Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Bawarka 21:31, 05 kwi 2019

Do góry
gosika67 napisał(a)
Cześć Kasiu-czereśnia taka piegowata. A magnolia ma tyle kwiecia, już wyobrażam sobie ten widok na żywo. Kupiłam przewodnik.
Jak Rubens, żyje? Czy masz jeszcze Rosannę i czy ją kiedyś cięłaś?
Jutro rzucam się w wir pracy, znowu muszę nadrobić cały tydzień.Buziaki.

Goniu, to na zdjeciu, to kwitnaca grusza, a kwitnace czeresnie to po drodze widzialam
Widzialam rowniez i to drzewo...Koniecznie musze poznac jego nazwe...Koniecznieten rozowy wielkolud...

Bawarka 21:22, 05 kwi 2019

Do góry
Cześć Kasiu-czereśnia taka piegowata. A magnolia ma tyle kwiecia, już wyobrażam sobie ten widok na żywo. Kupiłam przewodnik.
Jak Rubens, żyje? Czy masz jeszcze Rosannę i czy ją kiedyś cięłaś?
Jutro rzucam się w wir pracy, znowu muszę nadrobić cały tydzień.Buziaki.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:20, 05 kwi 2019

Do góry
Dzisiaj odbyło się pierwsze koszenie trawnika. Jutro ma padać, co mi nieco pokrzyżowało plany. Najwyższa pora rozpocząć prewencyjne opryski roztworem tymolowym i propionianem wapnia. Jeśli nie uda się jutro, to zacznę w niedzielę.
Powolutku przygotowuję się do wysiewu w warzywniku kolejnych warzyw: buraków ćwikłowych, drugiego rzutu rzodkiewki i marchwii, może zaryzykuję z wysiewem fasolki szparagowej. Zwykle wysiewałam ją w okolicach połowy kwietnia, ale prognozy pogody zachęcają do zrobienia tego wcześniej.

Ogród nie wymaga już mojej ingerencji. Cieszy oczy i koi uszy.

Rozmnożone samopas tulipany EE na przedpłociu.

Jesienią dosadziłam je na rabacie przy tarasie.

Po 5 latach oczekiwań zakwitła magnolia z marketowego patyczka. To chyba magnolia stellata. Długo szukałam dla niej właściwego miejsca. Ostatecznie wylądowała w okolicy borówek. Dobrze, że się nie obraziła.

Hortensjowo 20:41, 05 kwi 2019

Do góry
Na małej rabatce rośnie Amanogawa, nie magnolia Teraz trochę żałuję, że ją kupiłam, świdośliwa jest chyba fajniejsza

Za pozostałe podpowiedzi bardzo dziękuję.
Masz rację, posadzę ciemierniki, tylko muszę poczytać dokładnie o wymaganiach.
Z turzyc podoba mi się silver sceptre lub variegata, którą już mam. I tu kolejny dylemat jak to posadzić? Jakoś mi nie pasuje w prostych liniach, wolałabym inne kształty.
W Dolinie Muminków 20:20, 05 kwi 2019

Do góry
Piękna ta magnolia
Ogród z łezką II 18:16, 05 kwi 2019

Do góry
W związku z poszukiwaniem kiełka gobasiowej lilii z zeszłego roku mam porównianie :
- magnolia Satysfaction wyglądała 09.04.2018 tak jak 24.03.2019
- piruetka 20-go kwietnia kwitła już w najlepsze, tydzień temu pąki miała jeeszcze nie zapowiadające
- lilia gobasiowa wylazła po 20-tym kwietnia i to eM ją znalazł, ja ni widziałam. Jutro go tam poślę, dzisiaj po ćmoku przyjedziemy do Pszczyny dopiero...
Ogród z łezką II 17:28, 05 kwi 2019

Do góry
Magnolia Satysfaction powinna być w pełnym rozkwicie, tydzień temu już zaczęła rozwijać kwiaty...byle jakie zdjęcie mam tylko z 24.marca, tydzień temu nie fociłam w ogóle...

i jeszcze jedno paskudne zdjęcie, ale wklejam dla dokumentacji. Tak wyglądała drzewiasta Lavender

Jednak forum mobilizuje do robienia zdjęć, mam mało z okresu wakacji od Ogrodowiska, mus tu być
Liliowo i kolorowo:) 10:58, 05 kwi 2019

Do góry
Matko i córko...Danuś...ile już kwiecia masz! I tulipany nawet? U mnie jeszcze...jedynie magnolia Satisfaction się wyrychliła i pewno teraz ją już w rozkwicie zobaczę

Ja też dyżurowo-wnusiowa jestem, córka za pracą w szpitalu zatęskniła, to jak ona na dyżurze, to dzieci popołudniami u nas, zięć w pracy na zajęciach przecież. Tylko tyle, że mnie to nie koliduje z pracami w ogrodzie. Właśnie mnie oświeciło u jednej z dziewczyn na wątku, że to już kwiecień i następne rośliny w kolejce po cięcie stoją...nie mam pytań

Buziaczki Danuś
Ogród z łezką II 08:57, 05 kwi 2019

Do góry
Co u nas...najważniejsze chyba to, że czekamy na wnusię, już na dniach
Więcej czasu spędzam ze starszymi wnusiami, bo córka pracę zmieniła, dyżury mam

W ogrodzie na razie zrobione, wiosna się zaczęła na dobre W marcu pękła magnolia Satysfaction przy tarasie, pewnie już w rozkwicie jest, żółtek się szykuje, Pirouette jeszcze śpi. Krokusy się kończą, iryski też, kwitną hiacynty. Tulipany, żonkile, korony cesarskie się szykują. Lilie wyłażą Pierwiosnki kwitną. Przebiśniegi mi praktycznie zanikły, szkoda mi...

Czekam na decyzję róży Baden Baden, świeżoka sadzonego jesienią. Jeszcze nie wie czy chce żyć...i mus róże zamówić. Nie wiem czy 3, czy 4 potrzebuję.

Mam plany na ten rok przesadzeniowe, jeżeli pogoda pozwoli (w zeszłym roku nie dało rady - susza) muszę roszady zrobić.

Jeszcze czekam na wejście Tauronu na moją działkę, będą kawałek kopać żeby kabel do sąsiadów poprowadzić...

To chyba najważniejsze wiadomości, pozaglądam do Was i będę w miarę na bieżąco

Zdjęcia będą...w późniejszym terminie

Pozdrawiam serdecznie i dziękuję, że nie zapomniałyście o mnie
Skąpana w słońcu 08:32, 05 kwi 2019

Do góry
Ula, to jest magnolia Alexandrina. normalnie zakwitała w maju, a w tym roku tak się spieszy.

Iwonko ,ja wzbogaciłam się o 3 róże pnące: Cesar, Kir Royal i Frau Eva Schubert. Dodatkowo róża na przetwory Rotes Phänomen.

Aniu, przeglądając wątki widzę, że u wielu osób magnolie są w rozkwicie

Basiu, dziękuję za informacje o ożance. W tym roku zamówiłam kilka mniej dla mnie znanych bylin, zobaczymy, czy spełnią moje oczekiwania.

Miłkowo - sezon 2016-2022 08:02, 05 kwi 2019

Do góry
Irenko, dzięki za odpowiedź w sprawie cedrów. Twoja magnolia po prostu zachwyca, patrząc na nią - chciałabym ją mieć
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:28, 05 kwi 2019

Do góry
Irenko magnolie i wiśnie urzekają mnie w Twoim ogrodzie. Przez obfitość roślin masz mikroklimat u mnie ciągle wieje i magnolia cienko przędzie, a i wiśnie mam pierwszy rok i niecierpliwie wypatruję na nich kwiecia. Żywopłot grabowy rośnie to może za kilka lat osłoni mi ogród od tych wiatrów.
Pozdrawiam
Moja glebo terapia 23:36, 04 kwi 2019

Do góry
Zakwitła magnolia fotka tego nie oddaje ( ja nie umiem takiej zrobić ) ale na żywo super się komponuje z żółtą forsycją i białą wiśnią sąsiada

Pierwsza część żywopłotu zakwitła w maju będzie bez a w czerwcu krzewuszka i jaśmin.

Mam zamiar dosadzić tam azalie tylko zastanawiam się jaki kolor czerwony, różowy a może pomarańczowy. Coś muszę wymyślić do soboty
Sezon 2017 u Hanusi 23:18, 04 kwi 2019

Do góry
Magnolia kupowana była jako Susan, niestety nią nie jest. To prawdopodobnie Amabilis. Kwiat prawie biały tylko u podstawy smuga różu.
Sezon 2017 u Hanusi 22:49, 04 kwi 2019

Do góry
O matko, ile narcyzów! A ta magnolia - cudo!
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:16, 04 kwi 2019

Do góry
Rozmiar robi efekt . Przepiękna ta magnolia.
Mój ogrodowy pamiętnik 21:52, 04 kwi 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Śliczna magnolia
Moja Susanka też już pęka uwielbiam magnolie...dla mnie to drzewa kwitnące nr 1 muszę jeszcze gdzieś posadzic,bo 1 szt. To zdecydowanie za mało...

Dają efekt wiosną, to prawda. A poza tym jest tyle ciekawych odmian, że jest w czym wybierać .
Przerwa na kawę... 21:28, 04 kwi 2019

Do góry
A z milszych widoków - roślinki szaleją. Lubię róże w takim stanie.

Magnolia już za chwilę
Mój ogrodowy pamiętnik 20:55, 04 kwi 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Papierowe kulki dzisiaj się otworzyły .

Śliczna magnolia
Moja Susanka też już pęka uwielbiam magnolie...dla mnie to drzewa kwitnące nr 1 muszę jeszcze gdzieś posadzic,bo 1 szt. To zdecydowanie za mało...
Japoński ogród Reni i Matiego 20:15, 04 kwi 2019

Do góry
Japonia powiadasz, aż tak daleko moje marzenia nie sięgały, ale kto wie.
Magnolia to stellata Gwiaździsta. A tak wygląda dzisiaj
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies