Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 21:10, 22 sie 2016

Do góry
w kazdych warunkach trzeba sobie z kapiela radzic i maseczka ogorkowa obowiazkowa

namiotowe szaleństwo
Ogród - Azyl Amatora 21:10, 22 sie 2016

Do góry
To moja Edenka,

dla porównania.

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 21:08, 22 sie 2016

Do góry
malowanie kamieni i nie tylko
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:08, 22 sie 2016

Do góry
kasiek napisał(a)
Mira Ty nie bądź taka skromna, dzis spjrzeałam na swój ogród i po Twoim stwierdzam że jest strasznie zielony i mało w nim koloru.... Twoje bylinówki są pięne, u mnie więcej iglaków, coś muszę znów pokombinować, dobrze że u Ciebie tyle rzeczy wypatrzyłam... Rabate z liliowcami kopiuje - cudowna i nie tylko ona.
Dzięki za dary, zaraz idę kombinować co tu dalej zrobić

Kasia mam nadzieję że lato i mój ogród nie sprowadzą Cię na manowce i Twój ogród pozostanie zielony bo taki właśnie jest piękny

i zobacz koniecznie tu

https://www.ogrodowisko.pl/watek/7100-the-hannah-peschar-sculpture-garden

Dzidka pokazała pieEkny zielony ogród ja kiedyś też dołożę moje wrażenia i fotki bo był niesamowity

na zachętę fotki - kiepsko mi lapek chodzi

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 21:06, 22 sie 2016

Do góry
Chwilowo bo do jutra jestem w domku,a sloneczko dzis ze ho ho
chyba na zlosc nam
kilka fot
nasze zmagania z betonem ,i bloczkami
Marzenie o zielonym zakątku. 21:06, 22 sie 2016

Do góry

Coś w ten deseń tylko węższe i wzdłuż tujek
Ogród i co dalej 21:06, 22 sie 2016

Do góry
Ania wstawiłam altanę mniej więcej będzie w tym miejscu
ujęcie z kuchni

ujęcie z góry
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 21:05, 22 sie 2016

Do góry
maqus napisał(a)
Dzień dobry wszystkim

Jest to mój pierwszy post, choć już od dawna czytam to forum. No ale problem dopadł i mnie.
Niedawno stałem się posiadaczem działki rekreacyjnej, którą kupiłem od kolegi a zachwalał ją cyt" Tylko kosić trawę i grilować." Trzy dni temu skosiłem tą trawę a w międzyczasie dowiedziałem się, że kolega przez ostatnie 1,5 roku nic z nią nie robił a pewnie wcześniej też nie za wiele. Skosiłem trawę dość krótko i grabiami wachlarzowymi zacząłem wygrabiać nieziemskie ilości mchu i suchych resztek. Jak na to popatrzyłem, to się przeżegnałem Przecież to nie wygląda jak trawnik z trawą. Czy tu jest jeszcze trawa?
Mam gorącą prośbę o wszelkie rady, czy coś jeszcze można uratować z tej działki?
Sąsiad przez płot doradził abym popryskał Chwastox Trio 540 SL, później wertykulacja i dosianie nowej trawy. Czy takie działania przyniosą efekt?
Powierzchnia "trawnika" to 150m2.

Maciej

Trawnik nie wygląda aż tak tragicznie, jak piszesz. A przynajmniej na tych zdjęciach i trawę to ja tu widzę jednak.

Jeśli są chwasty dwuliścienne, to stosuj Chwastox wtedy pozostanie trawa.
Posyp żyzną ziemią, nasionami, przegrab lekko i jeszcze bym dała nawóz interwencyjny, szybko działający i lanie wody. Powinna się zazielenić, że będziesz narzekał na koszenie.
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:04, 22 sie 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Oj Mira..., że mnie nie było... al cudownie . Najprawdziwszy raj, bez ściemy .

Kasia też żałuję, co ma wisieć wiesz...
Raj i owszem tylko Adama mi brak do roboty

mimo to rzodkiewki i rukola wysiane i może podlane
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:04, 22 sie 2016

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Bacznie się przyglądam, regularnie podlewam i mam nadzieję, że zawiąże nasionka. Różowa właśnie przekwita i też ją obserwuję. W ubiegłym roku nasionek nie było, jak tylko się pojawią i dojrzeją na pewno podzielę się z Tobą. Te zdjęcia są dość świeże bo z 19 VIII

Ja mogę poczekac, jak nie w tym roku to w przyszłym , może bedą nasionka bo sliczna jest. Mam nasiona innej która u mnie rosnie ale nie znalazłam jej zdjecia , jakbys chciała moge wysłac ale Twoja ładniejsza.
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 21:02, 22 sie 2016

Do góry
violka171 napisał(a)

a to kamyczki dla Ciebie od mlodszej krasnalki

Natalko, piękne kamyczki wymalowałaś! Takie kolory lubię: błękitny i różowy! Trenuj najpierw samo malowanie kamyczków, a jak wyschną to można potem i wzorki!

Dziękuję Violetko, za chwilkę na uśmiech! Szczegółlmie ta łapka z kolorkiem, i ten piękny uśmiech! Cudowna fotka! Ale jakże by miała taka nie być, jak modelka urocza!
Buziaczki dla obydwu krasnalek! Piękne te moje \wnusie nowonabyte!

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:01, 22 sie 2016

Do góry
marzena napisał(a)
Mira, bardzo dziękuję za gościnę, szalenie miłe ogrodowe spotkanie w trójkę, nie wiem, czy wszystko zdążyłam w Twoim królestwie zaobserwować i zauważyć...

Podziwiam ogrom pracy i jej efekt w postaci nowego realizowanego projektu czyli jagodnika/warzywnika. A i dzięki za pyszne napoje z Twoich ziół i warzyw.
Sama zrobiłaś najlepsze posumowanie fotograficzne po naszych odwiedzinach, moje zdjęcia są raczej średnie bo robione w pełnym słońcu na szybko, gdyż głównie oglądałyśmy i podziwiałyśmy Twoją świetną kolekcję roślin w ogrodzie.

Umieszczę tylko dwie fotki na pamiątkę...
niestety nadal nie chcą się wgrać... ( więc zostawię to na kiedy indziej)

Marzenko super że udało się spotkać a teraz cieszę się że do Ciebie przyjadę i aż mi się zachciewa fotki robić bo ostatnio jakoś nie lubię

Ogród z łezką II 21:00, 22 sie 2016

Do góry
Na dzisiaj tylko prezentowe grzyby od Małgosi i Krzysia

i magnolka jednak się zdecydowała (zdjęcie do bani, trudno...), że sobie coś rozwinie...Reszta jutro

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:00, 22 sie 2016

Do góry
Poezja i proza

Bardzo mi chorują róże w tym roku. Zaczęłam je pryskać octanem wapnia. W przyszłym sezonie będę to robić od wiosny. Zobaczę, czy przyniesie to spodziewane efekty. Spryskałam też grusze i jabłonie.

I takie tam

Ogród do odświeżenia 20:59, 22 sie 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Widzę, że Kasia się obruszyła na tę parówę... Ale przy mojej chudzinie jest parówą

A tam, zaraz obruszyła Grubszy od Twojego bezsprzecznie, ale od razu parówa?

Sory Jula,że u Ciebie, ale muszę bronic honoru Figulicjana

Moja działka na Dębowym Lesie 20:58, 22 sie 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Dzięki za odpowiedź...to jednak starsza od mojej

Obrazek sielski..

Ależ proszę .I tak szybko ta Limka rosnie.
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:56, 22 sie 2016

Do góry
Nie wiem na jak długo starczy weny żeby odpisać na posty a na pewno braknie zdjęć bo jakoś mało ostatnio robię - a!
już wiem bo mało robię...w ogrodzie dobrze że robię obchód albo przebieg raz dziennie i utrwalam co jest do zrobienia czyli
to przesadzić/dosadzić/przyciąć.....

no ale lato jest więc akcja słoiczek, wakacje pod parasolem i upały w które kiepsko funkcjonuję ogród też

więc zajadam lato

melon mi się udał a pomidory tak sobie - za to wiem co zrobiłam źle czyli sukces

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 20:55, 22 sie 2016

Do góry
Aniu cos tam namazalam tylko nie wiem co Ty na to. nie dałam stozków bo jakoś do tuj mi nie pasują . bo jesli rozumiem maja one być tam gdzie siatka. zrobiłam formalnie z kulami, ale że nie wiek ile bedzie tam swiatła (myslę, że sama wiesz najlepiej) pozwioliłam sobie na runiankę albo na byliny. zależało mi głównie na rysunku lini. nasadzenia to już inna sprawa.

tylko nie wiem czy M nie zauważy jednak
pytałam tez o drzewo bo mnie by kusiło tam takie wielopniowe tam gdzie iks na przykład

a i trochę inspiracji

http://www.buytengewoon.nl/villatuinen/klassiek-landelijke-tuin-met-veranda-en-bergruimte-in-uddel.html
https://pl.pinterest.com/pin/485262928574577131/
https://pl.pinterest.com/pin/530580399831110329/
https://pl.pinterest.com/pin/367465650827464647/

Blaski i cienie nowego życia 20:49, 22 sie 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)

Szukam natchnienia do pracy, bo trzeba dokończyć zaczętą rewolucję. Dziękuję za doping

Może natchnieniem dam rade Cię zachecic bo przykładem to juz ciężko, lenie sie jak nigdy a wszystko przez M bo jak on oglada Rio i siedzi przed tv to mnie siły opuszczaja i nic mi się robic nie chce. Na szczescie Rio się skończyło więc może popracuje.
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 20:49, 22 sie 2016

Do góry

dziekuje jeszcze raz
a to kamyczki dla Ciebie od mlodszej krasnalki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies