Wiosna pełną gębą, kwiecia dostatek
Gwiaździsta, to bardzo mocna magnolia, szybko w kwiaty obrasta Haniu, dnia bez mroźnych wiatrów życzę, bo u nas on znowu wieje
Damianie dziękuję
Magnolie wszystkie piękne, warto je mieć w ogrodzie.
Ależ masz oko, rzeczywiście to hortensje ogrodowe z kwieciem, a konkretnie 2 gałązki, które pies połamał; wetknęłam do ziemi, bo dawały oznaki życia, może się ukorzenią, jak tylko to zobaczę, zetnę kwiatostan, a jak nie...wywalę
Gwiaździste są fajne, ja mam w miejscu gdzie dość późno słonko, to długo cieszą. Trzecią chyba po kwitnieniu przesadzę, bo zbyt ukryta jest, choc rośnie super, więc jeszcze dumam
Magnolię chce prowadzić wysoko i tak „ cienko” a jak się nie da to będzie rabata w całości z tym trawnikiem
Będę tak jak Ty próbować ja korygować cięciem.
Jedna magnolia Soulange'a a druga chyba susan bo już nie pamiętam dawno kupiona a kartkę zgubilam dopiero pierwszy raz kwitnie po kolorze wydaje mi się że suzan
Pierwiosnki pierwszoklaśne...
I magnolie zapowiadają się pięknie tym bardziej Laura. Żeby kurczę nie przymrozilo tylko u nas. Pierwsze zapowiedzi dotyczyły tylko północnej Polski ale dziś w radiu mówili że centralną Polskę też ma sięgnąć aż do minus 3stopni. Szkoda by było bo i moja magnolia i inne okoliczne tu obok mnie wyglądają już prześlicznie
CD. Magnolia biała przepiękna jaszcze w pełni nie rozwinięta duże drzewo ta różowa też w pąkach rosną przy kościele a kościół obok parku
Jeszcze kilka dni i tulipany będą kwitły tak ja w zeszłym roku łany.
Zapowiadają zimne noce a nawet przymrozki do minus 3 więc dziś na wszelki wypadek zrobiłam sesję mojej magnolii Susan gdyby jednak mróz miał jej coś zaszkodzić na urodę
Magnolia Piruette jeszcze nie ruszyła nawet. Widać jakieś pączki ale nie wiem czy to będą liście czy kwiaty. Susan mam tuż przy domu w zacisznym miejscu a Piruette na wygwizdowiu więc ją rozgrzeszam że jeszcze zwleka.....
Sporo prac za nami Irenko,I to bardzo cieszy.
Teraz podlewamy ową trawkę bo sucho.
A szkoda,żeby sie nie zazieleniało.Przecież na to z utęsknieniem czekamy.
Tak tą magnolie kupiłam dzięki temu,że to moja imienniczka i krzaczkowata.
Ale nie należy do wczesnych.Raczej późniejszych .
Cześć
No wczoraj to pracowałam jak torpeda tak mnie ten ogród wciąga
Zrobilam to co miałam zaplanowane narazie....reszta prac za jakiś czas
Oby te ciski dobrze u mnie rosły...bo nie mam z nimi doświadczenia
Ja też bardzo lubię tę obwódkę z trzmieliny
Wogóle to uwielbiam wszelkie obwódki,z róznych roslin
Cieszę się ,że masz przez moją magnolię piękne sny
Krotka relacja z ogrodu klony, azalie wszystkie cebulki oraz wiśnia japońska szaleją wygląda na to że nawet wisteria będzie kwitnąć
Magnolia też już w miejscu docelowym
Zanim napiszę o moich zachwytach szybko pytam o nazwy roślin.
Co to za drzewo kwitnące na różowo w ostatnim poście, magnolia?
Chciałbym poznać też nazwę tego czerwonego drzewa zaraz pod zdjęciem tego kwitnącego na różowo, czy to perukowiec?
Pozdrawiam i idę cieszyć oczy dalej