Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Pomysł na ogród 15:19, 23 lip 2015

Do góry
O, fajnie widzieć, że moja drewutnia jest dla innych inspiracją
Dzięki, Toszka
ale rzeczywiście będzie tu świetnie pasować ułożone ładnie drewno.

Zapomniałam dopisać, że pomysł z trawką i płytami we wgłębniku doskonały jest.
W Gąszczu u Tess 15:03, 23 lip 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)

Tess już rozumię . Nawet nie wiesz jaka jestem Tobie wdzięczna za te informacje. W przyszłym roku będę robiła rabatę największą - kwiatową i te hosty z całą pewnością tam będą
Dziękuję Ci bardzo za wyrozumiałość

pamietaj ze hosty w wiekszosci lubia cien lub półcien
W Gąszczu u Tess 15:02, 23 lip 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)

Nie wkurzaj mnie Przecież Ogrodowisko po to jest, prawda?
Ogród Mirelli 14:59, 23 lip 2015

Do góry
Pamiętaj jednak, że większość funkii to rośliny na stanowiska półcieniste. Oczywiście są też hosty na stanowiska słoneczne i cieniste.
Tu masz do poczytania jakie hosty na jakie stanowiska
http://encyklopediahost.info/stanowisko_o_duzym_naslonecznieniu.html

http://encyklopediahost.info/stanowisko_w_polcieniu.html

http://encyklopediahost.info/stanowisko_w_pelnym_cieniu.html

W Gąszczu u Tess 14:55, 23 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)
a ja się nie uśmiałam, bo mam siostrę, i to na jej przykładzie uświadomiłam sobie, że nie każdy ma wiedzę ogrodniczą porównywalna z moją.

Mirelko, hosty (funkie) to piękne rośliny, warto je mieć w ogrodzie. Kwitnące kwiaty są piękne, ale jak przekwitną - mało zdobią. A hosty są dekoracyjne przez cały sezon (tylko w zimie ich nie ma, bo nie są zimozielone).

Tess już rozumię . Nawet nie wiesz jaka jestem Tobie wdzięczna za te informacje. W przyszłym roku będę robiła rabatę największą - kwiatową i te hosty z całą pewnością tam będą
Ogród Mirelli 14:50, 23 lip 2015

Do góry
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 14:45, 23 lip 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
Możesz mu przekazać że na O. orzeczone zostało że jest zdolny bystrzacha.

O, właśnie tak.
Agniecha, a sznurki przybite, przyklejone są? Żeby się nie osuwały?
Ogród Mirelli 14:42, 23 lip 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)

O hostach odpisałam u Ciebie. To się dowiedziałam czegoś nowego Nie wiedziałam, że chodzi o ozdobne liście Dzięki Tesiu za wyjaśnienie

Napisałam u siebie, ale i tu wrzucę:
Mirelko, hosty (funkie) to piękne rośliny, warto je mieć w ogrodzie. Kwitnące kwiaty są piękne, ale jak przekwitną - mało zdobią. A hosty są dekoracyjne przez cały sezon (tylko w zimie ich nie ma, bo nie są zimozielone).
W Gąszczu u Tess 14:41, 23 lip 2015

Do góry
a ja się nie uśmiałam, bo mam siostrę, i to na jej przykładzie uświadomiłam sobie, że nie każdy ma wiedzę ogrodniczą porównywalna z moją.

Ogród Mirelli 14:37, 23 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Już chyba pisałam, że za gęsto sadzisz?
Będziesz przesadzać jak nic.

Wichur i burz współczuję.

A, zapomniałabym. Melduje, że nic nie zrozumiałam z wpisu u mnie.
O co chodzi z tymi hostami, że mają mało kwiatów? Ozdobą host sa liście, niektórzy wręcz wycinają kwiaty.

Masz rację gęsto sadzę, ale chodzi mi o szybkie zapełnienie i żeby chwasty nie rosły, bo jednak maty nie rozkładałam.
O hostach odpisałam u Ciebie. To się dowiedziałam czegoś nowego Nie wiedziałam, że chodzi o ozdobne liście Dzięki Tesiu za wyjaśnienie
W Gąszczu u Tess 14:13, 23 lip 2015

Do góry
Odnośnie hostów - taka ze mnie ogrodniczka W poprzednim ogrodzie miałam wielką hostę (my na to mówimy funkia) i jej nie zabrałam, bo miała dużo liści, a mało kwiatów i myślałam, że ona jest jakaś wybrakowana.

To się teraz dowiedziałam, że to właśnie chodzi o liście tzn.ona jest ozdobna z liści. Ale numer. Dzięki Tess za wyjaśnienie. Kurcze teraz żałuję, że tamtej nie zabrałam Ona miała piękne liście.
W Gąszczu u Tess 13:25, 23 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Dziękuję za pamięć i propozycję Ale muszę się zastanowić. Obawiam się bowiem, że ilekroć spojrzę na tojeść ciemnopurpurową, będzie mi przypominać historię z iglaki.24 vel kasiekb
A chyba nie chcę pamiętać.
Zakończyłam definitywnie sprawę reklamacji. Zwrócono mi równowartość tojeści. Nie odmówiłam sobie jednak napisania im że żywię głębokie przekonanie iż niedługo odczują skutki nieprofesjonalnego prowadzenia biznesu i traktowania klientów.
Ale się zastanowię i dam znać, OK?
Pokazałaś u siebie? Idę zobaczyć.

jak cos to mysl szybko bo dzisiaj wieczorem i w sobote jestem na bemowie to mialabys blisko zeby odebrac
ale nie namawiam
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 13:12, 23 lip 2015

Do góry
Właśnie też chcę zwykłe płótno. Dzięki za instruktaż. Rzeczywiście prościzna Ciekawe, czy to samo powie mój eM
W Kruklandii 12:56, 23 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Jest nas już trzy

SIę zebrały antyróżowe...
Do zeszłego roku byłam w tym klubie
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 12:53, 23 lip 2015

Do góry
babka napisał(a)

Po skończonej pracy był piękny, ciepły wieczór. Jeden z nielicznych takich tego lata. Siedzieliśmy do późnej nocy na tarasie i nawet komary nam odpuściły

O Babo!
Jaki masz piękny taras! I jakie widoki! I super zasłony zamontowałas, też myślę o takich. Odpinane te mocowania zasłon? Pokaż bliżej.
W Gąszczu u Tess 12:48, 23 lip 2015

Do góry
Toszka napisał(a)
Z tym przedogródkiem powiem tak - jeśli ma być uwidocznione, że bliźniak to jeden dom, to rób kontynuację w negatywie.
Jeśli ma wyglądać jak oddzielne domy to totalnie co innego powinno być na przedogródku.
IMHO
W Beneluxach ostatnio jest moda na nasadzenia monolityczne, czyli albo sama rozplenica, albo lawenda, same hortki, czy sama stipa. Nagminne są przeddomowe labirynty z buksa. Fajne to było (jak dla mnie) na początku, ale po kolejnej mieścinie nużące...

Na "totalnie co innego" nie mam chyba ochoty. Mnie się podoba kolorystyka tego mojego przedogródka. No i pasuje do koloru elewacji
Mam wprawdzie ciągotki do jakiejś obwódki żywopłocikowej z cisa... Ale to wyjdzie w praniu
W Gąszczu u Tess 12:44, 23 lip 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

wygrzebane...a ja sie właśnie zastanwiaąłm czy moge ciachnąć mojego i go bardzie geometrycznie prowadzić :

No ja tnę, ale Toszka ostatnio mnie zganiła za to. Tzn. chyba zganiła, bo było nas czarownic trzy, i każda o czym innym mówiła, to nie wszystko wychwyciłam

Toszko, kiścienie się tnie czy nie?
W Gąszczu u Tess 12:37, 23 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Ostrzygłam kiścienie. Kolejne kuleczki w ogrodzie

wygrzebane...a ja sie właśnie zastanwiaąłm czy moge ciachnąć mojego i go bardzie geometrycznie prowadzić :
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:29, 23 lip 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

ale nie tak super jak ja czuje że super

Ogród Mirelli 12:28, 23 lip 2015

Do góry
Już chyba pisałam, że za gęsto sadzisz?
Będziesz przesadzać jak nic.

Wichur i burz współczuję.

A, zapomniałabym. Melduje, że nic nie zrozumiałam z wpisu u mnie.
O co chodzi z tymi hostami, że mają mało kwiatów? Ozdobą host sa liście, niektórzy wręcz wycinają kwiaty.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies