Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:33, 29 lip 2016

Do góry
I na koniec takie tam

U Agi - czyli słońce i piach 13:30, 29 lip 2016

Do góry

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 13:30, 29 lip 2016

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Zrób zbliżenia tych trawek z białym brzegiem to może rozpoznamy.
Działka prawie w Borach Tucholskich 13:30, 29 lip 2016

Do góry

U Agi - czyli słońce i piach 13:28, 29 lip 2016

Do góry
Tu cyprysiki są po 50 cm

U Agi - czyli słońce i piach 13:26, 29 lip 2016

Do góry
Czy może być?
Zastanawiają mnie jeszcze odległości berberysów i cyprysików? Czy berberysy nie są za gęsto? A cyprysiki za rzadko?

Typografia ogrodu 13:26, 29 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

No to z innej strony.widac grujeczniki?
Sorry ale pod slonce

ale ładnie!!!!!
Typografia ogrodu 13:23, 29 lip 2016

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

Też mi to przyszło do głowy, ale nie pamiętam co tam dookoła jest i czy by się z tymi wszystkimi liniami nawierzchni zgrywało. A te rozchodniki cudne, więc takie powtórzone też by wyglądały bosko

No to z innej strony.widac grujeczniki?
Sorry ale pod slonce

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 13:22, 29 lip 2016

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Czy mi się wydaje, czy te śliwy są nisko zaszczepione?? No chyba, że chciałaś takie. Będziesz je ciąć?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:19, 29 lip 2016

Do góry
Hortensje zdecydowanie dodają ogrodowi elegancji.

Ogród w budowie - nieustającej 13:19, 29 lip 2016

Do góry
A, co tam, napiszę. Mamy od poiedziałku SDM, więc mamy też w Krakowie i w okolicach małe holiday.
I mam w domu sześć ślicznych, dwudziestoletnich Włoszek, które przyjechały znad jeziora Como. Więc prowadzę coś w rodzaju Bed&Breakfast w tym tygodniu, zawozimy je też rano i odbieramy wieczorem. Podoba im się ogród i smakuje im mój chleb.
Moi chłopcy dodatkowo bawią się w tłumaczy w całej parafii, bo mamy na wsi ponad dwieście sztuk fajnych i wesołych młodych ludzi z Włoch. Którzy nie zawsze mówią po angielsku.

A ogród Sue jest przy starym gregoriańskim domu, z czerwonej cegły, w dzielnicy Hampstead. Zekałam z najwyższego piętra i ten ich jest naprawdę najładniejszy, ma dużo smaczków. W sumie teren dość trudny, bo stromizna w kierunku tarasu, ale trawnik jest.

A tak wygląda fragment przedogródka, z prześlicznie w maju kwitnącą choysią. To są śliczne, pachnące krzewy, które u nas nie mają szansy na przezimowanie w gruncie.

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 13:13, 29 lip 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dziś opady przejściowe i na spacer w kurteczce. Mam nadzieję, że na weekend się wypogodzi.

Haniu u Ciebie hortki ,też nie pozostaja w tyle ...ładne są

moje dalie kupione w tym roku są niziutkie
Gożdzikowa - wiejski ogród 13:11, 29 lip 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Piękne hortki!

chyba im to miejsce pasuje..Vanilki rosną na potegę ,bez żadnego nawozu

.mam jeszcze inne posadzone jesienią,,ale tamte słabe muszę dać im obornik lub polać gnojówką....i wtedy się okaże czy moje spostrzeżenia są dobre

np Phanton ,jaki słaby

To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:11, 29 lip 2016

Do góry
Tak sobie chodziłam niespiesznie po ogrodzie i naszła mnie myśl, że w tym roku jakoś ładnie jest . Cztery lata czekania. Dużo- niedużo?

Wysadziłam żurawki z frontowej. Przejaśniało i berberysy Bagatelle dostaną więcej słońca. Bez słońca zielenieją.

W kolejce na eksmisję czeka płomyk szydlasty. Za bardzo się rozpanoszył.

Bardzo się rozrosły rozplenice na podokiennej. I pomyśleć, że wsadzałam je wiosną zeszłego roku (pochodziły z podziału wykopanego w ogrodzie egzemplarza).

Na drugiej podokiennej też się zagęściło. Tutaj niestety słońce operuje tak krótko, że trzeba było wykorzystać zupełnie inny typ roślin.

Ogród w skali mikro cz.II 13:07, 29 lip 2016

Do góry
Dość gadania parę ujęć z mikro ogrodu

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 13:04, 29 lip 2016

Do góry
Zielony,
bardzo ładna trawka. Perfekcyjna. No i to Twoje podejście do każdego ździebełka. Sfiksowany jesteś totalnie w temacie trawnika. A myślałam, że to ja mam schizę na punkcie trawy (kto śledzi mój wątek, wie, ile mnie pracy, męczarni, potu i łez kosztował i jak dla mnie ważny jest), ale Ty bijesz mnie na głowę Trzymam kciuki za dobrą kondycję trawnika i teraz i w przyszłości.
mamtu,
jesteś niesamowita. Kolejna perfekcjonistka. Twoja perfekcja i drobiazgowość w podejściu do tematu trawnika mnie powala. Lada dzień zobaczysz pierwsze ździebełka trawy. Zobaczysz co to za piękne uczucie! Bezcenne wspomnienia. Jak masz mały trawnik (nie wiem, jakim obszar obsadziłaś), to na ptaki, koty pomaga rozpięcie włóczki, sznurka. Naprawdę działa. U mnie wyglądało to w części przydomowej, gdzie zakładałam trawnik rok temu tak:

To może się pochwalę trawnikiem, jaki udało mi się założyć w tym roku. Jestem z siebie dumna, bo poradziłam sobie od początku do końca sama. A trochę terenu do ogarnięcia miałam...Po wczorajszym 3 koszeniu:

Pozdrawiam Danusię. Tyle u Ciebie niesłabnących pokładów empatii i cierpliwości, i siły, i chęci, i ....
Gożdzikowa - wiejski ogród 13:03, 29 lip 2016

Do góry
GorAna napisał(a)

Kusisz tymi floksami, muszę sobie sprawić
U mnie nalało i przerwa żniwna na maksa

u mnie floksy i irysy zawsze będą

mam jeszcze takie trochę inne

takie z białym oczkiem ,które najbardziej ucierpiały ud ulewy

u nas też przerwa żniwna,też ...troche skosiliśmy przed burza,ale wilgotnosć ziarna jeszcze wysoka....ale deszcz dobry na kukurydzę rosnie jak szalona

Makowo na Kociewiu 12:58, 29 lip 2016

Do góry
makkasia napisał(a)
Zakwitła Soul na razie jest czerwona z fioletowo-malinowym rumieńcem.
nie wiem czy mi się podoba

Ale do paznokci pasuje
Typografia ogrodu 12:55, 29 lip 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
a nie chcesz kolejnego poletka lawendy?
pewnie ze chce.tylko tam male to poletko by bylo chyba.i tam glownie kolot limonkowy króluje.fiolety mam przy tarasie i domku glownie.
Moze kiedys pile lawendy zrobie tu w najstarszej czesci zagajnika tetaz jest tu przechowalnia i mnie drazni.tu by bylo jakies 100m2
Ogród w budowie - nieustającej 12:50, 29 lip 2016

Do góry
mira napisał(a)
No te widoki raz jeszcze muszę zobaczyć, ze scabiozy zbierz proszę nasiona, ognista pięknie płonie i nie łatwo te ognie komponować
ten biały floks ma zielone oczko czy mi się zdaje bo szukam takiego bardzo.

pozdrawiam

ps.
prawa rączka ciut wyżej łokieć - chyba dobrze pamiętam nauki niestety nie widzę gdzie strzała leci

Oczywiście zbiorę nasiona, bo więcej nie mam.
Biały floks nie ma chyba zielonego oczka, ale oczywiście ukopię dla Ciebie.
I widzę, że tere fere kuku, jest baba co strzela (strzelała) z łuku.

Tu lepsze zdjęcie floksa, z zeszłego roku.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies