aniu puści na wiosnę to mam nadzieję że da sie juz coś ułamać
Kasia na przeciw tarasu jeszcze pusto, tylko serby posadzone. tu masz rzut z drona
po całości chcialabym rabaty 3m głębokie, po bokach mam posadzone uż 2 grujeczniki i 2 jablonie Royality. na wprost chciałabym 2 ambrowce i altanę
a tu widok z placu zabaw, nie patrz na trawnik musze rzucic nawoz koniecznie!
Dziękuję, Piotrusiu! Miłe to co piszesz! Ale na wypoczynek w tegoroczne lato nie było możliwości zanadto! Jak deszcz to się nie idzie, a jak pogoda to zaległe prace do wykonania. Taki los!
Ale goście jak najbardziej mogą korzystać z urokow! Zapraszam.
Gosiulek, Krzysiu bardzo, ale to bardzo jesteśmy szczęśliwi, że mogliśmy Was gościć. Tacy przyjaciele to skarb. Jesteście nie do przejedzenia i czas przy Was zawsze płynie zbyt szybko. Ledwo się człowiek przywita, już się trzeba rozstać. MAm nadzieję, że nie będziemy musieli na Was czekać zbyt długo. Przyjeżdżajcie kiedy tylko chcecie, bo to dla nas ogromna radość. Fotek zrobiłam malutko, bo się zagadywałam i jakoś uciekło, ale na pamiątkę wystarczy . Za Kokardię dziękuję ogromnie. Ten nie ma już wyjścia - musi ładnie rosnąć bo ze szczerego serca podarowany . A Masza zasuwa z prędkością światła, prawie Jej nie widać .