Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Mala_Mi 10:55, 21 kwi 2019

magnolie to tylko w Aganiowie...... przyszłam oko pocieszyć.. ja już żadne magnolii nie kupie.. szkoda miejsca, mam niedobry klimat dla nich.. a tak mi się podobają, mogłąbym mieć wszystkie drzewa magnoliowe ..
Agania 19:56, 21 kwi 2019

Milka napisał(a)
Ja z telefonu nigdy, nawet z tabletu nie lubię kupiłam kolejną Susan, ale Garnet tez jeszcze kupię
Aganiu, ja pracuję, z reguły od 8.30 do 19

Ja tez bym tak wybrała...och to pisanie na szybko...
Irenko pracującą kobietą jesteś...ale my tak mamy min 2 etaty, zaszwe praca i po pracy też praca
Agania 20:01, 21 kwi 2019

SlonecznyOgrod napisał(a)
Magnolie masz wypasione, ładnych egzemplarzy się dochowałaś.

Widzę, że klony Twoje mają juz liście i powiedz mi proszę czy one moga zmarznąc w razie nocnych przymrozków?

Dziękuję, mogę powiedzieć, że mi się udało z magnoliami, wiosnę mam dzięki nim uroczą
U mnie się to jeszcze nigdy nie zdarzyło, bo przymrozków prawie nie mam, szczęściarą jestem i klony u mnie razem z magnoliami mogą pokazać swoje piękno
Agania 20:08, 21 kwi 2019

Gosiek33 napisał(a)
Dobrze, że u Ciebie można podziwiać magnolie. W okolicy gdy chodzę z psem na spacer różne też oglądam, ale ostatnio większość ma zmrożone kwiaty. Tylko te późniejsze się trzymają. Ale późniejsza magnolia już tak nie zachwyca bo ma sporą konkurencję w postaci innych kolorowych cudów przyrody

W mojej okolicy miejscami rosną ogromne egzeplarze, do moich to giganty, u nas też widziałam przymrożone, smutne to jest, ale w niewielkiej odległośći znowu były
urzekająco cudnie kwitnące kwiaty i od czego to zależy, to chyba takie przelotne przymrozki latające z wiatrem i ta magnolia, która rośnie na drodze takiej hulaki niestety obrywa
Agania 20:16, 21 kwi 2019

Iwonka napisał(a)

Magnoliowe powitanie u Aganii Kwitnie ci obłędnie! A za nią gwiaździsta?
Dużo pięknych, wiosennych zdjęć u ciebie, nie tylko podczas słonecznych dni. Zazdroszczę ci tej weny, u mnie marazm i przydałby się jakiś fotograf
Teraz wszyscy omijają korek i przejeżdżają koło mnie Hałas niesamowity ale gdybyś też przejeżdżała to wstąp chociaż na chwilkę U mnie klimaty mocno maturalne, najpiękniejszy miesiąc przed nami a ja nie mogę się już doczekać jego końca
Pozdrawiam Agatko i z całego serducha życzę Wam radosnych Świąt Wielkanocnych

Tak Iwonko mam tam dwie magnolie: różową Rustikę Rubrę i gwiaździstą...przez przypadek różowa soulangeana jest na tyle wczesną magnolią, że przez chilę kwitną razem i cudownie to wygląda

Przejeżdżam i zaglądam w Ci w okna...jak chcesz wpadnę po pracy na chwilkę z aparatem do Ciebie na spontan jak chcesz, choć ze mnie też słaby fotograf, ale inne oko
Współczuję Wam tego maturalnego czasu, chyba dla wszystkich teraz dla maturzystów, rodziców i nauczycieli to napięcie musi być trudne
Agania 20:28, 21 kwi 2019

mirkaka napisał(a)
Agatko, przepiękny pokaz magnoliowy To ile ich masz ?
Agatko, masz kwitnącą Galaxy, proszę porób jej trochę więcej zdjęć z bliska
Mam ją od zeszłego roku ale nie zakwitła jeszcze, i nie rośnie jednym pniem tylko wypuściła od korzenia pędy . Może to nie ona??

Aganiu, a wstawiałaś może listę swoich magnolii? jakie masz odmiany?

Wstawiałam listę magnolii dla Kasi_CS...powtarzam dla Ciebie
1 .M. stelata
2 .M. stelata Rosea/Royal Star
3 .M. soulangeana Rustica Rubra
4 .M. Galaxy
5 .M. Yellow River
6 .M. Gienie
7 .M. soulangeana Lennei
8 .M. Tripetala
9 .M. Sunsation
10 .M. Royal Crown
11 .M.Blue Opal, a raczej NN
12 .M.Black Tulip
13 .M. Susan
i tyle
Magnolia Galaxy

ona ma pochochrane kwiaty, ale duże i widać je z daleka

Jak zakwitnie Twoja magnolia to się dowiesz czy to Galaxy, dopóki nie zobaczysz kwiatów nigdy nie będziesz
mieć pewności jaka to magnolia.
Agania 20:35, 21 kwi 2019

Mala_Mi napisał(a)
magnolie to tylko w Aganiowie...... przyszłam oko pocieszyć.. ja już żadne magnolii nie kupie.. szkoda miejsca, mam niedobry klimat dla nich.. a tak mi się podobają, mogłąbym mieć wszystkie drzewa magnoliowe ..

Aniu współczuję, jak śledzę prognozę pogody zawsze patrzę na Rzeszów i tam u Was
lubią być przymrozki, ale nie wierzę, że nie posadzisz więcej magnolek

Dzisiaj moje dziewczyny i eM dla mamy i dla mnie zrobii bukiety z magnolii i ja też
mam je w wazonie

Galaxy i Yellow River....okazja jest...zostanę babcią

Agania 20:39, 21 kwi 2019

Dzisiaj w Aganiowie

Agania 20:43, 21 kwi 2019

Agania 20:46, 21 kwi 2019