Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Komendówka 14:38, 25 sie 2016

Do góry
Aaa, kotek mały od sąsiada przesiaduje u nas

Z Flipem jakoś po dwóch dniach się dogadał, ale ile mi naniszczył, to jego. Trzcinnik okazał się wspaniałą drapaczką. Połamała mi mała zaraza trzcinniki, połamała mnóstwo werben (pięknie się kołysze i zaprasza dziada do zabawy), połamała mnóstwo bylin, bo zwiewała przed psem. Noż cholery dostawałam. Mąż mój, jak zwykle ze stoickim spokojem przyjmował kolejne straty i uciszał mnie słowami „co chcesz?, przecież to małe zwierzątko”. Sąsiad natomiast z pięknym uśmiechem stwierdził, ze chyba będzie ta kicia „nasza wspólna” (!!!???). Chyba wraz z wiekiem coraz mniej rozumiem niektórych ludzi. Ja tam lubię zwierzęta i mogę przeboleć rozpirduchę u mnie, ale przecież jakoś trzeba o swoje własne zwierzę się zatroszczyć. Co to znaczy wspólne? Nawet mnie zapytał, czy dostaje u nas jeść. Mówię temu...(...), ze nie, bo nie chcemy go przyzwyczajać, przecież jesteśmy na działce rzadko. Jak usłyszałam aaa, to wróci do mnie... to mi ręce opadły. Wolałam się wycofać, bo potrafię bardzo niecenzurowanymi słowy odpowiedzieć. Dobrze, że mąż dyplomata.
Działeczka Asi :) 14:37, 25 sie 2016

Do góry
A gdzie mogę poczytać o hemoglobinie?

Od nowa ... na przekór wszystkim 14:27, 25 sie 2016

Do góry
iwka napisał(a)
grujecznik mnie tak wkurza, że nic o nim nie napiszę. Czy te dolne odrosty mam mu obciąć, czy tak zostawić. Serce mi złamał.

Iwka, ale działasz, 4 m2 na dzień - wow Twoja Matrona to niestety nie matrona, szkoda.
Co do grujecznika, to jak długo go masz już? Na zdjęciu widzę tuje. One maja bardzo gęste i wszystko wysysające korzenie, a grujecznik nie lubi sucho i lubi być też dobrze nakarmiony. Może w tym problem?
Komendówka 14:24, 25 sie 2016

Do góry
Ale po kolei. Zabraliśmy z sobą dwa psy. Kluskę od siostry i Flipka od córki. Stwierdziliśmy, że jak mają dupkować w mieście, to niech poganiają sobie na działce. Były z nami nie raz, więc stresa nie było. Klunia niestety po dwóch dniach ewidentnie zaczęła tęsknić za swoimi. Trzeciego, dość deszczowego dnia nie mogłam jej przywołać, a „zniknęła” mi z pola widzenia na dość długo. Biegałam i już z niepokojem darłam się za nią i nic. Widok który zobaczyłam przez okno z góry mnie rozwalił. Leżała w deszczu pod bramą zwinięta w kłębek. Kluska, która w deszczowy dzień nawet na spacer się nie kwapi. Rycząc zadzwoniłam do siostry i przyjechali po bidulę. Tak to dobrymi chęciami....wiecie co wybrukowane. Na szczęście Flip był przeszczęśliwy cały ten czas.

Kluska

Flip

Komendówka 14:19, 25 sie 2016

Do góry
I obiecane cztery zdjęcia

Ogrodowa symfonia 14:19, 25 sie 2016

Do góry
Pomponella
Blaski i cienie nowego życia 14:10, 25 sie 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)
Moja hortensja NN ma wewnątrz po rozwinięciu piuropusze

Ula to moze byc hortensja Kyushu',mam taka i jest podobna.Zurawki mozesz od tyłu uszczykiwac bez wykopywania macierzystej,pozdrowka
Ogrodowa symfonia 13:54, 25 sie 2016

Do góry
Dzisiaj różanie...
Bracia Grimm i Pastella

Solero i Austriana
Zielonym do góry... :) 13:45, 25 sie 2016

Do góry
Tam już mam rabatkę zrobioną ale coś narazie marno wygląda. Za ogrodzeniem już są śnieguliczki (maleństwa, jałowiec, brzozy, stipa i rozchodniki (prawda że nie widzicie ogrodzenia ) Przegorzany przesadzałam z jeżówek - jeden się podniósł a drugiemu coś dolega.

Podwórkowa rehabilitacja 13:44, 25 sie 2016

Do góry
gobasia napisał(a)

oj ! piękne są

zatęskniłam za swoimi

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 13:42, 25 sie 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Jest ,jest pogoda! Na jak długo sie ustaliła, nie wiem, ale póki co cieszy i to bardzo.

Haniu mam podobną dalię ,ale prawie nie widać kwiatów ,pochowane w iściach...czy Twoja też tak ma?
Podwórkowa rehabilitacja 13:41, 25 sie 2016

Do góry
Podwórkowa rehabilitacja 13:38, 25 sie 2016

Do góry
A teraz życie w moim ogródeczku.
Podwórkowa rehabilitacja 13:37, 25 sie 2016

Do góry
ryska napisał(a)
Dziś piękny dzień i łagodniejszym okiem spojrzałam na moje podwórko.
Przede wszystkim na moim podwórku pachnie i toczy się życie.
Wystarczy stanąć na schodach i ukazuje się taki widok (miałam im nie robić zdjęć ale jednak zasłużyły)

oj ! piękne są

zatęskniłam za swoimi
Podwórkowa rehabilitacja 13:34, 25 sie 2016

Do góry
Wywaliłam bodziszka korzeniastego sprzed bergenii i teraz wygląda to tak.

Widać ziemię
Podwórkowa rehabilitacja 13:28, 25 sie 2016

Do góry
zoja napisał(a)
piękny ten Franz Kafka szkoda, że nie zimuje w gruncie

U mnie całe szczęście i drzewa(bielunie) w piwnicy zimują, agawy, begonie to i dla dalii znajdzie się miejsce.
Mam jeszcze taką białą pomyłkę i kolorową Smokey

Aha przechowuję jeszcze sudaville
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:25, 25 sie 2016

Do góry
Piotr_ napisał(a)
martagony co do nich to mam i przyrosło mi ładnie bo były wsadzone 3 cebule a w tym roku pokazało się 7 szt w jednym miejscu z czego zakwitło tylko 4, miejsce mam pół cieniste, podłoże piaskowo gliniaste trochę kompostu dostały też, i nawóz do roślin cebulowych na wiosnę. jak coś pytaj u mnie jak masz pytania a ja spadam bo mam wyjazd.

Pior, ja właśnie zamówiłam cebule i czekam spoglądając na Twoje ślicznotki

Skradłam Ci focie

u Piotra w żwirowym
Tulipan - Tulipa 13:24, 25 sie 2016

Do góry
Zastanawia mnie właśnie jak jest z tymi kamieniami-czy to się za bardzo nie nagrzewa w rabacie wtedy? Kto ma coś takiego niech napisze. No ale pewnie lepsze drobne kamyki niż kępy trawy zaduszające wszystko. Z posadzonych w trawniku cebulek praktycznie nie było czego wykopywać, pomimo, że w koszyczkach. Jesienią będę sadził tylko w rabatach. ps. do Królika-reklamację przyjęli i w porządku rozwiązane-ciekawe co wyrośnie w tym roku. Ale to w każdym miejscu gdzie mają cebulki mogą być pomyłki. ps.2. Aż nie moge się doczekać na chłodniejszy okres żeby sadzić cebulki i z nowymi nabytkami najpierw robić plan, co gdzie i które cebulki, ile, a później z kolei znowu czekanie do wiosny by zobaczyć co i jak wyrosło. A to moje biedne rabatki:
i pojedyncze tulipany

-uwielbiam też botaniczne-tureckie-Acuminata-śliczne-jak ogniki:

i inne też uwielbiam:

Orange Parrot

Salmon Impression Darwina Hybrydy-bardzo lubię takie wielkokwiatowe, duże tulipany także

Blushing Lady - kto wie-może mi powie? Dlaczego te tulipany wyglądają jak mieszańce Darwina a są zaliczane do liliokształtnych chociaż takie ogromne? Czy to jest mieszaniec Hybryd Darwina z liliokształtnymi?
Podwórkowa rehabilitacja 13:23, 25 sie 2016

Do góry
Rozchodniki też ładnie się prezentują.

I czajniki
Podwórkowa rehabilitacja 13:17, 25 sie 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Świetne fotki..
Kosmosy boskie.

Dzięki
Kosmosy zostawiłam tylko te kwitnące, reszta badyli poszła na kompost. Szkoda, bo miałam inną wizję różanki. Są wielkie, mają ponad 2 metry.
Dobrze, że te czerwone róże są na pniu to razem to jakoś komponuje.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies