Trawnik nie wygląda aż tak tragicznie, jak piszesz. A przynajmniej na tych zdjęciach i trawę to ja tu widzę jednak.
Jeśli są chwasty dwuliścienne, to stosuj Chwastox wtedy pozostanie trawa.
Posyp żyzną ziemią, nasionami, przegrab lekko i jeszcze bym dała nawóz interwencyjny, szybko działający i lanie wody. Powinna się zazielenić, że będziesz narzekał na koszenie.
Ja mogę poczekac, jak nie w tym roku to w przyszłym , może bedą nasionka bo sliczna jest. Mam nasiona innej która u mnie rosnie ale nie znalazłam jej zdjecia , jakbys chciała moge wysłac ale Twoja ładniejsza.
Natalko, piękne kamyczki wymalowałaś! Takie kolory lubię: błękitny i różowy! Trenuj najpierw samo malowanie kamyczków, a jak wyschną to można potem i wzorki!
Dziękuję Violetko, za chwilkę na uśmiech! Szczegółlmie ta łapka z kolorkiem, i ten piękny uśmiech! Cudowna fotka! Ale jakże by miała taka nie być, jak modelka urocza!
Buziaczki dla obydwu krasnalek! Piękne te moje \wnusie nowonabyte!
Bardzo mi chorują róże w tym roku. Zaczęłam je pryskać octanem wapnia. W przyszłym sezonie będę to robić od wiosny. Zobaczę, czy przyniesie to spodziewane efekty. Spryskałam też grusze i jabłonie.
Nie wiem na jak długo starczy weny żeby odpisać na posty a na pewno braknie zdjęć bo jakoś mało ostatnio robię - a!
już wiem bo mało robię...w ogrodzie dobrze że robię obchód albo przebieg raz dziennie i utrwalam co jest do zrobienia czyli
to przesadzić/dosadzić/przyciąć.....
no ale lato jest więc akcja słoiczek, wakacje pod parasolem i upały w które kiepsko funkcjonuję ogród też
więc zajadam lato
melon mi się udał a pomidory tak sobie - za to wiem co zrobiłam źle czyli sukces
Aniu cos tam namazalam tylko nie wiem co Ty na to. nie dałam stozków bo jakoś do tuj mi nie pasują . bo jesli rozumiem maja one być tam gdzie siatka. zrobiłam formalnie z kulami, ale że nie wiek ile bedzie tam swiatła (myslę, że sama wiesz najlepiej) pozwioliłam sobie na runiankę albo na byliny. zależało mi głównie na rysunku lini. nasadzenia to już inna sprawa.
tylko nie wiem czy M nie zauważy jednak
pytałam tez o drzewo bo mnie by kusiło tam takie wielopniowe tam gdzie iks na przykład
Może natchnieniem dam rade Cię zachecic bo przykładem to juz ciężko, lenie sie jak nigdy a wszystko przez M bo jak on oglada Rio i siedzi przed tv to mnie siły opuszczaja i nic mi się robic nie chce. Na szczescie Rio się skończyło więc może popracuje.
może to jakaś miłka?
Nie masz zdjecia kwiatostanów? Miłka ma delikatne zwiewne kwiatostany.
albo może molinia? jej kwiatostany są z kolei sztywne, proste, rozchodzące się w wachlarz