Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 16:04, 30 lip 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
Taki mały suprise, bo dawno zdjęć nie było

Z dedykacją specjalną dla Toszki

Okularowa w kwietniu....

I w lipcu....

Będzie czadersko jak maluchy podrosną
Widać, że masę energii w to włożyłaś
Moje oko wypatrzyło, że choiny uciekły z szyku prostopadłego do linii podjazdu, ale moje oko ma astygmatyzm więc pole widzenia może być rozjechanie i optyka nie ta.
Z resztą ja to za Chiny Ludowe utrzymać linii prostej nie potrafię. Rośliny zawsze mi się rozjeżdżają w zygzaki.
Jakbyś nie miała co z oprawkami w kolorze piaskowym zrobić chętnie przygarnę kilka kamiorków
serdeczności
Ogród z widokiem na jezioro 15:59, 30 lip 2016

Do góry
Metamorfoza niebieskiej i przedogródek

takie kwiatki też można u mnie spotkać
Ogród z widokiem na jezioro 15:57, 30 lip 2016

Do góry
Bluszczyk kurdybanek od Gosi dla Gosi bukietówki i inne doniczki

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:55, 30 lip 2016

Do góry
Donia72 napisał(a)
Moje zawilce się zawilcowały i nie mam

To tak jak moje odmianowe, też się zwilcowały, ale te pospolite są co roku, nawet kiedyś je plewiłam i wściekałam się na nie

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:53, 30 lip 2016

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Śliczne

Jutro będzie basenowo, dzisiaj trochę słońce zachodzi
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:50, 30 lip 2016

Do góry
marzena napisał(a)
piękny spacer po Twoim ogrodzie odbyłam, piękne roślinki i kompozycje poogladałam
a u mnie zawilec japoński nie kwitnie, chyba jest na 'patelni' i dlatego...

Moje odmianowe zawilce nie przeimowały drugiej zimy, a te pospolite kwitną już od końca czerwca..
..miejsce mają widać doskonałe pod koronami drzew

Ostatnie różyczki, u mnie coraz mniej różyczek, ziemia u mnie nie dla nich, ale to się kiedyś zmieni

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:41, 30 lip 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Agatko, pozazdrościłam Ci zawilców, kupiłam dzisiaj - bialy i taki kremo- szary U Ciebie zawsze takie widoki Slodki ten kociak

Zawilce są zawsze piękne, takie deikatne i same w sobie urocze

Kociak, to już kocur...brzydota, ale wierny jest bardzo, czółko w czółko wita się codziennie nawet z psem,
a do mnie gada cały czas tym swoim miałkaniem i zawsze ze mną plwei
Widać ode mnie Śnieżkę, to ten cycek po prawej ledwo widoczny

Blaski i cienie nowego życia 15:37, 30 lip 2016

Do góry
hindsight napisał(a)
Ula, przyszłam obejrzeć letnie sadzonki hortensji, ale nie znalazłam fotek. Wstawisz?

Widzę, że masz podobną taktykę do mojej - po kolei obrabianie rabat, co wiąże się niestety z ogromem wysiłku i czasu. Masz bardzo dużo ciekawych roślin. Trzeba trochę poczekać, aż rośliny podrosną, ale już w przyszłym roku myślę, że będzie efekt wow

Sadzonki siedzą w donicy z truskawkami na pół-zach stronie domu i oczywiście nie wszystkie się przyjęły ale trzy mają nowe listki i nie zaglądam im w korzenie żeby nie naruszyć sadzonki (trzeba się wpatrzyć bo patyczki hortensji i łodygi truskawek mają podobny kolor, a jeszcze tam mam chyba 2 sadzonki hortensji pnącej też tak samo zrobione latem jako sadzonki zielne ) pozdrawiam mam nadzieję że pomogłam

Malutki pod lasem 15:34, 30 lip 2016

Do góry
Ja tu odpoczywam, a u mnie pewnie chwasty grasują
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:28, 30 lip 2016

Do góry
GorAna napisał(a)
Agatko, pięknie u Ciebie....i te widoki za ogrodem....ech!!!!
Dopada mnie tęsknota za rodzinnymi stronami

Szkoda, że tak daleko Cię zabrało
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:25, 30 lip 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ilości różowych liatr to Ci trochę zazdroszczę...u mnie tylko parę różowych widać...jastrząb zniszczył, jak ptaszka chciał u mnie dorwać Białych trochę będzie, ale te późniejsze trochę.
Widoki u Ciebie jak zawsze, piękne...

Liatra u mnie trzyma formę, chociaż dwa lata wstecz miała słabsze kwitnienie.

U mnie kot złapał ptaszka, było mi bardzo smutno , piórka zostały na tarasie

Zostawiam dzisiejszy widoczek dla Ciebie
[/img]

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:14, 30 lip 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Agatka jak fajnie teraz patrzeć na ogród, kiedy już wiem co gdzie jest . Grafit jest jakiś szlachetnie urodzony? Bo wygląda zacnie . Sesja z zawilcami - mistrzostwo świata. Całuję Cię ruda Kitko .

Poznałaś ogród...dużo mu jeszcze brakuje... i dużo miałam stersu przed spotkaniem, bo wiem, że domu i ogrodu nigdy nie wyglancuję na przyjazd gości...chyba za leniwa jestem, wolę leżeć tak jak Grafit co jest szlachetnie urodony

Zawilce mają dobre stanowisko...a różyczki kończą kwitnąć

Z południa Polski - ogród Marzeny 15:10, 30 lip 2016

Do góry
Na razie tak to wygląda:
Do raju daleko - u Ewy 15:03, 30 lip 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Masz wspaniałą kolekcję hortensji Nie wiem jak kwitnie Bombshell i Dentelle de Gorron. Muszę je wygooglować

Rozpoznawanie mojej hortensji rozpoczęło się od tej strony (długo szukałam)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4855-do-raju-daleko-u-ewy?page=394

Kurczę, napisałam tyle i mnie wywaliło. No to jeszcze raz.

Bombshell jest niska i ma fajne okrągłe kwiatostany, co jest niezłą odmianą wobec wszystkich stożkowych paniculat. Ładnie się przebarwiają. Niestety chyba może mieć tendencje do zwisów, ale za te bombki wybaczę jej to, najwyżej dostanie podporę, albo pójdzie do donicy na taras, gdzie nie będzie narażona na deszcze. Tutaj zeszłoroczna fotka Bożenki:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5534-hortensjada?page=84

A Dentelle też przewijała się w wątku Bożenki, musisz się cofnąć z 10 stron. Bardzo wcześnie kwitnie, ma ażurowe kwiatostany o dużych płatkach płonnych. Czekam na rozkwitnięcie mojego malucha.

I jeszcze co do mojej NN, którą też podejrzewałam o bycie Grandiflorą, ale ona ma liście szorstkie bardzo, chyba bardziej od Limelight, porównując stare liście, młode zawsze są gładsze. Moja NN młodych liści nie ma, bo była kupiona z małymi kwiatostanami i nic nie wypuściła od tego czasu. Zresztą chyba słabo się zagęszcza, pędy wypuszczone tylko bezpośrednio pod cięciem, a że cięta była wysoko, to ma formę drapaka

Kwiatostany dosc zbite, choć niewielkie ( na pewno będą większe za rok), zieleniejące od niesłonecznej strony. Przypaliły się niestety, ale za rok po rozbudowaniu korzeni, być może będzie tolerować pełne słońce.

Liść na zbliżeniu, moja skóra wygląda tu jak skóra węża

I kwiatostan, jeden z tych późniejszych, mniejszy:

I od strony zacienionej:

Co myślisz,? Podobna do Twojej?

Aaaa, jeszcze ta pora kwitnienia mnie zastanawia, bo ja ją kupiłam jakoś na początku czerwca chyba, wiem, że w doniczkach wcześniej kwitną, ale o ile nie była podpędzana, to chyba jest z tych wcześniejszych. Inne w tym sklepie nie były takie zaawansowane, nie miały kwiatostanów.
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 14:47, 30 lip 2016

Do góry
Mala_Mi - E tam nie lubisz róż...
Tak jak i tulipanów po kwitnieniu
Wszystko ma swój czas,liście na różach się jeszcze odrodzą do jesieni i będzie pięknie. Chyba nikogo w tym sezonie nie ominęła plamistość.
Trawka jeśli żyje to fajnie Jeśli padła,to włosów z głowy nie będę rwała

Ewik - takie drobne rozmaitości wstawiam,żeby nudno nie było

monteverde - to muszę teraz poszukać,gdzie nasiałam te brodate gożdziki, własnie takie ciemne jak pokazałaś miały być

jolanka -Aphrodite w chwili obecnej ma ok 1,2cm do towarzystwa ma Barona a dołem Minerwę.

To zdjęcie jest z ubiegłego roku,bo w tym Baron ma humory i się nie zgrali

Kosolkowa Pasja 14:42, 30 lip 2016

Do góry
W końcu znalazłam chwilę na zrobienie fotek.. Ogród się zmienił.

Ogród w budowie - nieustającej 14:33, 30 lip 2016

Do góry
Gabriela napisał(a)

Miało być na bogato. Przestrzeń powoli się zapełnia. Ścianki altanki spatynowały, ale trzeba ją w tym roku koniecznie malować, bo to jednak zwykłe drewno.
Od siewów trudno się uwolnić. Też pozdrawiam i przesyłam bukiety z ogrodu leniwego ogrodnika, jest taki w Holandii.

Aż trudno uwierzyć, że taki bukiet pochodzi z ogrodu od leniwego ogrodnika

Zawsze u Ciebie piękne zdjęcia z ciekawych ogrodów, podziwiam, aleję z kwitnącą rodgersją, a u Ciebie rabatę z liliowcami, jak zawsze cudowna jest ognista, u mnie trawnik zielony, ale zarósł koniczyną i kurdybankiem...kurdebalans...
Działka prawie w Borach Tucholskich 14:26, 30 lip 2016

Do góry

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 14:26, 30 lip 2016

Do góry
Anusia napisał(a)

O ja czym Ty te trawy pedzisz moje w miejcu stoją a u Ciebie z tygodnia na tydzien jaka zmiana
Ogród Cioci cz. 3 14:15, 30 lip 2016

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies